Samsun Atakum Gezilecek Yerler l Ucuz araba kiralama

Samsun Atakum Gezilecek Yerler l Ucuz araba kiralama - 5sCarRental

Blog

Samsun Atakum Gezilecek Yerler l Ucuz araba kiralama


Samsun Atakum Gezilecek Yerler l Ucuz araba kiralama

Samsun Atakum Tarihi Ve Gezilecek Yerler

Karadeniz’in güneyinde bulunan ilçe, Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alır. Tarihi dokusu ve coğrafi yapısı, doğusunda İlkadım ilçesi, batısında 19 Mayıs ilçesi ile komşudur. Kuzeyi Karadeniz’le çevrili olan bu sahil kasabası uzun ve temiz sahili ile dikkat çekmektedir. Yağışlı ve sıcak geçen mevsim özellikleri ile ılıman bir hava görülür. Atakum yüzlerce kilometre alana yayılan ve seyir keyfi sunan Karadeniz sahilleri ile turizm ve eğlence şehridir. Balıkçılık ve deniz ürünlerinin eşsiz yemekleri ve otantik dokusu ile bir turizm cennetidir.

 MÖ 750-760 yılları arasında kurulduğu tahmin edilen ve bu döneme ait kalıntıların bulunduğu İon şehir devletlerinden Amisos adı verilen Samsun, Persler, Hititler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Makedonyalılar, Pontuslar, Romalılar, Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır.

 Kurtuluş savaşını başlatan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak Bandırma Vapuru ile ilk geldiği yer olan Samsun tarihimizdeki önemli yere sahiptir. Atakum ise 1 Temmuz 2008'de gerekli yasalara uyarınca ilçe statüsüne kavuşmuştur. Her yönü ile tarih kokan bu ilçeyi ucuz araba kiralama servisi ile keşfetmeye hazır mısınız?

 Samsun'da tatil yapılacak yerlerin başında gelen, akşam biraz stres atmak ya da keyifli zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercihi çok sayıda restaurant, cafe, bistro ve tatil publarıyla hizmet veren, samsun atakum sahili tatil severleri bekliyor! Ucuz araba kiralama servisleri ile isterseniz tüm Samsun'u gezebilir ya da ailenizle 14-15 km boyunca uzanan kumsalında yürüyüş yaparak Atakum'u tercih edebilirsiniz. Samsun'a değer katan yerleri ucuz araba kiralama hizmetinden faydalanarak kendi sürüş keyfinizle dolaşabilir tüm bölgeyi kendi programınız dâhilinde istediğiniz gibi ziyaret edebilirsiniz. Atakum Samsun’un merkez ilçelerinden en güzel sahile sahip ve her yıl binlerce tatil severi ağırlayan alt yapıda işletmeleri ile göz dolduruyor! 2009 yılında beri merkez ilçe olan Atakum ilçesi Samsun merkezinde tarihi ve doğal güzelliği ile dikkat çekiyor! Atakum daha çok sahilleri ve plajları ile ön plana çıksa da ilçede birçok tarihi mekân da bulunuyor.

 Tarihi ve Kültürü ile Atakum

 Samsun'un merkez ilçesi olan Atakum'u ucuz araba kiralama servisinden kiralayacağınız özel araçla ister kişisel kullanım keyfinde isterse şoför eşliğinde gezebilirsiniz. Sizin ihtiyacınıza uygun marka ve model araç sizin istediğiniz yer ve tarihte size teslim edilir. Türkiye ve dünyada uzunluğu ile en büyük sahili olan Atakum sahili, yaz aylarında nüfus patlaması yaşamaktadır.

 Atakum ilçesi eşsiz denizi ve birbirinden güzel çok sayıda plajı ile harika bir deniz keyfi sunuyor! Atakum sahilleri yaz aylarında her gün ve her saat hareketli ve kalabalıktır. Sahil kenarında ailecek yemek yiyebileceğiniz oldukça ekonomik fiyatlarla sunum yapan restoranlar ya da sevdiklerinizle baş başa keyifli saatler yaşayabileceğiniz kafeler yer almaktadır. Denizi seyrederken bir şeyler yiyebilir ya da sevdiklerinizle çeşitli eğlenceler katılarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.ucuz araba kiralama ile Atakum Sahillerini boydan boya dolaşabilir balık tutma tutkunuzu istediğin yerde balık tutarak yaşayabilirsiniz. Keyifli, eğlenceli ve huzurlu zaman geçirmek ve denizin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız Atakum sahili ve ilçesini ziyaret etmelisiniz.

 Amisos Tepesi

 Atakum ilçe merkezi içinde bulunan Toraman Tepe ve doğu yamaçlarında yer alan tepe tarihi ve mistik dokusu ile ilgi alanı. Amisos Tepesi üzerinde yüzyıllar önce inşa edilen ve tarihi ile görkemli alan Amisos Antik Kenti M.Ö. 6. Yüzyılda inşa edilmiştir.

 Bu tarihi alana ve binlerce yıllık geçmişe uzanan yolculuğunuzuucuz araba kiralama servisinin sizlere özel tahsis edeceği araçlarla gezebilirsiniz. Günümüze kalan bu antik kentte Roma Döneminden kalma sarnıç, döşeme mozaiği, sütun başlıkları yer almaktadır. Bunların dışında birçok tarihi zamana ayna olan antik kentte yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda elde edilen tarihi derinlikleri olan mozaikler, fresko yapıtlar, irili ufaklı heykeller ve çeşitli tarihi kalıntılar Samsun Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.

 Her dönemin kendine özgü özel antik yapıları ve yapıtları vardır. Yapılan her arkeolojik kazı sonrası tarihin başka bir penceresi açılır.

 Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

 Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Samsun merkezinde bulunmaktadır. Samsun ve bölgesinde bulunan ya da ele geçirilen Kalkolitik dönem, Tunç çağları, Hitit, Helenistik, Roma ve Osmanlı Dönemlerine ait eserlerin belirli bölmelerde özenle sergilendiği bir müzedir. Şehir merkezinde, Samsun Valiliği yakınında bulunan müzeye ucuz araba kiralama ile ya da merkezden yürüme mesafesinde iseniz yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

 Tarihin derinliklerine ışık tutan ve birçok döneme ait binlerce eserin sergilendiği müze sizlere harika bir seyir keyfi sunuyor. M.Ö ve M.S birçok antik döneme ait eserin yanında yakın çağda meydana gelmiş olaylara ait eserlerin sergilendiği müze her dönemi birleştiren bir seyir sunuyor.

 Amazon Köyü

 Amazonlar, klasik olarak bilinen ve Yunan mitolojisinde yer alan kadın savaşçılardan oluşan tarihi bir ulusudur. Thermedon Çayı yöresinde yaşadıkları bilinen ya da öyle kabul edilen amazonlar Terme’de yaşadığı düşünülen Amazonlar, Eflatun ve Sokrates’in eserlerinde ve Homeros’un İlyada destanında da geçmektedir.

 Samsun tarihinin ve kültürünün önemli bir parçası olarak kabul edilen Amazonlar için Batı Park’ta sembolik bir köy bulunuyor. Burada Amazonlara ait temsili heykeller, kabartmalar ve eşyalar yer alıyor. Şehrin merkezinde ya da istediğiniz bölgesinde ucuz araba kiralamaduraklarından birinden kiralayacağınız araçla Amazon Köyü'ne gidebilir bu esrarengiz kadınların hayatlarına tanıklık edebilirsiniz. Samsun’un en güzel gezi yerlerinde Amazonların izini sürmek isterseniz ucuz araba kiralama ile Batı Park’a gitmeniz yeterli!

 Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

 Bafra Ovası Kızılırmak Deltası’nda Kızılırmak suları ile oluşmuş bir cennet köşe. Yeryüzünün en verimli doğal alanlarından biri olan ve binlerce yıllık doğal oluşumu muhteşem bir biyolojik çeşitlilik barından ve büyük bir bölümü “milli park” statüsündedir. Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti dünya üzerinde eşine az rastlanan binlerce güzelliğin bir arada olduğu bir yer.

 Jeolojik açıdan oluşumu yıllara dayanan deltada Liman, Balıklı göl, Uzun göl, Cernek gölü, Gıcı gölü, Tatlı göl, Karaboğaz gölü ve Mülk Gölü gibi göllerinde bulunduğu Samsun’a geldiğinizde bu deltayı ucuz araba kiralama servisimizle çok rahat olarak gezebilirsiniz.

 Atakum Kalesi

 Atakum’a bağlı Çatmaoluk ile Kulacadağ mahalleleri arasında bulunan Akalan Kalesi tarihin derinliklerine açılan pencere gibi. Bu kale ve kalıntıları Samsun ve çevresine ticari koloniler kurmak ve bu alanda limanlarla ticarete yön vermem için gelen tacirlere ev sahipliği yapmıştır. Atakum’daki en eski kazı bölgesi olan kale seyir keyfini doruklara taşımakta! 1071 yılında Malazgirt savaşı sonrası bölge ilk Türk Devleti Danişmentlilerin hâkimiyetine geçmiştir.

 Atakum bölgesi o dönem yine kazanın merkez kazası sayılmıştır. 1900 lü yıllar da Atakum ünlü bir tütün taciri ve üreticisi olan Matossian adlı bir Ermeni’ye aitti. Halk arasında ki adı Matossian Bahçeleri olan Atakum, daha sonra Matosyon adını almıştır.

 Samsun’un saklı birçok cennetini barındıran Atakum ilçesi ve eşsiz sabilileri ile dünya çapında yabancı ve yerli turisti çekmeye devam ediyor. Ön ödeme yapmadan rezervasyon ile ucuz araba kiralama imkânı sunan uygun konaklama ve yeme içme fırsatları yanı sıra birçok otel ve eğlence merkezleri ile sizleri bekliyor! Site üzerinden bizlere ulaşabilir araç seçimi ve rezervasyon kaydı oluşturabilirsiniz. Ucuz araba kiralama sizlere konfor, kalite ve bunu yanı sıra kesintisiz ve güvenli hizmet sunmaktadır.