Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi - Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi - Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi - Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama

Araçlarda Periyodik Bakımın Önemi - Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama

 

 1) Araçlara Periyodik Bakım Yaptırmanın Faydaları Nelerdir?

 

Araçlara düzenli bakım yapılması araçlarda ani arızaları önlemektedir. Buna bağlı oluşacak tamir masraflarını da önleyerek kullanıcının beklenmedik para harcamasını engellemektedir. Ayrıca aracın beklenmedik bir zamanda servise gitmesini önler. Bakımları düzenli yapılmış bir aracın, satılması durumunda kaybedeceği değer bakımı yapılmamış bir araca göre oldukça azdır. 

 

Aracın bakımlı olduğunun bilinmesi, kullanım esnasında güven duygusu yaratacaktır. Bu da çok daha konforlu bir sürüşe neden olmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama konusunda hizmet veren firmamız, her zaman kullanıcı güvenliğini düşünmekte ve araçlarının bakımını yaptırmaktadır. Bakımlı araç, güvenli sürüşlere, güvenli sürüşler ise güvenli müşterileri kazanmaya yardımcı olmaktadır. 

 

Bakımlı araç motoru ve aracın kendisi daha uzun ömürlü olmaktadır. Aracın parçalarının aşınma süresini uzatmakta ve araç verimliliğini arttırmaktadır. Bu durum araç performansının artmasına sebep olmaktadır. Performansı artan araçlar ise yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile seçeceğiniz araçların tamamı sizlere ekstra maliyet çıkartmayacak araç sağlamaktadır. 

 

 2)Araçların Periyodik Bakımında Aracın Hangi Bölümleri Kontrol Edilmektedir?

 

Araç, çok parçalı bir komplekstir ve aracın bazı parçaları çevresel faktörler veya kullanım sıklığından dolayı daha çabuk yıpranmaktadır. Ayrıca araç için hayati önem taşıyan kilit bölümler bulunmaktadır. Bu sebeple araç bakımlarında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Araçların periyodik bakımında kontrol edilen noktalar aracın lastikleri, aküsü, motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi, ateşleme bujisi, fren sistemi, süspansiyon sistemi, kliması, cam silecekleri, aydınlatma farları ve egzoz sistemidir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile teslim alacağınız tüm araçların bu bölümlerin tamamı kontrol edilmiş ve bakımları yapılmıştır. 

 

 3) Araç-Zemin İlişkisi Kontrolleri

 

Lastikler, araç kullanım sırasında en fazla yıpranan araba parçaları arasındadır. Bu sebeple araçların periyodik bakımlarında lastiklerin denge ayarları yapılmalıdır. Lastik denge ayarı, araç direksiyonu ile lastiklerin koordineli bir şekilde hareket etmelerini sağlamaktadır. Balans ayarı dışında ön düzen ayarları da yapılmalıdır. Lastiklerin hava basıncı kontrol edilmeli ve gerekli basınç aralığında değil ise lastiklere hava eklemesi yapılmalıdır. Ayrıca lastiklerde diş derinlik ölçüleri yapılmalı, lastik aşınmaları ve lastiklerde olan hasar miktarı tespit edilmelidir. Gerekli ise lastikler değiştirilmelidir.

 

Araçta zemin ile tutuşu sağlayacak bir diğer önemli kontrol ise aracın fren sistemi ve süspansiyon sistemi kontrolleri emniyetli bir sürüş için gereklidir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama için hizmet veren 5S CarRental'da bulunan tüm araçların lastik bakımları, fren bakımları ve süspansiyon sistem kontrolleri kullanıcının güvenliği açısından uygun hale getirilmektedir.

 

 4) Motor Kontrolleri

 

Akü, aracın ilk harekete geçmesi için enerji sağlayan cihazdır. Motorun ilk hareketi için gerekli gücü sağlamaktadır. Motor yağı, motorun çalışma esnasında motor içerisindeki parçaların yüzeyinde kaygan bir zemin oluşturarak birbirlerine sürtünmelerini azaltmaktadır. Motor parçalarının birbirine fazla sürtünmesi, parçaları aşındırmakta ve fazla ısınarak motora zarar vermektedir. Bu sebeple motor yağı seviyesi sık sık kontrol edilmeli, eksik olması halinde eklenmelidir. Bununla birlikte motor yağının filtresi ve hava filtreleri de düzenli olarak değiştirilmelidir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçların motor bakımları tamamlanmış bir şekilde verilmektedir. 

 

 5) Yakıt Kontrolleri

 

Aracın yakıt kontrollerinde ateşleme bujisi, yakıt filtresi ve egzos bakımları yapılmaktadır. Aracın yakıt sisteminde kaçak olup olmadığı kontrol edilerek alevlenme ve yakıt kaçırma gibi tehlikeli durumlar önlenmektedir. Yakıt maliyetleri de kontrol altına alınmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile alınan araçların tamamında yakıt kontrolleri yapılarak sizlere az yakıt masrafı ve güvenli bir yolculuk sağlamaktadır. 

 

 6) Klima Sistemi Kontrolleri

 

Klima kontrollerinde aracın polen filtresi ve ısıtma- soğutma sistemi kontrol edilmektedir. Aracın yeterli miktarda ısınıp soğuyabilmesi ve içeriye temiz hava girişi bu kontrollere bağlıdır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile teslim alınan tüm araçlar klima özelliğine sahiptir. 

 

 7) Diğer Bakımlar

 

Araçta sayılan bakımlar haricinde silecekleri ve farları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Sileceklerin çalışmaması, şiddetli bir yağış anında kullanıcının önünü göremeyerek kaza yapmasına neden olabilir. Farların çalışmıyor olması da kullanıcının görüşünü kısıtlayarak hayatını tehlikeye atabilir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama noktalarından alacağınız tüm araçların bakımları tamamlanmıştır.