Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Aracın Fazla Yakmasının Nedenleri – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Aracın Fazla Yakmasının Nedenleri – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Aracın Fazla Yakmasının Nedenleri – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Araçların birçok çeşidi bulunmakta olup araca en uygun araç önce üreticiler sonra da alıcılar arasında seçilmektedir. Araç piyasası ve araç yakıtlarının fiyatları artması ile üreticilerin farklı yollar araması gerekmiştir. Bu durumda üreticiler yakıt olarak sadece benzin kullanmak yerine araçları dizel araç olarak da üretmeye başlamıştır. 

 

Benzin fiyatlarında ki çok fazla artış nedeni ile araçların alıcıları da benzinli araçları tercih etmemeye başlamıştır. Bunun yerine dizel araçları tercih ederek araç sahibinin daha az ücret ile daha çok yol giden bir araca sahip olması daha cazip gelmiştir. 

 

 ARAÇLAR NEDEN ÇOK FAZLA YAKIT TÜKETMEKTEDİR?

 

Araç olması gerekenden çok daha fazla yakıt tüketimi yapıyorsa bunun bir kaç deneni olmaktadır. 

 

Bunlar;

 

Motor yağının değişim kilometresinin geçilmiş olmasıdır.

 

Hava filtresi bakımı yapılmamış ya da bir filtrenin zamanından çok kullanılması olabilir.

 

Otomobil manuel ise en geç 2000 kilometre de periyodik olarak supap ayarının yapılmamış olması olabilir.

 

Debriyajın sisteminde oluşmuş bir arıza olması olabilir.

 

Lastik havasının az olması yer ile lastiğin çok daha fazla teması olacaktır bu durumda da yakıt tüketimi artacaktır. 

 

Araç bujilerinin yıpranmış olası be bu bujilerin tırnak ayarlarının olmaması durumundan yakıt tüketimi artmış olabilmektedir. 

 

Karbüratör içeren bir araç ise aracın karbüratör ayarlarının 5000 kilometrede periyodik yaptırılmamış olması durumunda yakıt tüketimi artmış olabilmektedir. 

 

Aracın içerisinde bulunan şarj dinamosunda ve akü voltajındaki düzensizlik oluşabilmesi yakıt tüketimini arttırabilir.

 

Fren ayarları eğer ki fazla sıkı ise bu durumda araç yakıt tüketimi artmaktadır. 

 

Rot ayarlarının her 10 000 kilometre de bir periyodik şekilde kontrol edilmemesi sonucu yakıt tüketimi artmış olabilmektir. 

 

Bir kişinin şehirlerarası bir yolculuk yaptığını düşünelim. Bu kişi en kısa şekilde gidebilmek adına hava yolunu seçecektir. İstanbul ilinden Samsun iline uçuş yolculuğu sonrası Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu araç seçimleri olacaktır. Araç seçeneği daha fazla olan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri bu konuda daha avantajlı olacaktır. Aracını seçmiş olduğu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayan sürücü ise kullandığı araçtan her yönden mutlu olmak ister. 

 

Araç eğer ki Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralandığı araçta arızaları var ise araç çok fazla yakıt yakacağı için sürücü bu durumdan çok daha fazla rahatsız olmaktadır.

 

 SÜRÜCÜYE BAĞLI SEBEPLER

 

Aşırı Hız Yapmak

 

Araç içerisinde sürüş sağlar iken araç ile çok fazla hız yapmak aracın çok daha fazla güce yani yakıta ihtiyacı olması demektir. Bu da aracın çok fazla yakıt tüketmesine neden olmaktadır.

 

Takip Mesafesi Kuralına Uymamak

 

Takip mesafesi kuralı hem güvenlik açısından önemlidir hem de araç içerisinde sürücünün sürekli dur kalk yapmasını ya da aracın sürekli frene basma ihtiyacı duyulmasına sebep olur. Bu da aracın yakıtının çok fazla yakmasına neden olmaktadır. 

 

Aracı Soğuk Bırakmak

 

Araç sürekli olarak soğuk bırakılarak çalışma durumunda olmasını sağlamak çok daha fazla yakıt yakma isteği oluşturmuş olur. Araç bundan dolayı da çok yakıt yakması gerekmektedir.

 

 ARAÇ YAKITININ ÇOK FAZLA HARCANMAMASI NASIL SAĞLANIR?

 

Aynı örnek üzerinden gidiler ise bir kişinin şehirler arası bir yolculuk yaptığını düşünelim. Bu kişi en kısa şekilde gidebilmek adına hava yolunu seçsin. İstanbul ilinden Samsun iline uçuş yolculuğu sonrası Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak istesin. Bu araç seçimleri olacaktır. Araç seçeneği daha fazla olan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri bu konuda daha avantajlı olacaktır. Aracını seçmiş olduğu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayan sürücünün aracının bakımları tam yapıldıysa ve sürücü yakıt tüketimini göz önünde bulundurarak aracı kullanıyorsa otomobil fazla yakıt tüketmeyecektir. 

 

Araç bakımları yapılmış ve güzel bir sürüş sağlayan araç olduğunda kişi çok fazla ani durup kalkma şeklinde sürüş yapmaz ise, kaliteli yakıt kullanır ise çok daha az yakıt harcayacaktır.