Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? ​​​​​​ Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? ​​​​​​ - 5sCarRental

Blog

Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? ​​​​​​


Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? ​​​​​​

Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? ​​​​​​

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen şasi no ile parça sorgusu nasıl yapılır? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki şasi no ile parça sorgusu nasıl yapılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Şasi no ile parça sorgusu nasıl yapılır? sorusu fazlaca insanlardan tarafından sorulmaktadır. Araç sahiplerinin araçlarında en doğru yedek parçaları almak için şaşe no ile parça aramayı doğru bulmaktadır. Şasi no ile parça sorgusu nasıl yapılır? sorusu şase numarası ile kullanıcılar araçları için 0 doğru olan parçaları alabilme şanına sahip olmaktadır. Araçlarında yüzlerce parça bulunmaktadır ve tüm modellerin markalarının parçaları birbirinden farklıdır. Bu nedenle doğru parçaları alıp, araçların sorunsuz çalışabilmesi için son derece önemlidir. Araçları için parça alacaklar şaşi no ile parça sorgusu nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak etmektedir. 

 

 Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır? 

 ​​​​​​

Araç sahipleri araçları için yüzde yüz doğru yedek parçaları bulmak için şasi numarasıyla parça sorgusu yapmak istemektedir. Peki, şasi no ile parça sorgusu nasıl yapılır?

 

 Şase No Nedir Ve Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır?

 

Trafiğe çıkan her araç için zorunlu olan şasi nosu, araçların hangi yılda hangi ülkelerde üretimi yapıldığının, üretim yılının, araç kasa ve motor tipinin, aracın üretildiği fabrikanın ve o fabrikadan çıkan kaçıncı aracın olduğunu göstermektedir. “numara” olarak tanımlansa bile 17 hane içinde bazı harfler bulunmaktadır. Harfler arasında “o” harfi, “i” ve “q” harfleri bulunmaz. Bunun nedeni ise bu harflerin, “0” (sıfır) ve “1” (bir) rakamlarıyla karışmasının önüne geçmektir.

 

Şaşe numarasındaki harf ve rakamlar ne anlama geliyor?

 

Şasedeki her sayı ve harf kümesinin belli anlamları vardır.

 

İlk harf veya rakam olabilir ve bu coğrafi menşei alanını göstermektedir.

 A- H : Afrika

 1-5 : Kuzey Amerika

 6-7 : Avusturalya veya Yeni Zelanda

 8-9 : Güney Amerika

 J-R : Asya S-Z : Avrupa

 

İkinci ve üçüncü basak arabaların üretici bilgilerini göstermektedir. 1: Chevrolet , 6: Cadillac, J: Jeep, T: Toyota, W: Volkswagen

 

Sonraki 5 karakter(4,5,6,7,8) arabaların markalarını, motorun boyutlarını, ne tür bir araç olduklarını göstermektedir. Her üretici kendi özel kodlarını kullanmaktadır.

 

Dokuzuncu kademe şasi nosunun gerçek olduklarının ispatı için kullanılmaktadır. Taklit olarak kullanılmasını önlemek için kompleks hesaplamalar ile oluşan bir sayıdır.

 

10. basamak araçların üretim yıllarını gösterir. 11. basamak otomobilin tam olarak nerede üretildiğini belirtir. Her üreticiye özel rakamdır.

 

Kalan basamaklar otomobilin seri numarasını gösterir. Şaseyi araç için benzersiz kılan numaradır. Bu numara üreticiye özgü numaradır.

 

Şasi numarası aracın çeşitli yerlerde plakalar yazılı şekildedir. Genellikle sürücü tarafında sileceğin olduğu panelde ve sürücü kapı kısmında bulunur. Ayrıca ruhsat ve kasko sigorta poliçe kısmında de belirtilmektedir.

 

 Şasi No İle Parça Sorgusu Nasıl Yapılır?

 

Yedek parça satan pek çok sitede parçalar şaşe/şasi numarasıyla sorgulanıyor. Bunun için alışveriş yapacağınız siteye giriş yapmanız ardından da 17 haneli şaşe numaranızı sorgulama kısmına yazmanız gerekiyor. Bu aşamada 17 hanenin eksiksiz ve doğru olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor. Bir harf ya da rakam hatası yanlış parçayı almanıza yol açabilir.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

7/24 kesintisiz hizmet, en son model ve full kaskolu araçlarımızla Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama denince ilk akla gelen firmayız. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olarak tüm model araçlar ile uygun fiyat ve profesyonel çalışma ile karşınızdayız. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama keyiflice gezebileceğiniz bu şehirde havalimanından çıkmadan sizi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ofisimizde görmekten mutluluk duyarız. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama her yıl kendimizi yenilemekteyiz.