Yol Çizgileri Ve Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Yol Çizgileri Ve Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Yol Çizgileri Ve Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Yol Çizgileri Ve Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Trafikte araç kullanırken üzerinde seyir aldığımız yol çizgileri bizlere bazı sınırlamalar veya özgürlükler tanımlamaktadır. Bu bağlamda trafik kuralları içerisinde bilinmesi gereken en temel husus yol çizgileri ve hangi yol çizgisinin ne anlama geldiği konusunda bilgi sahibi olmaktır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları arasında yerini almış 5s CarRental firması olarak sizlere yol çizgileri ve anlamları hakkında bir ön bilgi sunmak istedik. Yol çizgilerini sıralamak gerekirse liste şu şekilde olacaktır;

 

 -Kesik kesik yol çizgileri,

 -Devamlı yol çizgisi,

 -Kesik devamlı yol çizgisi,

 -Yan yana iki devamlı yol çizgisi, 

 -Park yeri çizgileri,

 -Yaya geçidi çizgileri,

 -Yol üzerinde bulunan yön okları ve azami hız sınırları.

 

 Kesik Kesik Yol Çizgileri

 

Kesik kesik yol çizgileri kurallar dâhilinde öndeki aracın geçilebileceği ve şerit değiştirilebileceği anlamlarına gelmektedir. Bu yol çizgileri sürücüler için belirli bir serbestlik tanımlasa da her zaman için tedbiri elden bırakmamak önemlidir. 5s CarRental Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama trafik kurallarının temel ilkelerini uygulama hususunda müşterilerinin güvenli seyahati için son derece hassas davranmaktadır. 

 

 Devamlı Yol Çizgileri

 

Devamlı yol çizgisi boyunca hiçbir şekilde öndeki araç geçilemez veya şerit değiştirilemez. Güvenli ve sıfır risk içeren bir seyahat için bu çizgi boyunca sabırlı olunmalıdır. 

 

 Kesik Devamlı Yol Çizgisi

 

Kesik devamlı yol çizgisi sadece bir yön için şerit değiştirme yasağı tanımlar. Bu çizginin görüldüğü yerlerde araca yakın olan çizgiye göre hareket edilmelidir. 5s CarRental Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama olarak kesik devamlı yol çizgisi görüldüğü noktalarda çok dikkatli olunması hususunda uyarmak isteriz.

 

 Yan Yana İki Devamlı Yol Çizgisi

 

Bu çizgi taşıt yolunun ikiye bölündüğü anlamına gelmektedir. Kısaca refüj anlamı taşımaktadır. Hiçbir sebeple çizgilerin soluna geçilemez. 

 

 Park Yeri Çizgileri 

 

Park yeri çizgileri trafiğin akışını engellemeyecek şekilde aracınızı park etmeniz gereken doğru park pozisyonu belirten çizgilerdir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları park yasakları ve park çizgilerinin ihlalinden kaynaklanan cezalarda hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

 

 Yaya Geçidi Çizgileri

 

Yaya geçidi çizgileri yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolu üzerine çizilmiş çizgilerdir. 

 

 Yol Üzerinde Bulunan Yön Okları ve Azami Hız Sınırları

 

Taşıt yolu üzerinde yol ayrımlarını ve trafiğin değiştiği yönleri gösteren yön okları bulunmaktadır. Aynı zamanda seyredilen yol üzerinde mevcut azami hız sınırını belirten sayısal ifadeler yer almaktadır. Bu ifadelerin amacı sürücüleri azami hız sınırı uygulaması hakkında bilgilendirmektir. 

 

Yol çizgileri ve anlamları hususunda bilgi sahibi olmak ve kurallara uymak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama 5s CarRental firmamızdan kiralayacağınız araçlarda sizlere konforlu ve güvenli seyahat imkânı sağlayacaktır. Maalesef ki ülkemizde diğer sürücülere karşı yeterince duyarlı davranmayan sürücüler insan hayatını riske atmakta ve güvenli seyahat etmenizi engellemektedir.