Samsun Trafiği Hakkında- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Samsun Trafiği Hakkında- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Samsun Trafiği Hakkında- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Samsun'un Trafik Durumu- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun’a uçakla seyahat etmek isteyenler için Samsun’un Çarşamba ilçesinde Samsun Çarşamba Havaalanı bulunuyor. Çarşamba- Samsun arası 37 kilometredir. Normal bir hızla 20-25 dakikada Samsun’a geçebiliyorsunuz. Toplu taşıma araçlarıyla ve aktarmalarla uğraşmak istemiyorsanız Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. İhtiyacınıza göre kiralayacağınız araçla, rahat ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 Samsun Trafiği Hakkında

Samsun-Çarşamba devlet yolu üzerinde 3 katlı köprülü kavşak ve bir kanal geçişi yapımı tamamlanarak, yol ulaşıma kesintisiz açıldı. Böylece Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla trafik sıkışıklığı yaşamadan Samsun merkezine kadar güvenli bir şekilde gelebiliyorsunuz.

 

Her türlü ihtiyaca ve bütçeye hitap son model ve konforlu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetiyle kiraladığınız araçla Çarşamba Havalimanından güneye ilerleyip, Atatürk Bulvarı’na çıkıyorsunuz. Sağa dönüp, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla Samsun yolunu takip ettiğinizde Samsun’un Doğu girişi olan Samsun Bandırma Vapuru Gişesine kadar hiçbir kesintiye uğramadan gelebiliyorsunuz.

 

 Samsun Bulvarları

 

Samsun’un bütün ana trafik yükünü çeken 3 ana bulvar bulunuyor. Bunlar Atatürk, Anadolu, Ankara Bulvarlarıdır.

 

Atatürk Bulvarı, Çarşamba otoyolundan başlayıp, şehri sahile paralel takip ediyor. Bulvar şehrin içinde 8 kısma ayrılarak en sonunda Samsun-Sinop yoluna bağlanıyor.

 

Atatürk Bulvarı, şehrin doğu girişinde İlkadım Bulvarıyla birleşiyor. İlkadım Bulvarı da şehrin güneyinde Ankara Bulvarıyla birleşiyor. Ankara Bulvarı şehrin en büyük ve geniş bulvarından biridir. Hiçbir kesintiye ve şehrin trafiğine uğramadan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla şehrin batısında bulunan şehir otogarına kadar gidebiliyorsunuz.

 

Şehrin içinden Mert ırmağı geçiyor. Ankara Bulvarıyla bu ırmağın üzerinden geçtikten sonra ana artele geliyorsunuz. Bu ana kavşakta Ankara, Anadolu Bulvarıyla yan yollar birleşiyor. Kavşaktan Ankara Bulvarını Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla batıya doğru takip ettiğinizde yol Anadolu Bulvarıyla birleşiyor.

 

Anadolu Bulvarını batı yönünde takip ettiğinizde yol sizi Samsun-Çorum otoyoluna bağlıyor. Ana kavşaktan sağa dönüp, kuzeyi takip ettiğinizde yol sizi sahile paralel ilerleyen Atatürk Bulvarı’na bağlıyor.

 

Atatürk ve Anadolu Bulvarında trafik ışıkları bulunmadığı için çevre yolu mantığıyla Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla hızlı ve rahat bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

 

 Trafiğin Yükünü Çeken Şehir içi Bulvarları

 

Samsun merkezde ziyaret edeceğiniz yerler veya işiniz varsa gideceğiniz adresin konumuna göre İsmet İnönü, Abdullah Gül, Atakent, Recep Tayyip Erdoğan, Alparslan, 100. Yıl ve Adnan Menderes Bulvarlarını kullanabilirsiniz.

 

İsmet İnönü Bulvarı, Atakum mevkisinde Atatürk Bulvarından başlayıp, güneye doğru indikten sonra Şehit Gürcan Ulucan Caddesiyle kavşak oluşturduktan sonra Atatürk Bulvarına paralel olarak şehrin batısına doğru ilerliyor. Atatürk Bulvarı 5. kısmında köprülü kavşakta bitiyor. Köprülü kavşakta Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) caddesiyle birleşiyor.

 

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı da Atakum mevkisinde Atatürk Bulvarından başlayıp, şehrin ortasından geçerek güneydoğuda Anadolu Bulvarıyla birleşiyor. Şehir merkezinde Abdullah Gül Bulvarıyla kavşakta birleşip, daha sonra güneye doğru devam ediyor.

 

Şehrin merkezinde kavşakta Recep Tayyip Erdoğan Bulvarıyla başlayan Abdullah Gül Bulvarı İsmet İnönü Bulvarına paralel olarak şehrin doğusuna doğru ilerliyor. Bulvar 351. sokakta biterek, kuzeye doğru İsmet İnönü Bulvarıyla birleşiyor.

 

Atakent Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül Bulvarlarıyla şehrin merkezinde kavşakta buluştuktan sonra batıya doğru İsmet İnönü Bulvarına paralel olarak ilerliyor. 5055. caddede de İsmet İnönü Bulvarıyla birleşiyor.

 

 Samsun’un Sahil Bulvarı

 

Adnan Menderes Bulvarı Baruthane kavşağında Atatürk Bulvarından başlayarak, sahil boyunca şehrin sonuna kadar ilerliyor. İş veya dinlenmek için sahile gidecekseniz Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

100. Yıl Bulvarı İlkadım bölgesinin trafik yükünü çeken yoldur. Şehrin doğusunda İlkadım Bulvarından başlayarak, şehrin kuzeyinde Atatürk Bulvarıyla birleşiyor.

 

 Samsun Şehir içi Trafiği

 

Mert Irmağı şehri ikiye bölüyor. Şehrin doğusunda kalan İlkadım ile batısında kalan Atakent bölgeleri şehrin en kalabalık ve işlek bölgeleridir. Şehrin en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi olarak kabul edilen Çiftlik Caddesi, Mert Irmağının kenarında bulunuyor. Cadde trafiğe açıldığı için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla buraya gidebilirsiniz.

 

Atatürk Bulvarından Samsun’a doğru ilerken İlkadım Bulvarı kavşağına giriyorsunuz. İlkadım Bulvarından ilerlediğinizde 100. Yıl Bulvarı kavşağına geliyorsunuz. Buradan 100. Yıl Bulvarını takip ettiğinizde nehrin kenarında Çiftlik Caddesi kavşağına ulaşıyorsunuz.

 

 Trafik Yoğunluğu

 

Samsun’un merkez ilçeleri olan Atakum, İlkadım ve Tekkeköy’de sürekli olarak trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yerleşim ve iş yerlerinin fazla olması nedeniyle doğal olarak araç trafiği de fazla oluyor. Fakat Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızda bulunan navigasyon sayesinde trafik yoğunluğuna girmeden, alternatif güzergâhları takip edebilirsiniz.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin olduğu konumda bulunan OMÜ Caddesi de oldukça yoğundur. Uçaktan indikten sonra Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracınızla şehir trafiğine girmeden Atatürk Bulvarını takip ederek üniversite yerleşkesine gidebilirsiniz.