Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları - 5sCarRental

Blog

Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları


Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları

Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak şirkete araç kiralamanın avantajlarının derlendiği bir içerik oluşturduk. Peki şirkete araç kiralamanın avantajları nelerdir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Kısa veya uzun vadeli şirkete araç kiralamanın avantajları için tercih ettiğimiz araç kiralama, müşterilere geniş bir perspektiften araç satın almaya göre bir takım önemli avantajlar sağlamaktadır. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılan şirkete araç kiralamanın avantajları, bir aracın ihtiyacını karşılamaya ciddi bir alternatiftir. Ayrıntılara girmeden önce araç kiralamanın 2 önemli avantajı var. Araç satın almak istediğinizde, zorunlu araç sigortası, peşinat ve aylık ödemeler için ek bir bütçe ayırmanız gerekir. Ayrıca, tüm bakım ve onarım masrafları bütçeniz üzerinden tahsil edilecektir. Ayrıca yeni aracınızı kazalardan korumak istiyorsanız araç sigortası fiyatları yine bütçenizi değiştirmenizi sağlayacaktır.

 

Dahası, aracınızın ne tür bir arızaya neden olacağını, yani bir yükün periyodik olarak bütçenizi ne kadar ağır yükleyeceğini tahmin edemezsiniz. Tabii ki muayene masraflarını ve motorlu taşıt vergisini de unutmayalım. Şirkete araç kiralamanın avantajları ödemeler sabit ve düzenli olacağı için aylık harcamalarınızı belirleyebilir ve aracı en uygun fiyata kiralayabilirsiniz. Bu sayede satın aldıktan sonra herhangi bir sürprizle karşılaşmayacaksınız.

 

 Şirketlerin Araç Kiralaması

 

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun, 1 Ocak 2020 tarihinde başlayan vergi döneminde yürürlüğe girecek; araç kiralayan veya satın alan şirketler için araç kiralamanın avantajları yeni vergi düzenlemeleri içeriyor. Böylelikle şirket tarafından kiralanan her bir binek otomobilin aylık kira bedeli 5500 Türk Lirasına kadar gider olarak kaydedilebilir ve maliyetinin% 70'ine kadar (kira bedeli hariç) şirket vergi hesaplamasından düşülebilir.

 

Firma, tüm onarım, bakım, lastik, MTV ve amortisman dahil 5.000 500 TL'ye kadar araç kiralama hizmeti verebilmektedir. Satın alma tarafında işler daha karmaşık hale geldi. Bakım, onarım, lastik gibi kalemler maliyetin sadece% 70'i harcanabilir. Örneğin, MTV kalemleri kendi binek araçlarının harcamaları için kullanılamaz; amortisman hesaplamaları için farklı limitler belirlenir. Karşılaştırma için şirkete araç kiralamanın avantajları düşünüldüğünde leasingin hala çok avantajlı olduğunu rahatlıkla görebilir.

 

Kiralama yoluyla araç sahibi olmak, şahıslardan büyük işletmelere kadar tüm şirketlere büyük faydalar sağlamaya devam ediyor. Leasing, verimliliği en üst düzeye çıkarırken, şirkete araç kiralamanın avantajları ve şirketin ana faaliyetine yatırım yapma kabiliyetini artırır. Analiz konusunda iyi olan şirketler, %100 araç kiralama avantajından yararlanarak bütçelerini daha iyi yönetebilirler. Şirket olarak, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde işletme kiralamalarında şirkete araç kiralamanın avantajları​​​​​​​ sürdürmek için elimizden gelenin en iyisi yapılacaktır. 

 

 Finansmanda Araç Kiralamanın Avantajları 

 

Öncelikle araç satın almak için banka kredisine ihtiyacınız varsa, araç fiyatının %25'ini peşin ödemeniz gerektiğini hatırlatalım. Faiz giderlerinin vergiden düşülebilmesi bir avantajdır ve amortisman bir avantajdır, ancak finansman maliyetleri ve araç avanslarının%25 yenileme maliyetini karşılamanız gerekir. Önceden satın alırsanız, tam ödeme yapmanız gerekebilir. Kiralama seçeneğinde peşin ödeme yoktur. Finansal açıdan, ayrılan bütçeyi araç satın almak veya farklı ihtiyaçlarınızı karşılamak için peşin ödeme yapmak için kullanabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında araç kiralamanın finansal avantajlar sağladığı söylenebilir.

 

 Şirkete Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?

 

Öncelikle şirkete araç kiralamanın avantajları​​​​​​​ kullanımda olan araçla ilgili bir sorun olması durumunda kesintisiz çalışma sağlayarak yedek araca geçme seçeneğine sahip olacaksınız. Ancak ihtiyaç duyduğunuzda çok iş ve kira aldığınız için ek personel masraflarını azaltacak ve aracı sadece gerektiğinde kullanacaksınız. Ayrıca, bir şirketin bütçesine en büyük katkılardan biri, kira vergisini verginizden gider olarak düşebilmenizdir. Yani araç kiralarken kira bedelinin%20'si vergi kredisine dahildir. Aynı zamanda gider listesinde araca yapılan yakıt, bakım ve onarım masraflarını görüntüleyebilirsiniz. Bu şekilde, aylık harcamalarla düzenli bir nakit akışına ve şirkete araç kiralamanın avantajları sahip olacaksınız.

 

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama yapılmadan önce seyahat ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. Aracı hangi arazide kullanacaksınız? Araçta kaç kişi olacaksınız? Bagajınızın yoğunluğu nedir? Araç kiralamaya ne kadar bütçe ayırmayı planlıyorsunuz? Tüm bu sorular, İstanbul Havalimanı araç kiralama ihtiyaçlarınıza uygun aracı kolayca bulmanıza yardımcı olacaktır. Aracınız engebeli ve engebeli arazide hareket ediyorsa, 4x4 araçlara bakmaya değer. Şehir içinde daha küçük araçları tercih edebilirsiniz. Kalabalık bir yolculuk planlıyorsanız, geniş bir araç işinize yarayacaktır. Yalnızsanız, spor arabalar İstanbul Havalimanı araç kiralama için en havalı seçeneklerden biridir. Yolculuğunuz uzunsa geniş bagajı olan araçları tercih edebilirsiniz. Ayrıca klima ve araçların konforu önemli olacak.

 

 İstanbul Havalimanında Araç Nasıl Kiralanır? 

 

İstanbul Havalimanında araç kiralamak için, İstanbul Havalimanı araç kiralama yapılması için zemin alanına girin ve araca ihtiyaç duyulduğunda tarih aralıklarını girin. Aracı başka bir yere park etmek için, aracı başka bir yerde bırakmak istiyorum seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. İstanbul Havalimanı araç kiralama için karşılaştığınız araçlar için depozito tutarı, toplam kilometre, teslimat şekli ve sorumluluk sigortası olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İlana tıkladıktan sonra 3 günlük promosyon araç fiyatını görüntüleyebilirsiniz. Promosyon kodunuz varsa İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemini tamamlamadan önce girin ve araç kiralama indiriminden yararlanın.