Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Araçlarda Lastik Seçimi – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Lastik Seçimi – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Araçlarda Lastik Seçimi – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Otomobiller ulaşımda en sık tercih edilen araçlardır. Bu yüzden düzenli bakım yaptırmak ve doğru parçaları seçmek çok önemlidir. Olası kaza durumlarının önüne geçebilmek, can ve mal kaybını engellemek için asla göz ardı edilmemelidir. Aracın bakımları yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli bölümlerden biri de lastiklerdir. Lastiklerin doğru seçilmesi siz ve arabanız için hayati önem taşımaktadır. Lastikler, aracınızın yolla temasını sağlamaktadır. Bu yüzden araç için çok önemlidir.

 

Araç için doğru lastikleri seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu tür konularda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama sizlere yardımcı olmaktadır.

 

 Lastik Değişimi İçin Doğru Zaman

 

Lastiklerin değişim zamanı çok önemlidir. Bu zaman için tavsiye edilen süre aşılmamalıdır. Aksi takdirde seyahat esnasında beklenmeyen sorunlar çıkabilir. Uzmanlar genellikle lastiklerinizi 5 yıl boyunca ya da 40 bin kilometre boyunca kullanabileceğinizi tavsiye etmektedirler. Bu sınırlar, güvenli değişim zamanlarını oluşturmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız araçlarda da belirtilen süreye tüm tekerlekler için dikkat edilmelidir. Sürücülerin yaptığı en büyük hatalardan biri de bazı lastikleri değiştirip bazılarını değiştirmemektir. Bu tür ihmalkarlıklar asla yapılmamalıdır.

 

 Orjinal Ebatlar

 

Sürücüler daha güzel bir görünüm için lastikleri orjinal ebatlardan biraz daha büyük tercih edebilmektedirler. Ancak bunun araç için zararları vardır. Aracı yormaktadır. Ayrıca daha çok yakıt tüketimine neden olmaktadır. Uzun yola çıktığınızda hızlandığınız esnada yakıt miktarında düşme olacaktır. Yakıtın yanı sıra hız ibresinde de yanlışlıklar meydana gelecektir. Aracınıza yük bindiğinde lastikle esneme yapacaktır. Kilometre sayacı, lastiklere göre hız ayarlaması yaptığında hızınızı yanlış göreceksiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren 5s CarRental firmamız otomobillerin lastiklerinin bakımlarını tam ve zamanında yapmaktadır. 

 

 Kalın Tabanlı Lastikler

 

Lastiklerin taban kalınlığının artması yolla olan sürtünmeyi de artırmaktadır. Bunun sonucunda araç daha fazla yakıt tüketecektir. Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama hizmetleri ile kiralayacağınız araçları ihtiyacınıza göre belirlemeniz gerekmektedir. Ayrıca aracınızın hızı da bu durumdan oldukça fazla etkilenecektir. Arabalarda pahalı bir parça olan direksiyon pompasında sorunlar oluşmasının bir nedeni de kalın tabanlı lastiklerdir.

 

 Küçük Lastikler

 

Bazı sürücüler hız amacıyla araçlarına orjinal ebatlardan daha küçük lastıkler taktırmaktadırlar. Ancak bu yola araba kalkış anında biraz daha hızlansa da sonrası için ciddi miktarda yakıt kaybına neden olmaktadır. Ayrıca küçük lastikler araçların görünümünü kötü yönde etkilemektedir.

 

 İnce Yanağa Sahip Lastikler

 

Büyük jantlara takılan ince yanaklı lastikler, orjinal lastik ebatlarını korumaktadır. Ayrıca dışarıdan bakıldığında arabayı çok güzel göstermektedir. Ancak bunun da bazı dezavantajları mevcuttur. Araçların süspansiyon sistemini oldukça zorlamaktadır. Süspansiyon sistemlerinin elemanları bu sebeple daha çok yıpranmaktadırlar. Yine de çoğu sürücü güzel görünümü tercih ederek bu tür problemleri görmezden gelmektedirler. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamızın filosundaki araçlarında bir sorun yaşanmaması adına lastik bakımları aksatılmamaktadır.

 

 Büyük Yanaklı Lastikler

 

Lastiklerde daha büyük yanaklı tercihler yapılması esneme oranını artırmaktadır. Bu da aracın daha konforlu haline gelmesini sağlamaktadır. Ancak esneyen lastikler, virajlarda aracın yola tutunma miktarını azaltmaktadırlar. Bu azalma, yolculara savrulma hissi verecektir. Araç için farklı sorunlara da yol açabilen büyük yanaklı lastikler çok fazla önerilmemektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiralarken önerilere dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 Lastiklerin Çok İnce Tabanlı Olması

 

İnce tabanlı lastikler yol ile sürtünmeyi oldukça azaltmaktadır. Bu da rahat hareketi sağlamaktadır. Rahat hareket eden araçlar daha az yakıt kullanacaktır. Ancak yol ile temasın azalmasıyla birlikte fren mesafesi de normalden uzamaktadır. Virajlarda aracın yola tutunma oranı azalmaktadır. Bunlar da kaza riskini artıracaktır. Bu sebeple tavsiye edilmemektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiralarken önerilere dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama hHizmetlerinde Yaz ve Kış Lastikleri

 

Aracın lastiklerinde çok önemli olan bir diğer konu ise mevsimlerdir. Mevsimlere göre lastik tercih edilmesi ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Güvenli sürüş sağlayacaktır. Özellikle kış şartlarında mutlaka uygun lastikler tercih edilmelidir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız araçların lastiklerinin mevsime uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

 

 Yol Şartlarına Göre Lastik Seçimi

 

Yaşadığınız yerin yollarına göre lastik seçimi de önemli bir konudur. Yolların şartlarına göre uygun hamurlu lastikler tercih edilmelidir.