Samsun Havalimanı Araç Kiralama, Samsun Gezi Yerleri Samsun Havalimanı Araç Kiralama, Samsun Gezi Yerleri - 5sCarRental

Blog

Samsun Havalimanı Araç Kiralama, Samsun Gezi Yerleri


Samsun Havalimanı Araç Kiralama, Samsun Gezi Yerleri

Samsun'da Gezilecek Yerler

Karadeniz bölgesinin en güzel illerinden olan Samsun, gezip görülecek yerler bakımından eşsiz seçenekler sunuyor. Samsun, zengin kültürel mirasın sahibi olmanın yanı sıra, eşsiz sahile de sahip. Hem kültürel, hem coğrafi gezi planınız varsa, Samsun ilini mutlaka gezmelisiniz. Samsun'da sorun yaşamadan her yeri görmek isterseniz samsun havalimanı araç kiralama seçeneğiyle bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

 Samsun'da Gezip Görülecek Yerler Nereleri?

 Doğada yeşilliğin keyfini tatmak isteyenleri, Samsun'da mükemmel bir tatil keyfi bekliyor. Doğa sporlarını sevenlerin akın ettiği Samsun, kültürel mirasıyla da gezi sevenlerin dikkatini çekebiliyor. Amisos Tepesi, Kızılırmak, Yeşilırmak, Samsun Atatürk Anıtı, Yakakent, Gazi Müzesi sadece bunlardan birkaçı. Konaklama açısından dilediğiniz yerde kalma fırsatınız bulunuyor. Samsun'da keyfinizin bölünmeyeceği, rahatça gezebileceğiniz bir gezi planınız varsa, samsun havalimanı araç kiralama hizmetinizde.

 Amisos Tepesi

 Samsun şehrinin ilk yerleşim merkezi olan Amisos Tepesi, merkeze 4 kilometre uzaklıkta. Baruthane olarak da bilinen bu merkeze, yıllık olarak yüz binlerce yerli yabancı turist akın ediyor. Teleferik gezisinin yanı sıra, mükemmel fotoğraflarla orada bulunduğunuz anları ölümsüzleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Samsun'a yapacağınız seyahatinizde, Amisos tepesine gitmeden dönmemeniz gerekiyor. samsun havalimanı araç kiralama ile şehre 4 kilometre uzaklıkta bu tepeye kolayca gidebilirsiniz.

 Bandırma Vapur Müzesi

 2003 yılında halka açılan ve sadece yapımı 3 yıl süren bu şaheseri mutlaka görmeniz gerekiyor. Gemiz içerisine kurulmuş olan müze, Atatürk'ün Bandırma gelişinde geldiği gemiyi temsili olarak yapılmıştır. Atatürk ve silah arkadaşlarını Bandırma'dan Samsun'a getiren geminin aynısı yapılmış, müze haline getirilmiştir.

 Müze içerisinde Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumundan yapılma heykelleri bulunuyor. Aynı zamanda, Atatürk'ün el yazması olan yazışmaların bir bölümü, gemicilere ait saat ve telefonlar sergileniyor. Tarihin sayfalarına ineceğiniz bu müzeye kolaylıkla ulaşmak için samsun havalimanı araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

 Tekkeköy Mağaraları

 İlk kazının 1941 yılında yapıldığı Tekkeköy Mağaraları, Samsun merkeze sadece 14 kilometre uzaklıkta. Şehrin tarihinin dayandığı eski dönemlerin bulunduğu mağara, tarih severler için eşsiz bir yer. İlgin ve heyecan fotoğraflar çekme düşünceniz varsa, Tekkeköy mağaralarına mutlaka gitmeniz gerekiyor.

 Mağara etrafında yer alan heykeller ve tarihi Rum evleri, keşfedilmesini önemli hale getiriyor. Tekkeköy mağaralarında çok keyifli bir gün geçirmeyi düşünüyorsa, samsun havalimanı araç kiralama hizmetini anında alarak, buranın keyfini çıkarabilirsiniz.

 Samsun Atatürk Onur Anıtı

 Atatürk'ün Samsun'a ilk çıktığı parkın içerisine yapılan anıt, şehrin özel yerlerinin başında yer alıyor. Heykel 9 metreyi bulan devasa boyutta. Heykel Atatürk veya devlet adamları tarafından değil, Samsun halkının aralarında topladıkları paralarla yapılmış. Anıtı Avusturyalı heykeltıraş olan Heincirch Krippel yapmıştır. Bu özel yere ziyaret etmek düşünceniz bulunuyorsa, samsun havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

 Amazon Köyü

 Gölyazı beldesinde bulunan Amazon Köyü, tarihin savaşçı kadınlarını simgeliyor. Bir dönem burada savaşçı kadınların yer aldığı rivayet ediliyor. Amazon heykellerinin hemen yanı başında iki Aslan heykeli bulunuyor. Samsun'a gitmiş ve tarihin en güçlü kadınlarının izlerini görmek isterseniz Amazon Köyüne mutlaka gitmelisiniz. Havalimanına geldiyseniz, samsun havalimanı araç kiralama hizmeti alarak, Amazon Köyüne dilediğinizde gidebilirsiniz.

 Yakakent

 Denizin hemen yanı başında bulunan huzur veren bir belde Yakakent. Özellikle yaz aylarında mükemmel bir gezinti havası sunuyor. Sahilinde geceleyin gezebileceğiniz, temiz havasını içinize çekebileceğiniz Yakakent özel bir yere sahip. Bir tarafından denizin olduğu belde, diğer tarafında koca bir ormana ev sahipliği yapıyor.

 Sahilin her alanında dükkanlar, kafeler ve oturabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Yakakent' gelmişseniz, Çamkent ormanında mutlaka piknik yapmanız gerekiyor. Karadeniz'in balıklarının her çeşidini bulabileceğiniz bu yerde huzur bulabilirsiniz. Ailenizle birlikte Samsun'a geldiyseniz, samsun havalimanı araç kiralama hizmeti alıp rahatça dolaşabilirsiniz.

 Akdağ Kayak Merkezi

 Şehrin kış turizminden sorumlu olan Akdağ Kayak Merkezi, Samsun'a sadece 7 kilometre uzaklıkta. Kış aylarında Samsun'a gelmişseniz, Akdağ Kayak Merkezine gelmeden gitmemelisiniz. 6 pist alanının bulunduğu bu merkez, eşsiz kayak zeminine sahip. Civar illerden ve Türkiye'nin her yerinden insanlar kayak yapabilmek adına Akdağ Kayak Merkezine akın ediyor.

 Türkiye'nin diğer kayak merkezlerine göre pistleri daha sakin olduğu için gönlünüzce keyfini çıkarabilirsiniz. Kayağa yeni başlıyorsanız, mutlaka buraya gelmelisiniz. Kayak merkezinin etrafında bulabileceğiniz çok sayıda kafe, restoran yerleri mevcut. Akdağ Kayak Merkezine gelme düşünceniz varsa, samsun havalimanı araç kiralama hizmetini alıp rahatça gelebilirsiniz.

 Gazi Müzesi

 İlk dönemlerde otel olarak kullanılan müze, 1940 yılından itibaren şu anki işlevine getirildi. Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a ayak bastığı ilk gün bu otelde kalmıştır. Milli mücadelenin ruhunu hissedebileceğiniz Gazi Müzesi, Atatürk'e ait heykeller ve fotoğraflarla dolu.

 Pazartesi haricinde haftanın her günü 09.00 ile 17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Birçok önemli belgenin bulunduğu bu müzede ayrıca gezi çantası da bulunuyor. Samsun gezisinde uğramadan gitmemeniz gereken merkezlerden biriside Gazi Müzesidir.

 Samsun Kalesi

 1192 yılında Türk Beyliği Danişmendliler tarafından inşa edilmiştir. Kentin savaştan korunması için inşa edilen Samsun Kalesinin ileri bölümünde Büyük Cami yer alıyor. Kentin kuşatmadan kurtarılması amaçlı yapılan Samsun Kalesi, günümüze kadar değil, yapıldıktan 500 yıl sonrasında kadar tam gelememiştir.

 Şu anki hali ise pek iç açıcı değil. Ama tarih meraklısıyım diyorsanız ve Arkeolog yanınız varsa, mutlaka burayı gözlemlemeniz gerekecek. samsun havalimanı araç kiralama ile buraya istediğiniz gibi araç kiralayarak gelebilirsiniz.

 Kabaceviz Şelalesi

 Mühteşem görüntüsüyle büyüleyici olan Kabceviz şelalesi, mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisi. Doğanın kusursuz güzelliğini simgelerinden birisi olan Kabaceviz Şelalesi, tam 60 metreden aşağı iniyor. Fotoğrafçıların en çok ilgi duydukları şelalenin yanı başında pikniğin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca dağ bisikleti merkezi olduğunu belirtmekte fayda var.

 Ölmeden önce cenneti görmek istiyorum diyenlerdenseniz, Kabaceviz Şelalesini kesinlikle görmeniz gerekiyor. Derinliği 65 metreye çıkan şelaleye gelmek için samsun havalimanı araç kiralama araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 Sevgi Gölü

 İlkadım'da bulunan Sevgi Gölü, yapay olsa bile hoşça vakit geçirilebilecek yerlerin başında bulunuyor. Burada bedenen dinlenebilir, etrafında bulunan yerlerden alışveriş yapabilirsiniz. Samsun'da oturup dinlenmek istiyorum diyenler, Sevgi Gölünü mutlaka ziyaret etmeliler. Sevgi Gölüne gitmek için samsun havalimanı araç kiralama hizmeti alabilirsiniz.

 Bayraktepe Parkı

 Şehrin gümbürtüsünde bıktım, doğayı dinlemek istiyorum diyorsanız, Bayraktepe Tabiat Parkını tercihleriniz arasına alabilirsiniz. Spor alanlar, çocuk eğlence bölümleri, restoranlar ve daha pek çok güzel yere sahip olan bu parka mutlaka gelmelisiniz. Doğanın güzelliğini yansıtan bu yerde dilerseniz ailecek piknik yapabilir, tabiatın güzel yanlarını keşfedebilirsiniz. Samsun'un gezilebilecek birkaç yerlerinden birisidir.

 Ladik Gölü

 Samsun'a gelenlerin kesinlikle görmesi gereken bir doğa harikasıdır Ladik Gölü. Uzunluğu 7 kilometre genişliği 2 kilometre olan bu gölün, üzerinde çok sayıda adacığı barındırıyor. Orman ve dağ manzaraları, keyif verici doğanın esintilerini Ladik Gölünde sonuna kadar hissedeceksiniz. Samsun'da doğa harikası yerleri görmek istiyorum diyorsanız, o zaman Ladik Gölünü kaçırmamalısınız.

 Samsun'da gezip görülecek yerlerden bazıları bunlar. Kültür mirası olan Samsun'un doğal güzelliklerini keşfettikçe, gezi planlarınızı uzatabilirsiniz. Tarihi alanlarının yanı sıra, eşsiz ormanı ve denizi Samsun'u özel kılıyor. Samsun'da özgürce gezmek istiyorsanız, araç kiralama seçeneklerini kendiniz ve aileniz için mutlaka değerlendirmelisiniz.