Samsun'un meşhur lezzetleri – Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama

Samsun'un meşhur lezzetleri – Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Samsun'un meşhur lezzetleri – Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama

Samsun'un meşhur lezzetleri – Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama

 

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Samsun, kendine has mutfağı ile Anadolu mutfağında özel bir yere sahiptir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle Samsun’u gezmeden önce, Samsun’un yemeklerini yiyebileceğiniz yerleri tespit etmelisiniz.

 

Samsun’u rahatlıkla gezmek için en iyi tercih kiralık araçlardır. Toplu taşıma araçlarıyla ve diğer seçeneklerle gezmek hem zaman kaybına neden olur hem de konfordan uzaktır. Gönlünüzce Samsun’u gezmek için uçaktan iner inmez havalimanı araç kiralama seçeneklerimizi değerlendirebilirsiniz. Kiraladığınız aracı havalimanının çıkışında teslim ediyoruz.

 

 Samsun’a Özel Yemekler

 

Anadolu mutfağının Karadeniz versiyonunu en iyi şekilde sunan illerimizden biri de Samsun’dur. Samsun’un meşhur yemekleri şu şekildedir:

 

 1- Baklalı yaprak dolması,

 2- Et Tiridi

 3- Keşkek

 4- Kıymalı Pırasa Yemeği

 5- Turşu Kavurması

 6- Mısır Çorbası

 7- Canik

 8- Bakla Dolması

 9- Haşhaşlı börek

 10- Fındıklı Baklava

 11- Katık Sürmesi

 12- Katık Böreği

 13- Yazı Pancarı Yemeği

14-Pide 

15-Kaz tiridi

16-Kağıtta hamsi

17-Mantarlı pilav

18- Kaz pilavı

19- Çakallı Menemeni

20- Kıvratma

21- Karmaç

21- Haluçka

 

Samsun’a inmeden önce Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle kiraladığınız aracınızla Samsun’u kısa sürede rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Samsun’da Nerede Yemek Yenir?

 

Samsun’un birbirinden nezih yemek mekanlarında yörenin en meşhur yemeklerini tadabilirsiniz. İstediğiniz bütün yemek çeşitlerini bu mekanlarda bir arada bulmanız mümkün. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla istediğiniz mekanda birbirinden lezzetli Samsun yemeklerini yiyebilirsiniz. Samsun’da nerede yemek yenir?

 

 1- Gülhan Restorant

 

Samsun’un en meşhur restorantlarından biridir. Samsun/Bafra karayolundadır. Pide, tandır, kavurma ve döner yemeklerinin yanı sıra sabah kahvaltısı konusunda da Samsun’un klasik mekanlarından biridir. Pide ve kebap denildiği zaman Samsun’da ilk akla gelen Gülhan Restorant’tır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla istediğiniz zaman bu mekanı ziyaret ederek birbirinden lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

 

 2- Et Atölyesi

 

Samsun’da et denildiği zaman Et Atölyesi akla gelmektedir. Otuz yıllık tecrübeye sahip işletme, Samsun’a özel et yemekleriyle meşhur. Cumhuriyet Mahallesi’nde Lozan Caddesi’nde bulunan işletme, çökertme, kavurma, tava yemekleri, serpme kahvaltı Et Atölyesi’nde yenir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla Cumhuriyet mahallesine geldiğiniz zaman Et Atölyesinde yemek yiyebilirsiniz.

 

 3- Fevzi’nin Yeri Balık Severleri Bekliyor 

 

Samsun gibi denize kıyı bir şehirde balık yemeği olmazsa olmazlardan biridir. Alkolsüz olduğu için Samsun halkının tercih ettiği mekanlardan biri olan Fevzi’nin yeri, balığın lezzete dönüştüğü bir mekan. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketimiz Samsun Batıpark Atatürk Bulvarı’na gittiğinizde balığın mükemmel lezzetini tercih edebilirsiniz.

 

 4- Pamuk Kardeşler Balık Restaurant 

 

Şehrin en meşhur balıkçısı olarak bilinen Pamuk Kardeşler, Samsun’a gelen turistlerin gözde mekanlarından biridir. Balığın tazesini yemek için yapmanız gereken Pamuk Kardeşler’e uğramak. Firma balığı kendi tutuyor ve hemen servis ediyor. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla Batıpark’ta yer alan bu mekanda balığın keyfini sürebilirsiniz.

 

 5- Nuri Usta (Samsun Pidecisi)

 

Karadeniz Mahallesi Aziziye Caddesi’nde yer alan Nuri Usta, Samsun’un pidecisi. Ayrıca firmanın Bodrum Akyarlar’da bir de şubesi bulunuyor. Samsun’un meşhur pidecilerinden biri olan Nuri Usta, meşhur Karadeniz Pidesini en iyi şekilde hazırlıyor.

 

 6- İnanç Menemen Çakallı/Muhtarın Yeri

 

Menemen denildiği zaman akla ilk gelen Çakallı’dır. Mükemmel menemen lezzeti ile tanışmak için Samsun- Ankara yolunun 30. kilometresinde yer alan Çakallı, aradığınız menemen lezzetini sizler için hazırlıyor. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla menemen yemek için Çakallı aradığınız özelliklere sahip bir yer.

 

 7- Öz Terme Pide Salonu 

 

Pide denildiği zaman akla gelen yerlerden biri Öz Terme Pide Salonu’dur. Çıtır pidede adından söz ettiren firma, kaşarlı, sucuklu, kıymalı ve yumurtalı pidede bir numara. Cumhuriyet Caddesi numara 34’te Öz Terme, pide ziyafetine sizleri bekliyor. Karadeniz bölgesinin kendine has pidesini en güzel bir şekilde hazırlayan Öz Terme, Samsunlunun tercihi.

 

 8- Beyaz Ev

 

Döneri ile meşhur bir yer arıyorsanız Beyaz Ev tam aradığınız özelliklere sahip. Dönerin yanı sıra pidede iddialı olan Beyaz ev Çiftlik Mah. İstiklal Cad. No 136’da hizmet veriyor. Firma nefis döner yemekleri konusunda oldukça iddialı. Samsun’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri.

 

 9- Çalıkuşu

 

Bir Samsun klasiği olan Çalıkuşu, Çiftlik Mahallesi İstiklal Caddesi’nde uğrak mekanlardan biridir. Samsun’a özel et ve pide yemekleri konusunda Çalıkuşu tercih edilen adreslerden biridir. Et ve pidenin mükemmel lezzetini Çalıkuşu’nda bulabilirsiniz.