Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama – Çarşamba’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama – Çarşamba’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler - 5sCarRental

Blog

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama – Çarşamba’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama – Çarşamba’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama – Çarşamba’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

 

Samsun’un güzel ilçesi Çarşamba, tatilcilerin tercih ettiği güzel bir yerdir. Online Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemleriyle kiraladığınız aracı havalimanından teslim aldıktan sonra bu güzel ilçenin güzelliklerini kolaylıkla keşfedebilirsiniz. Samsun Çarşamba ilçesinin her bir köşesinin kısa sürede rahatlıkla gezmek için oto kiralama seçeneği aradığınız konforu sunmaktadır. Lüks ve aynı zamanda üst segment özelliğine sahip olan araç filomuzda aradığınız her model aracı anında kiralayabilirsiniz.

 

 Sedan, jep veya diğer binek türü araç seçeneklerini filosunda bir araya getiren şirketimiz, bu ilçeye gezmek için gelenler için arazi şartlarına uyum sağlayan konforlu araç seçeneklerini sunmaktadır. Oto kiralama hizmetinde güncel online seçeneklerini kapınıza getiren şirketimiz, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemlerinde güvenliği ön plana almaktadır.

 

 Sözleşmeli araç kiralama yöntemleriyle istediğiniz süre zarfında aracınızı adresinize teslim ediyoruz. Kiraladığınız aracı havalimanından teslim aldıktan sonra Çarşamba’nın güzel yerlerini hemen gezmeye başlayabilirsiniz.

 

 Çarşamba’nın Tarihçesi 

 

 Geçmişi yaklaşık olarak Milattan Önce 4 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Hitit krallığının yanı sıra Frig krallığı da bu bölgede hakim olmuştur. Amazonlar (Millattan Önce 8. yüzyıl) yani kadın savaşçılarında bir zamanlar burada medeniyet kurduğu kaynaklarda bildirilmektedir. Persler M. Ö 6. yüz yılda hakim olmuştur. M. Ö. 63 yılına kadar Pers hakimiyetinde kalan bölge bu tarihten sonra Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine geçmiştir. Daha sonra Bizans İmparatorluğu hakim olmuştur. Selçuklulardan sonra Canik Beyleri Taceddinoğulları bu yöreye hakim olduktan sonra Osmanlı hakimiyetine girmiştir (1428). Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan burayı İslamlaştırdı.

 

 Bu bölge seller bölgesidir. ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’ hikayesi de bu bölgeye aittir. 1930 yılındaki sel ve 1999 yılındaki sel meşhurdur.

 

 Çarşamba’nın Mutfağı 

 

 Karadeniz’in iç kısımlarında yer alan ancak mükemmel atmosferiyle turistlerin ilgisini çeken Çarşamba, şirin bir ilçe görünümündedir. Karadeniz bölgesinin iklim ve bitki örtüsü ile ilgili bütün özelliklerini bu ilçede bir arada bulabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetimiz her zaman için hizmete hazır bir şekilde beklemektedir. Araç kiralamanın pratik çözüm seçeneklerini adresinize taşıyan firmamız, günlük, yıllık ve aylık kiralama yöntemiyle hizmet vermektedir.

 

 Karadeniz’in sahil yolu bu ilçeden geçmektedir. Samsun merkeze yaklaşık olarak 36 kilometre uzaklıkta yer alan Çarşamba ilçesi, bölgenin havalimanına ev sahipliği yapmaktadır. İlçeye 17 kilometre uzaklıktadır. Havalimanı Samsun il merkezine 19 kilometre uzaklıktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemlerinde firmamız aracı havalimanının çıkışına getirmektedir. Bu yöntem sayesinde müşterilerimiz istedikleri gibi Çarşamba’yı gezme imkanı elde etmektedir.

 

 Çarşamba’nın meşhur yemeklerini tatmadan buradan ayrılmak olmaz. Bu ilçenin meşhur mutfağında kendine özgü lezzetli yemekler misafirlerin iştahını kabartıyor. İlçeye özel yemekler şu şekildedir:

 1- Fındık (kuru ve yaş fındık)

 2- Yöreye özgü Balcan turşusu,

 3- Mısır unu yemeği Pot,

 4- Buğday yemeği Cızlama,

 5- Tavuklu ve cevizli yemek Lepsi,

 6- Yine mısırdan yapılan Karmaç,

 7- Mısır çorbası,

 8- Sulu et yemeği Büryan,

 9- Yufkayla yapılan fındıklı tatlı Kıvratma,

 10- Tirit ve tavuklu/etli buğday pilavı Keşkek.

 

 Lüks araçlarla gezme imkanı sunan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama filomuz, Çarşamba ilçesine gezmeye gelenler için güncel çözüm seçenekleri sunmaktadır.

 

 Çarşamba’nın Gezilecek Yerleri 

 

 Tarihi yerlerin yanı sıra yeşil ile iç içe doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu Çarşamba, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işleminin ardından sizi bekliyor. Kiraladığınız aracın vergisi, sigortası, sanayi bakımı ve diğer bakımları firmamız tarafından karşılanmaktadır.

 

 Cumhuriyet Köprüsü 

 

 1931 yılında inşaa edilen Cumhuriyet Köprüsü, Çarşamba’nın simgelerinden biridir. Bu köprü Cumhuriyet tarihinin ilk köprülerinden biridir ve 12 beton ayağı bulunmaktadır. 274 m uzunluğundaki köprü araç trafiğine kapalıdır ve yaya trafiğine açıktır.

 

 Çınar Ağacı (Anıt)

 

 Bu anıt Kirazlıçay mahallesinde yer almaktadır. Burada değirmen oluklarının üzerinde bulunan çınarın altında Arap Dede adında bir zatın yattığı düşünülmektedir. Buranın tarihi oldukça eskidir.

 

 Rıdvan Bey Camisi

 

 Yaklaşık 820 yıllık bir cami olan bu cami (1201) Erbaalı Rıdvan tarafından yaptırıldı. Rıdvan Bey’in kızı Yeşil Irmak’ta boğuldu. Bunun üzerine kızının hatırasını canlı tutmak adına bu mescidi yaptırdı. Süleyman Paşa tarafından cami büyütüldü. 1939 ve 1943 depreminin ardından cami hasar gördü. Deprem sonrası cami Çarşamba halkı tarafından tamir edildi. Cami günümüze kadar geldi ve şuan ibadete açıktır.

 

 İlginç Bir Cami Göğceli Cami

 

 Milattan sonra 1206 yılında yaptırılan bu cami, 1335 yılında tamir görmüştür. Çivisiz bir yapıdır ve duvarlar kalaslardan oluşmaktadır. Ahşap bir yapıdır ve mimari yapısı oldukça ilginçtir. Kalaslar 15 cm kalınlıkta 50 cm genişlikte ve 12 metre ile 20 metre arası uzunluktadır. Tarihi özelliği ile Çarşamba’nın simgelerinden biridir.

 

 Caminin derinliği nemi ve diğer etkenlerin meydana gelmesini önlemiştir. Çivisiz yapı denilse de çiviler direk başlarının kiriş ile birleştiği noktalarda kullanılmıştır. Özel tasarımı ile oldukça sağlam bir yapıdır.

 

 254 metre kare genişlik vardır ve dış kısımdan genişlik 18x22 metredir. 140 metre boş alanı vardır. Etrafındaki mezar Kökçeli/Garipler mezarlığıdır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ekibimizden aracı teslim aldıktan sonra Çayeli mahallesinde bulunan bu ahşap camiyi görmeden dönüş yapmayın.

 

 Ada Park (Karadeniz’in En Büyük Parklarından)

 

 Yaklaşık olarak 300 dönümlük alana kurulan bu dev park, Çarşamba’ya gezmeye gelenlerin uğrak yerlerinden biridir. Park Yeşil ırmağın yanına kurulmuştur. Bu parkta;

 

 1- Yürümek için özel yollar,

 2- Spor faaliyetleri için özel tesis,

 3- Çarşamba evi (tarihi),

 4- Göl yakınlarında göl restaurant,

 5- Yüzme havuzu (yarı olimpik),

 6- Sahuna,

 7- Kafeterya,

 8- Çocuklara özel alan,

 9- Kır düğün alanı,

 

 Adada ayrıca üç vagondan oluşan bir gezi treni bulunmaktadır. Parkın her yerini bu trenle gezebilirsiniz. Bu trenin gidiş ve dönüş mesafesi yaklaşık 6 kilometredir. Bir tur yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Online Rezervasyonla Araç Kiralama 

 

 Karadeniz Bölgesi’ne gezmeye geldiğiniz zaman Çarşamba ilçesine uğramadan gitmeyin. İlçeye gelmeden önce Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama online rezervasyon işlemleri için sitemizi ziyaret edin. Uçağınızın iniş saatini bize bildirin ve istediğiniz aracı revize edin. Tercih ettiğiniz araç görevli elemanlarımız tarafından havalimanının çıkış bölümüne getirilmektedir. Elemanlarımız Çarşamba’yı gönlünüzce gezebilmeniz için aracı hazır bir şekilde havalimanının çıkış bölümünde hazır bulundurmaktadır.

 

 Çarşamba’yı Gezdikten Sonra Aracı Giderken Teslim Edin

 

 Hizmet kalitesini ön plana alan şirketimiz, Çarşamba’yı gezdikten sonra aracınızı dönüş uçağına binmeden evvel havalimanında teslim almaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetimizin en önemli avantajlarından biri havalimanında araç teslimatı ve havalimanında araç geri alma işlemidir.

 

 Uçakla seyahat edenler için pratik çözüm olan havalimanı oto kiralama hizmeti, yaz kış devam etmektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetimizin en önemli avantajı uçaktan iner inmez kalan yolculuğu konforlu bir şekilde yapma imkanı sunmasıdır. Çok pahalı olan araçlarla Çarşamba ilinin bütün güzelliklerini kısa sürede ve yorulmadan gezebileceksiniz. Toplu taşıma araçlarına nazaran daha rahat ve daha konforlu olan araçlarımız kişiye özeldir. Türkiye sınırları içerisinde yer alan bütün her yeri kiralık araçlarımızla gezebilirsiniz.