Gösterge Paneli İkazları ve Anlamları - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Gösterge Paneli İkazları ve Anlamları - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Gösterge Paneli İkazları ve Anlamları - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Gösterge Paneli İkazları ve Anlamları - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiralayacak olan sürücülerin gösterge paneli ikazları ve anlamlarını bilmesi hayati önem arz etmektedir.

 

Birçok insan sürücü kurslarında öğrendikleri bilgiler ile sınava girer ehliyeti o anlık ezberledikleri bilgiler ile ehliyetlerini alırlar. Belki önemli bir adımı aşmış olabilirler ancak olay sadece bundan ibaret değildir. 

 

Sonuçta aldığınız ehliyet için yalnızca toplam maksimum 2 aylık bir eğitim görmektesiniz. Eğer ki sonrasında aracınız yoksa ehliyet aldıktan sonra uzun bir süre araçsız kalıyorsanız bu sizin için öğrenilen bilgilerin unutulmasına neden olabilmektedir. Bu konudan kaynaklı sürücüler ve sürücü adayları ara sıra bazı ince detay bilgileri tekrar etmelidir. 

 

 Söz Konusu Hayat

 

Araç kullanmak çoğu zaman çok güzel gözükmektedir. Ancak bilinçsiz sürücüler tarafın kullanılan araçlar problem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki kendisini en iyi olarak tabir eden kişinin bile öğrenecek mutlaka bir bilgi vardır. 

 

Teknoloji değiştikçe araç içi ve dışı tasarımlar da değişmektedir. Sürücüler bu konuda kendilerini geliştirmek isteyebilirler. Ancak sabit kalan araç içi malzemeler de bulunmaktadır. Bunlar sürücülerin kesinlikle bilmesi gerekenlerin başında gelmektedir. 

 

Örneğin kendi aracı olmayan ya da o an kendi aracı yanında olmayan bir sürücüden örnek verelim. Şehir dışı bir yolculuk yapan uçuş yolcusu Samsun iline inmiş olsun. Bu yolcu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ​​​ile araç kiraladığı zaman kendi aracının benzerini bulamasa bile araç sürüşü için geçerli olan gösterge paneli sayesinde herhangi bir arıza durumu ile karşılaştığında müdahale edebilir.

 

Gösterge Paneli İşaretleri

 

Akü Şarj İkaz Lambası

 

Bu lambanın yanması durumu ile karşı karşıya olmanız akünün yani aracın bir süre sonra bütün elektrik aksamlarının durması anlamına gelecektir. Pil voltaj seviyesinin çok altında olduğunu göstermektedir. 

 

Örneğin Samsun iline yolculuk yapmış kişi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile araç kiralamış olsun. Araca bindikten sonra yolculuk sırasında bu lamba yanıyorsa aküyü şarj etmesi gerektiğini bilmelidir. Eğer idare edebilir diye düşündüyse de araca bir kez daha bindiğinde şayet kontağa takılı olan anahtar dönmüyorsa bu akünüzün şarjının bittiğinin göstergesi olabilir.

 

Fren İkaz Lambası

 

Fren hidrolik seviyesinin olması gerekenden çok daha düşük olması durumunda yanan bir lambadır. Bu lambanın yanması ABS sisteminin arızalı olabilme ihtimalinin göstergesidir. 

 

Örneğin Samsun'da uçaktan inmiş yolcu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış ise ve sürüş halinde eğer ki bu lamba yanıyorsa el freninin devrede olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çünkü el freninin devrede olması durumunda da bu lamba yanmaktadır.

 

Motor Soğutma Suyu İkaz Lambası

 

Motor çok fazla ısınmış ve motor soğutma ısısının düşük seviyede olması durumunda bu ikaz lambasının yandığını görürsünüz. Her şey yolunda ise de bu ikaz lambasında da bir problem olabileceği anlamına gelmektedir. 

 

Örneğin uçuş yolcusu Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile araç kiralar ise ve sürüş anında bu kaz lambasının yandığını motorda rahatsızlık veren bir durum hissederlerse aracı güvenli bir alanda durdurarak yetkili servisi ile görüşme yapılması gerekmektedir. Bu süreçte araç kesinlikle çalıştırılmamalıdır. 

 

Motor Yağı Basıncı İkaz Lambası

 

Motor yağının yeterli seviyede olmamasından kaynaklıdır. Sürücü bu ikaz lambasını gördüğünde ise motor yağını kontrol etmelidir. Eğer ki seviyede bir problem yok ise ikaz lambasında oluşan bir problemdir. 

 

Kızdırma Bujisi İkaz Lambası

 

Bu ikaz lambası çok kolay yanabilen bir lamba değildir. Bundan kaynaklı ise araç bujisi içerisinde yaşanılan bir problem anında yetkili servis çağrılmalıdır. 

 

Örneğin İstanbul'dan Samsun’a uçuş yolculuğu yapmış kişi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığı araçla bir süre ilerlediğinde bu lambanın yandığını görüyorsa güvenli bir alanda park etmeli ve araç kiraladığı firma yetkililerini bu durumu haber vermelidir.

 

Hava Yastığı İkaz Lambası

 

Sürücü şehirler arası uçuş yolculuğu sonrası Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yaptıktan sonra bu lambanın yandığını görüyor ise hava yastığı sisteminde bir problem olduğu anlamına gelmektedir.