Bir hayvana çarpan sürücü ne yapmalı? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Bir hayvana çarpan sürücü ne yapmalı? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Bir hayvana çarpan sürücü ne yapmalı? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Bir hayvana çarpan sürücü ne yapmalı? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarından veya başka firmalardan kiraladığınız araç ile bir hayvana çarptıysanız yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

İnsanlar araçlar için yollar yapmış ve bu yollardan önce buralarda ne olduğunu çoktan unutmuş gibiler maalesef. Sürücülerin dikkat etmesi gereken şey araç kullanır iken araç içi ya da dışında olan canlılara zarar vermemektir. Sürücüler bu konuda dikkat etmelidir. 

 

Teknoloji ilerledikçe birçok özellik arabalara eklenmiştir. Mesela Volvo hayvan tanıma sistemi oluşturmuş ve bu şekilde de insanların dikkatleri dağılsa bile araç içerisinde hayvanın yola çıkması durumunda araç sizlere bilgi verir ve buna göre davranır. Tabii ki şuan bu araçları herkes satın alamamakta olduğundan dolayı yeni yollar bulmalıyız. En azından böyle araçlar her firma tarafından üretilip piyasa değeri düşene kadar. 

 

İnsanlar araç kullanır iken bir şeyler ile ilgilenmemelidir. Bunlar telefon, radyo ya da yanınızda oturan kişiler olabilir. Sürücünün ilk önceliği güvenlik olmalıdır. Ne kadar profesyonel araç kullanır olursanız olun dikkatiniz daima yolda ve araç etrafında olmalıdır. 

 

Örneğin uçuş yolculuğu yapan bir kişi İstanbul ilinden Samsun iline yolculuk sonrası Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu sürücü Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olduğu şirketi seçmeden önce kendisinin yorgunluğu, dikkat dağınıklığı gibi hususlarda dürüst olarak kendisini değerlendirmelidir. Buna göre Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden araç kiralamalıdır. 

 

 DİKKATİNİZİ YOLA VERİN

 

Araç kullanırken yola aniden çıkan bir hayvana çarpabilirsiniz. Bunu tabii ki bilerek yapmamalısınız ancak aniden çıkan bir canlı olduğunda ve bu canlıdan kaçmak isteyip daha büyük bir probleme neden olmamak adına aracı ne kadar yavaşlatmış olursanız olun bu araç ile bir hayvana çarpmış olabilirsiniz. 

 

 Vurmuş olduğunuz hayvanın türüne göre hareket edilebilmektedir. 

 

Örneğin aracınızı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayıp yola çıkmış iken aracınız ile bir kuşa çarpmış iseniz aracınızda ani bir görüntü kaybı ya da cam üzerinde çatlaklar oluşabilir. Bu durumda paniklemeden aracınızı kenara çekip bu durumda görüşünüzü engelleyen durumu ortadan kaldırmalısınız.

 

Başla bir örnek verilmesi gerekir ise bir domuz aniden ortaya çıkmış ise yavaşlamaya çalışın çünkü bu hayvanların vücutları aşırı serttir ve domuzlar genellikle ölmezler. Aracınızı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketi ile kiralamış iseniz arayıp bilgisini verin. 

 

Araç kiralama işlemini Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden yapmış ve Çarşamba ilçesinden ilerlemekte iken karşınıza bir köpek çıktı ise köpeğe gelmeden yavaşlamaya çalışın. Köpekler ani bir durumda çok akıllıca hareket edemezler. Bundan dolayı daha dikkatli hızlarla ilerlemek önemlidir. Ancak maalesef bazen bu durumlar yaşanmakta ve engel olunamamaktadır. 

 

 PEKİ ÇARPILMIŞ OLUNAN YARALI HAYVANA NE YAPMALIYIZ?

 

Aracınızı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiraladınız ve yolda giderken bir hayvana çarpmış ve onu yaralamış iseniz o canlıyı bir battaniye ya da bir bez yardımı ile hayvanı yan yatırarak nefes almasının kolay olmasını sağlayabilecek şekilde boynunun düz olmasını sağlayarak arabaya yerleştirmek gerekir. En yakın veterinere gitmeniz gerekmektedir. 

 

 VETERİNERE GÖTÜRÜLMELİ

 

Hiç bir canlının hayatını riske atmamalısınız. Dikkatli ve beyniniz açık bir konumda araç kullanmalısınız. Eğer bir hayvanın hayatına zarar vermiş iseniz veteriner masraflarını değil o canlının hayatını düşünmelisiniz. Belirli net bir fiyat söylenmesi şuan için imkansız olup yapılan tedaviye göre değişmektedir. 

 

 CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

 

Hayvan ya da herhangi bir canlı fark etmeksizin araç ile zarar vermiş olduğunuz canlıdan siz sorumlusunuz. Önce kendi güvenliğiniz sonra canlının güvenliğini sağlamalısınız. Buna bağlı olarak dikkatli olmak zorundasınız. 

 

YETKİLİLERE HABER VERİLMELİ

 

Eğer kiraladığınız araçla bir hayvana çarptıysanız, öncelikle canlıyı veterinere götürmeniz gerekmektedir. Kiraladığınız aracın ful kaskolu olduğundan da emin olmalısınız. Sonra ise araç kiraladığınız firma yetkililerine haber vererek kazayla ilgili polis tutanağı tutturmalısınız. Polis tutanağı tutturmanız kaskodan yararlanmanızı sağlayacaktır.