Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır? Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır? - 5sCarRental

Blog

Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır?


Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır?

 Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sigortadan hasarlı araç nasıl alınır? sorusu hakkında bir içerik oluşturduk. Peki sigortadan hasarlı araç nasıl alınır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Araçta karşılaştığınız hasar nedeniyle, uzman muayenesinden sonra onarım bedeli aracın piyasa değerine yakın, ulaşması veya aşması halinde araç tamamen hasarlı kabul edilir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak hasarlı aracın onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin% 70'ine yakınsa, tamir edilen aracın ekonomi ve can güvenliği açısından tekrar devreye alınmasının uygun olmadığını söyleyelim. % 70 faiz oranı, sigorta endüstrisinde genel kabul görmüş bir faiz oranıdır.

 

Araç sigortalı ise, hasar tespit edildikten sonra eksper aracın kabul edilmediğini bildirdiğinde aracın cari piyasa fiyatı sigorta poliçesinde belirtilen motor hasar miktarını geçmiyorsa aracın cari piyasa değeri sigortalıya ödenecektir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama  firması olarak öte yandan poliçede belirtilen sigorta bedeli aracın piyasa değerinden düşük ise bu durumda ödeme orantılı olarak azaltılacağını belirtelim. Araç sigortacısı mal sahibi olur ve bedeli sigortalıya tam olarak ödenir. Sigorta şirketlerinin sahip olduğu araçlar, kayıpları azaltmak için sigorta şirketinin web sitesinde veya aracı kurumlar aracılığıyla satılmaktadır.

 

Peki sigortadan hasarlı araç nasıl alınır? Sigortalı, aracın tamamının kendisine teslim edilmesini gerektiriyorsa, aracın satış fiyatının hasarlı olup olmadığı tespit edilir ve piyasa değerinden düşülerek tazminatı belirlenir. Bu durumda kılık değiştirmiş aracın satış işlemi sigortalının sorumluluğunda olacaktır. Sigortadan hasarlı araç nasıl alınır? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz.

 

 Kaza Yapmış Araç Alacaksanız, Almadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Yeni bir arabanın pahalı olduğunu ve bütçesi yetersiz olduğunu düşünen sürücüler, araç satın alırken kullanılmış veya hasarlı bir araca geçebilirler. Herkes ikinci el bir araba aldığında, herkesin bakması gereken ilk şey arabanın hasar görüp görmediğidir.

 

Kullanılmış otomobil alımlarında, araç hasarlı olsa bile daha ucuz olduğu için bazen bazı araçlar tercih edilmektedir. Karoser çizikleri, ekstra boya, farların değiştirilmesi ve kaporta değişiklikleri gibi hasarlı araçları satın alabilirsiniz. Bazı alıcılar aracın hasarlı olduğunu bildiklerinde aracı satın almış olsalar da, bazı alıcılar aracın hasar gördüğünün farkında olmadan aracı satın alabilirler. Aracı sürmeyi test etmek veya aracın durumu hakkında net bilgi almak yeterli değildir.

 

 Hasarlı bir araç satın almayı planlıyorsanız, onu iyi bir oto tamirhanesine göstermelisiniz. Aslında, sahibinden hasarlı bir araç satın alırken, yetkili servislerden profesyonel destek veya yardım almak çok faydalıdır.

 

 Uzmanlardan alınan bilgiler, araç satan kişilerin sağladığı bilgilerden çok daha önemlidir. Aracın her noktası kalifiye bir tamirci tarafından dikkatlice kontrol edilmelidir. Araç tamirci tarafından onaylanırsa satın alınabilir. Öncelikle hasarlı bölgeye ve hasarın boyutuna dikkat edin. Hasarlı araç tamir edilmiş olmasına rağmen önceki performansı geri alınamaz. Şasi veya motor hasarı dikkatli onarım gerektirir.

 

Yapılan en ufak bir hata can ve mal kaybına neden olabileceğinden bu çok hassas bir durumdur.

 

İleride kaza yapan bir araç satın almak riskler getirse de almaya karar verirseniz dikkat etmeniz gereken en önemli kısım hava yastığıdır. Şişirilebilir hava yastıklı araçlardan uzak durmakta fayda vardır. Patlayan bir hava yastığı, araçta büyük bir kazaya işaret edebilir. Aracın tavanındaki boyaya dikkat etmek bana aracın devrilmesi fikrini de hatırlattı.

 

 Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Araç hasar kaydı sorgulama, genellikle ikinci el araba işlemlerinde kullanılan bir işlemdir. Araç hasar tutanağını sorgulayarak aracın hasar kaydı olup olmadığını ve kaza olup olmadığını öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile e-Devlet geçidi üzerinden araç sorgulaması yapılabilmektedir.

 

 Tramer Nedir?

 

Tramer, Taşıma Sigortası Bilgi Merkezi'nin kısaltmasıdır. Sistem, tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer'de sorgulayarak herhangi bir aracın sigorta işlemini görüntüleyebilir, aracın ciddi hasarlı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz. Tramer sorgulama süreci, özellikle kullanılmış bir araba satın almak üzere olan kişiler için yararlıdır. Bu sorgu sayesinde aracın daha önce kaza geçirip geçirmediği ve bugüne kadar yaşanan kayıplar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen sigortadan hasarlı araç nasıl alınır? konusunu sizler için bloğumuzda işledik.