Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Araç içerisinde ve dışarısında aracın hareketinin sürücüye ait olmasını sağlayan parça direksiyondur. Direksiyon ana parçalar arasında yer almaktadır. Bunun nedeni aracın hareketinin istenilen şekilde olmasını ve araç içerisinde bulunan kişilerin güvenliğinin sağlanmasıdır. 

 

Araç içerisinde direksiyon sağlığı çok önemlidir. Bakımı yapılması gerekiyor ise hiç bir şekilde durulmadan beklenmeden bakımı yapılmalıdır. Diğer yönden yapılmaması durumunda araç içerisinde seyir halinde giderken sürücü ve araç içinde dışında olan canlılar hayati tehlike yaşayabilir. Bunun dışında sadece hayati olarak değil maddi yönden de araç sahibi için zor bir durum oluşabilir. 

 

Örneğin bir kişinin şehirler arası yolculuk yapması gerektiği ve bu yolculuğu hava yolu ile yapacağını düşünelim. Kişi İstanbul ilinden Samsun iline gidecek olsun. Yolcu iniş yaptığı zaman ilk düşüncesi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak olabilir. Bu durumda yolcu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçecek ve bu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiraladığı araç ile yolculuk yapacaktır.

 

Sürücü bu kiralama işlemini yaparken aracın direksiyon hakimiyeti gibi özeliklerine dikkat edebilir. Direksiyon üzerinde hareket esnasında titreme gibi sorunlar araç sürüşünü keyifsiz bir hal almasına neden olabilir. 

 

 DİREKSİYON ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

 

Direksiyon teknoloji ile birlikte gelişmiş bir araç parçasıdır. Araç içerisinde mekanik direksiyon dişli kutuları, hidrolik yardımlı direksiyon kutuları ve elektrik yardımlı direksiyon sistemleri şeklinde üç çeşidi bulunmaktadır. 

 

Her direksiyon kutusunun da kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Bazı direksiyonlar da sertleşme olmaktadır. 

 

 DİREKSİYON NEDEN SERTLEŞİR?

 

Araç içerisinde direksiyonun zor döndüğünü hissedebilirsiniz. Bu durumda bunun nedenlerini sürücünün bilmesi kısa süreli bir çözüm bulabilmesini sağlayabilmektedir. 

 

Bir araç direksiyonun zor dönmeye başladığı hissedilmeye başlarsa bunun nedenleri;

 

Hidrolik direksiyonlu araç içerisinde iseniz ve bu aracın zamanla direksiyonunda sertleşme durumu yaşamışsanız direksiyon kutusunun yağ haznesine bakılması gerekmektedir. Motor kaputu açıldığında üzerinde DOT 4, 5, gibi yazıların yazdığı bir kapak göreceksiniz. Bu kapak açılarak yağ seviyesi kontrol edilmeli ve eksik ise araç için olan bir hidrolik sıvı eklenmesi yapılmalıdır. 

 

Lastikler arasında ön lastiklerin hava basıncı kontrol edilmelidir. Hava basıncı düşmüş ise araç yer ile daha fazla temas etmektedir buna bağlı olarak da araç direksiyonu sertleşebilmektedir. 

 

Araç kullanımı sırasında kaza anı olmuş ve ön takımda darbe oluşmuş olabilir. Bu durumda direksiyon hareketi zorlaşabilir. 

 

Araç içerisinde elektrikli direksiyon sistemi bulunuyor ise elektrik ile çalışan aksamlarda oluşan bir arıza ya da elektrik kaçağı bulunması durumunda direksiyon motoruna normalden daha az güç iletileceği için bu durum direksiyon sertleşmesine yol açabilmektedir. 

 

 DİREKSİYON SERTLEŞMESİNİ NASIL ENGELLERİZ?

 

Sürücü kiralama yaptığı araçta bu tarz sıkıntılar yaşıyor ise araç direksiyon yağına bakmalıdır. Eğer ki bu durum çözüm olmuyor ise araç kiralama yaptığı firmaya bu durumu bildirmelidir. 

 

Araç sürücüye ait ise sürücünün direksiyon bakımını yaptırması gerekmektedir. 

 

Bir kişinin şehirler arası yolculuk yapması gerektiği ve bu yolculuğu hava yolu ile yapacağını düşünelim. Kişi İstanbul ilinden Samsun iline gidecek olsun. Yolcu iniş yaptığı zaman ilk düşüncesi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak olabilir. Bu durumda yolcu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçecek ve bu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiraladığı araç konforlu yolculuk yapmak isteyecektir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarında yetkililer müşterilerinin konforu için araçların kontrollerini tam ve zamanında yapmaktadır. 

 

 

 AKÜNÜN ÖMRÜNÜ YİTİRMESİ DİREKSİYONDA SERTLEŞMEYE SEBEP OLUR MU?

 

Bir süredir üretilen araçların hepsinde elektrikli direksiyon sistemi bulunmaktadır. Bundan kaynaklı eğer ki akü elektrik üretimini sağlayamıyorsa veya ömrünü yitirmiş ise direksiyona güç iletilme durumu yeterli olmayacaktır. Bu da direksiyonun sertleşmesine sebep olacaktır.