Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama


Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama

Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak seyahat tipine göre araç seçimi konusunda bir blog oluşturduk. Peki seyahat tipine göre araç seçimi nasıl olmalıdır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Son zamanlarda yaşanan sıkıntılı günler, boğucu gelen ev ortamı, sürekli insanlarla bir konuyu tartışıp bir yere vardırmaya çalışmak gereksiz yere insanları yormaktadır. Bunların aksine tüm gününü çalışarak geçirmiş ve tüm yaz tatil yapma fırsatı bulamamış kişiler için de seyahat konforlu olduğu ve aracı başkası kullandığı sürece umutla beklenen bir durum halini almıştır. 

 

 Seyahat Tipine Göre Araç Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Bu seyahatlere kişiler kendi araçlarıyla çıkabilecekleri gibi seyahatin türüne göre İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan kiralık araç temin eden firmalardan kiralanan araçlarla da çıkılabilir. Günübirlik ya da birkaç günlük veya haftalık araç kiralamak son zamanlarda daha konforlu olduğu için tercih edilmeye başlamıştır. 

 

Söz konusu seyahatler her zaman dinlenmek ya da gezmek için değil iş amaçlı da olabilir. Bu kadar çok sebebin olması seyahat tipine göre araç seçimi konusunu gündeme getirmektedir. Bir spor arabayla dağ yolculuğuna çıkılamayacağı gibi bir hatchback ile de aile gezisine gidilemeyecektir. Bu nedenle istenilen yolculuk için gerekli araca sahip olmayanlar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi kiralık araç hizmeti veren yerlerden seyahat tipine göre araç seçimi yapabileceklerdir. Buna göre seyahat tipine göre araç seçimi şöyledir:

 

 • Aile ya da Arkadaş Grupları ile Yapılacak Yolculuklar İçin Araç Seçimi

 

Aile ile yapılacak yolculuklarda önemli olan birkaç kritere uyan bir aracın bulunması yeterli olacaktır. Mesela, sürücünün konforu için aracın bu bölümünün geniş ve rahat olması gerekir. Kalabalık bir aile varsa herkesi içine alacak bir araç lazımdır. Sadece aileler için değil kalabalık arkadaşlık grupları için düşünüldüğünde herkesi içine alacak konforlu ve rahat bir yolculuk imkanı sunacak bir araç gerekir. Bunun için de herkeste bulunmayan daha çok İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi araç kiralayan yerlerden temin edilecek minivanlar bu tip yolculuklar için en uygunudur.

 

 • Dağ Gezisi İçin Araç Seçimi

 

Şehir, metropol yaşamından sıkılmış doğayla iç içe olmak isteyen ciğerlerini tertemiz havayla doldurma aşkıyla yanıp tutuşanlar için dağ gezisi en keyifli gezilerden olacaktır. Çünkü hem tamamen arabayla gidilemeyecek kadar sapak ve dar yollara hem de yaya olarak yürünemeyecek kadar uzun yollara sahip bir yolculuk olacaktır. Aile, arkadaş grupları, sevgililer ya da birkaç kişiden oluşan bir grubun seyahat planı bu yönde olabilir.

 

O halde dağ gezisi seyahat tipine göre araç seçimi tüm bu özelliklere uygun olmalıdır. Bu tip yolculuklar için SUV en iyi tercih gibi gözükmektedir. Ancak minivan ya da station wagon tipi araçlar da uygun olabilecektir. Uygun aracı bulunmayanlar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yöntemlerle araçlarını temin edebilirler.

 

 • Şehir İçi Yolculuklar İçin Araç Seçimi

 

Şehir içi yolculuklarda daha çok önemli olan trafikten hızla sıyrılıp rahat manevralar yapabilmektir. Uzun bir seyahat olmayacağından bagaj kısmı çok geniş olmayan, diğer araçlara göre daha az yolcu kapasitesine sahip spor araba türlerinden olan hatchback araç tipi tercih edilebilir.

 

Kısa sürede sonlanacak yolculuklarda seyahat tipine göre araç seçimi üzerine çok düşünülmemelidir. Sadece şehrin akışında rahat hareket edebilmek yeterli olmalıdır. Başka bir şehre uçakla gidildiğinde dahi o şehirde rahatça gezebilmek için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi kiralık araç yöntemleri en başta akıllara gelen çözümlerdendir. Bu seyahat tipinde kiralık araç tercihi hatchback arabalardan yana olmalıdır.

 

 • İş Gezisi İçin Araç Seçimi

 

İş gezisi işi şehirlerarası olan kişiler için günlük bir iş maratonu içine dahildir. Bu nedenle bu seyahat tipine göre araç seçimi diğer yolculuk tiplerinden belki de daha önemlidir. Bu tarz seyahatlerde uzak olan şehirlere yapılan uçak yolculuğundan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yöntemler aracılığıyla araç edinmek daha makuldür. Bu yöntemde tercih edilecek araç tipi ise lüks sedanlar gibi elite ve Premium araç sınıfındaki arabalardır.