Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği seramik kaplama nedir, nasıl yapılır sorusunun cevabını bu bloğumuzda işledik. Peki seramik kaplama nedir, nasıl yapılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Son zamanlarda internette sosyal medyada arabanın kaputuna atılan çamurun neredeyse hiç leke bırakmadan kayıp gittiğini gösteren sayısız video yayınlandı. Birçok izleyici "seramik" veya "nano" kaplama terimini ilk kez duydu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücüleri seramik ve nano kaplama konusunda bilgi vermek istedik. 

 

Peki, bu videolar gerçekleri ne kadar yansıtıyor? İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak ettiğiniz soruları yanıtlıyoruz. Seramik kaplama arabama zarar verecek mi yoksa arabamı aşındırmaktan ve çamur, kuş pisliği, asit yağmuru, tuz, reçine gibi kirleticilerden gerçekten koruyacak mı? Bunlar bir çeşit pazarlama müdürü mü? Şişe bu kadar küçük olmasına rağmen işlem neden bu kadar pahalı?

 

 Seramik Kaplama Neden Yapılır?

 

Bu yazıda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5sCarRental olarak seramik kaplamaların gerçekliğini anlatacağız. İddialarına dayanarak koruma sağlamaya karar verenlere yardımcı olmak ve bu başvuruyu tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu kaplamaların sağladığı koruma mükemmel gibi görünse de, gelecekte hala bazı potansiyel sakıncalar bulunmaktadır.

 

Aracınızın ilk satın aldığınız günkü kadar muhteşem görünmesini istiyorsunuz. Ancak tüm çabalarınıza rağmen aracın gövdesine çizikler ve lekeler yayılmaya başladı ve aracın boyası güneşten matlaşmaya başladı. Kuş pisliği, tuzlu yollar, reçine, yağmur, kar, buz ve diğer olumsuz hava koşulları boyanın zamanla deforme olmasına neden olabilir. Aracı yıkarken, kullanılan fırça veya toz bezi çizikleri artırabilir. Temizlendikten sonra bile kullanılan kimyasallar ve sert su araçta lekelere neden olabilir.

 

Cila cilalama aletinize iyi bir parlaklık verebilmesine rağmen, birkaç ayı bulabilir. Zamanla aracın boyasını bile inceltebilir. Bu nedenle insanlar kalıcı bir seramik kaplama çözümü arıyor. Teknoloji başlangıçta petrol ve havacılık endüstrileri için tasarlandı ve ardından hızla otomotiv endüstrisine yayıldı. . İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak seramik kaplama nedir sorusunun cevabını veriyoruz. 

 

 Seramik Kaplama Nedir?

 

Seramik kaplama, aracın orijinal boyasına uygulanabilen ve aracın orijinal boyasının zarar görmesini önlemek için ikinci bir katman oluşturan koruyucu bir katmandır. Yani yüzeydeki gözeneklerin en derin kısmına nüfuz ederek araç boyası için kalkan görevi görür.

 

Bu ürün, çıplak gözle net olarak görülemeyen çok ince bir tabaka oluşturmak için nanoteknoloji kullanır. Bu parçacıklar çok küçük oldukları için yüzeye uygulandıklarında tüm delikleri kapatacak, yüzeyi hidrofobik (su geçirmez) hale getirecek ve UV direnci, çizilme direnci, kimyasal direnç, yüksek sıcaklık direnci ve hatta grafiti direncine sahip olacaktır. Bu katman tamamen görünmez ve şeffaftır.

 

 Seramik Kaplama Uygulaması

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarakaraçlarınızda seramik kaplama kullanmaya karar verdiğinizde eğitimli ve sertifikalı profesyonel hizmetlere başvurmanızı tavsiye ederiz. Boya durumuna, araç boyutuna ve seçtiğiniz ambalaja bağlı olarak işçilik süresi 1-5 gündür.

 

Genelde her araç için tek bir likit borusu yeterlidir. Kullanmadan önce yüzey temizlenmelidir. Yüzeydeki çizikler giderilir. Araç kurutulur ve ertesi gün seramik kaplama uygulanır. Aracı çizmeyecek mikrofiber veya yumuşak bez yardımı ile tek kullanımlık tüpteki sıvıyı beze sürdükten sonra hafifçe araç gövdesine sürülür. Uygulama, seçilen paketlemeye bağlı olarak 2 katman, 3 katman veya 4 katmana bölünmüştür. Peki seramik kaplamanın yararları nelerdir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak seramik kaplamanın yararlarına değineceğiz.

 

 Seramik Kaplama Yararları Nelerdir?

 

Seramik kaplama, araba boyasını aşınmaya, çatlamaya, soyulmaya ve dökülmeye karşı koruyabilir. Aynı zamanda pürüzsüz yüzeyi sayesinde araba kaputunu kirden ve kuş pisliklerinden korumak için daha kolay temizleyebilir.

 

Seramik kaplama, cama benzer yüzeyinden dolayı otomobilin boya yüzeyinin daha parlak ve dinamik görünmesini sağlar, yani boya koruması sağlar. Kaputun su tutmasını engeller. UV koruma işlevi sayesinde, güneş ışığından dolayı araba boyasının solmasını önleyebilir. Aracın cilalanmasına gerek yoktur.