Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak şanzıman yağı ne zaman değiştirilmelidir sorusunun cevabı konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki şanzıman yağı ne zaman değiştirilmelidir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Araçların performansında yapılan bakımların önemi çok büyüktür. Özellikle araçların süratlerinin istenilen düzeye çıkabilmesi sürücülerin en çok dikkat ettiği durumlardır. Böylece yolcuklar daha kolay ve sorunsuz gerçekleşmektedir. Bu konuda bakım yapılması şart olan bölge motordur. Ayrıca otomatik şanzıman sorunsuz bir şekilde işlemeye devam etmelidir. Aksi halde aracın süratinde sorun oluşacaktır. Araçların tüm şanzıman bakımlarına Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama firması tarafından dikkat edilmektedir.

 

En sık sorulan sorulardan biri de şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? sorusudur.

 

Şanzıman, sahip olduğu dişliler ile aracın süratindeki ayarlamaları yapar. Aracın durma konumunda motorun çalışmasını sürdürmesini sağlamaktadır. Ayrıca hızlanma ve yavaşlama ivmelerinde motor ile tekerlekler arası dengeyi kurmaktadır. Bu nedenle şanzıman araç süratinde çok önemlidir. Şanzıman bakımı aksatılmamalıdır. Bunun için şanzıman yağı değişimi doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır. Araçlardaki şanzıman bakımları Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama için çok önemlidir.

 

 Şanzıman Yağı Bakımının Önemi

 

Peki şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? Aracınızın en önemli işlevlerini yerine getirebilmesinin sağlanması için şanzımana dikkat edilmelidir. Şanzımanın dişli sistemi düzgün ve kaliteli olmalıdır. Şanzıman yağının görevi ise bu dişliler arasındaki aşınmayı en aza indirgemektir. Şanzıman yağının bakımı ile dişliler korunmaktadır. Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama firmamızdan kiralayacağınız araçların bakımları tam ve zamanında yapılmaktadır. 

 

 Şanzıman Yağı Ne Zaman Değiştirilir?

 

En önemli sorulardan biri de şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? sorusudur.

 

Şanzıman yağının türü aracın şanzıman türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu konuda genellikle tavsiye edilen süre 60 ve 1000 kilometrelik yolculuk ardından değiştirilmesidir. Ancak yine de şanzıman türünüzü dikkate alarak bakım yapmanız gerekmektedir. Şanzıman yağının değiştirilmesi gereken periyod araç modeli, kullanım şartları ve bazı diğer değişkenlere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle uzmanlara danışmak iyi bir seçenek olacaktır. Şanzıman yağ değişimleri hakkında bilgi almak için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamızla da iletişime geçebilirsiniz. 

 

 Şanzıman Yağı Değiştirilmediğinde Ne Olur?

 

Aracınızın şanzıman yağının değişmemesi durumunda araç kontrolünde zorluk yaşayabilirsiniz. Sorunların belirtileri genellikle vites değişimlerinde araçta sarsıntı ya da gaza basıldığında hızlanmama gibi durumlar olabilmektedir. Şanzıman yağı uygulanırken yapılan hatalar sonucunda aşırıya kaçma durumlarında da araçta sorunlar oluşabilmektedir. Fazla yağ durumlarında araçta direnç artışı yaşanmaktadır. Bu durum da eksik yağ gibi aracı zorlamaktadır. Performansın düşmesine neden olmaktadır. Sonuç olarak şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? sorunu çok önemlidir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız müşterilerinin güvenliği açısından araç bakımları konusunda hassas davranmaktadır. 

 

 Şanzıman Yağının Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

 

Tüm nedenlerden dolayı şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? sorusu çok önemlidir. Şanzıman yağının kontrolünün en kolay yolu şanzımandaki yağ çubuğunun kontrol edilmesidir. Bu çubuğu çekerek şanzıman yağının durumunu görebilirsiniz. Bu çubuk bazı yeni model araçlarda bulunmamaktadır. Bu araçlarda kontrol, seviye tapası çekilerek yapılabilmektedir. Şanzıman yağı bakımı asla kişisel olarak yapılmamalıdır. Mutlaka uzman kişiler tarafından servislerde yağ değişimi uygulanmalıdır. 

 

Şanzıman yağı bakımı yalnızca yağ eklemesi yapılması ile bitmemektedir. Şanzıman yağının konmasından sonra aracın verimli performans gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine dair testler uygulanır. Bunlar kalibrasyon ve test sürüşü gibi işlemlerdir. Herhangi bir sorun varsa bu testlerden sonra tekrar yağ eklenmesi yapılabilmektedir. Bu nedenle şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? sorunu çok önemlidir.

 

 Şanzıman Yağında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

En önemli soru şanzıman yağı ne zaman değiştirilmeli? Şanzıman yağlarının türü aracınızın modeline göre değişmektedir. Bu nedenle aracınızın modeline uygun olarak üretici firmanızın tavsiye ettiği yağ türünü kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca şanzıman yağınızın türünü başka yağlar ile karıştırmamalısınız. Farklı türdeki yağların karışması aracınızın şanzımanına zarar verecektir. Şanzıman bakımlarına ve yağ değişimine Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama firması tarafından periyodik olarak gerçekleştirilmektedir. 

 

Şanzıman yağında eksilme durumları aracınıza zarar verecektir. Bu nedenle düzenli olarak kontrolleri yapılmalıdır. Şanzıman yağı dışında filtre ve mıknatıs kontrollerinizi gerçekleştirmelisiniz. Şanzımanda giderilmeyen sorunlar araç motoruna zarar verecektir.