Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihçesi l Sabiha gökçen araç kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihçesi l Sabiha gökçen araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihçesi l Sabiha gökçen araç kiralama


Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihçesi l Sabiha gökçen araç kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, İstanbul ili, Pendik ilçesi Kurtköy mevkiinde 1998 yılında ilk inşasına başlanmıştır. İstanbul' un ikinci havalimanıdır. Havaalanı ismi Türkiye'nin ve hatta dünyanın ilk kadın pilotu unvanına sahip olan Pilot Sabiha Gökçen ' den aldı. Temeli Şubat 1998 yılında atılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Ocak 2001 yılında bitirildi. Ülkemize maliyeti toplam 550 milyon dolar gibi bir rakama ulaştı. Sabiha Gökçen Havalimanı toplam 655 hektarlık açık alan üzerine kuruludur. Ulaştırma bakanlığı veya Devlet Hava Meydanları İşletmesine ( DHMİ ) bağlı olmamakla beraber Sabiha Gökçen araç kiralama en büyük havaalanlarından biridir. Havaalanının işletme şirketi, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım ve Yapım işletmeleridir.

 Dünya Medyasında Sabiha Gökçen Havalimanı

 Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dünyanın ilk savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu unvanına sahip olan Pilot Sabiha Gökçen Havalimanı Malaysia Airports tarafından işletiliyor. Operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri ve yer hizmetleri kısa adı ISG olan şirket tarafından yürütülüyor. 2017 yılında 31 milyondan fazla yolcu trafiği, 200 binden fazla uçağı ve 50 bin tondan fazla kargo hizmeti ile Sabiha Gökçen Havalimanı ülkemizin en iyi çalışan ikinci havalimanıdır. Airhelp.com tarafından yapılan bir ankette 10 üzerinden 7.93 puan alarak dünyanın en iyi 29. havalimanı seçilmiştir. Bu ankete AirHelp 2019 kapsamı içerisinde 40 ülke ve 40 binden fazla yolcu katılmıştır. Böylelikle Sabiha Gökçen araç kiralama seçeneklerini bulabilirsiniz

 Sabiha Gökçen Havalimanı Kuruluş Bilgileri

 Sabiha Gökçen Havalimanı, Savunma Sanayimiz tarafından hazırlanan ve kısa adı İTEP (İleri Teknoliji Endüstri ve Havalanı Projesi) kapsamında geliştirilen teknokent altı ana unsurunun ilk projesi olarak hayata geçmiştir. 1987 yılında Savunma Sanayi İcra Komitesi karar alarak, Pendik Kurtköy mevkiinde İTEP' in kurulmasına karar verdi. İTEP projesinin ilk icraatı ise Sabiha Gökçen araç kiralama İstanbul Anadolu yakasında yılda 3 milyondan fazla dış hat yolcu kapasitesi, 500 bin iç hat yolcu ve 90 bin ton kargo hizmeti kapasiteye sahip Sabiha Gökçen Havalimanı kuruldu. Tüm geliri ülkemiz savunma sanayinin teknolojik olarak altyapısının geliştirilmesine ve buna yönelik projelerde kullanılmasına karar verilmiştir.

 Sabiha Gökçen Kimdir?

 Havalimanına ismiyle unvan veren Sabiha Gökçen kimdir? Dünyanın ilk savaş pilotu unvanına sahip olan Pilot Sabiha Gökçen 22 mart 1913 yılında Bursa ilimizde dünyaya geldi. Genç yaşta ailesini kaybeden Gökçen, dönemin bir subayı olan Mustafa Kemal Atatürk ' e giderek okumak istediğini iletti. Bu olayla Mustafa Kemal SABİHA 'yı evlat edindi ve okuması için destek sağladı. Sabiha Gökçen 1935 yılında Türkkuşu açılış töreninde yapılan planör gösterilerine ilgi duydu ve havacılık sektörüne girmeye yöneldi. Mustafa Kemal ' in de desteği ile Türk Kuşu Sivil Havacılık Okuluna başladı. Bu dönemde Koktebel Yüksek Planör Okulunda altı aylık yüksek planör eğitimini tamamladı. Bu eğitimi 7 erkek öğrenci ile Kırım' da altı aylık bir sürede tamamladı.

 Aynı zamanda Eskişehir Havacılık Okulunda da Savmi Uçan ve Muhittin Beyden özel uçuş eğitimi aldı. İlk defa 1936 yılında motorlu uçak ile uçmaya başlayan Sabiha Gökçen araç kiralama ile ilk deneyimini yaşamış oldu.

 Sabiha Gökçen ve Dersim İsyanı

 1937 yılında Tunceli eski adı Dersim'de başlatılan isyanı bastırmak için görev aldı. Dersim harekatının hava saldırı safhasında yer alan ilk kadın savaş pilotu unvanına sahip oldu. Bu operasyon sonuncunda çok sayıda insan öldürüldü. Gökçen bu konu ile alakalı 1956 yılında Halit Kıvanç' a verdiği bir röportajda canlı ne görürseniz vurun emrini aldığını ve asilerin gıdası olan keçilere bile ateş ettiklerini söyledi

 1937 yılında Fransa 'nın Hatay ilimiz için Suriyeye katma planına karşı başkentte bir karar alındı. Mustafa Kemal Atatürk 'ün emriyle üniformasını giyen Sabiha Gökçen' e Fransız elçisinin önünde havaya ateş emri verildi. Bu olaydan sonra tutuklansa da bu teşebbüsüyle düşmana göz dağı verildi. Sabiha Gökçen manevi babası Mustafa Kemal 'i kaybedince bir süre Türk Kuşu Okulunda başöğretmenlik yaptı. Sabiha Gökçen 2001 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde hayata gözlerini yumdu.

 ISG Hakkında Bilgiler

 Türkiye'nin öncü holdinglerinden Limak Holding, Hindistan' nın önde gelen alt yapı grubu GMR ve Malaysia Airports Holding Berhad ortaklığı ile ISG kurulmuştur. İstanbul 'daki Sabiha Gökçen Havalimanı mevcut terminal işletmelerinin hakkı, otopark işletmesi, yer hizmeti, kargo, havalimanı oteli ve uçak yakıt ikmal operasyonları ile CIP tesislerini 20 yıllık süre için 1 Mayıs 2008 yılında devralmıştır.

 2014 yılı itibariyle GMR ve Limak yatırımın hisselerini Malaysia Airports vermesiyle hisselerin tamamı MAHB şirketinin olsu. Halen Sabiha Gökçen araç kiralama MAHB iştiraki ile hizmetine devam ediyor.

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Terminal Binası Ve Ekleri

 Avrupa 'nın en hızlı büyüyen havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanıdır.

 ● 128 adet check in kontuarı ve self check in kiosku

 ● İç hat ve dış hat gelen giden yolcuları için 74 pasaport kontuarı

 ● Yiyecek ve içecek markaları için yaklaşık bin metrekarelik restoran kafe alanı

 ● 3 adet Apron manzaralı yelken lounge ve CIP bölümü

 ● VIP binası ve 400 metre kare konferans salonu

 ● 4718 araç ve 72 otobüs kapasiteli Sabiha Gökçen araç kiralama otopark

 ● 128 odalı havalimanı oteli

 ● Eds ( Patlayıcı Teşhis Sistemleri )

 Sabiha Gökçen Havalimanı Hizmetleri

 Sabiha Gökçen Havalimanı hizmetleri arasında; bagaj hizmetleri, turizm ve araç kiralama Sabiha Gökçen araç kiralama ​​​​​​, bankacılık ve döviz işlemleri, posta hizmetleri, sağlık hizmetleri, CIP ve lounge hizmetleri, Ortak çalışma bölümü, kablosuz internet, vergi iadesi, mescit ve uyku odaları vardır. Sabiha Gökçen Havalimanına çok çeşitli ulaşım imkanları mevcuttur. Bunlar, hususi araç, belediye otobüsü, havabüs, taksi, otopark ve araç kiralama ile hızlıca ulaşabilirsiniz.

 Uçuştan önce yapılması gereken işlermler; bagaj işlemleri, el bagajı sıvı kısıtlama, bagaj emanet servisi, bulunan eşya ve check in. Zorunlu olan işlemler ise yurt dışı çıkış harcının yatırılması, gümrük işlemleri, vize işlemleri, seyahat belgeleri ve Sabiha Gökçen araç kiralama seçenekleridir.

 Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ofisleri terminal binasında gelen katında bulunur. Yolculara her gün 7 / 24 hizmet verir.

 Sabiha Gökçen Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler

 21. yüzyılın başlarında Türkiye yeni bir gurura kavuşmuştur. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı şık mimarisi, stratejik konumu, geniş ulaşım imkanları ve Sabiha Gökçen araç kiralama seçenekleri ile ülkemizin geleceğine köprü vazifesi görüyor. Teknolojinin olanaklarını en iyi şekilde kullanan donanımlarının haricinde ismiyle müsemma bir farklılığa sahiptir. Metal ve grinin renkleri ve yoğun gün ışığı ve gök mavisi ile farklı bir anlam buluyor.

 Sabiha Gökçen Havalimanı Sabiha Gökçen araç kiralama gökyüzünden inen yolcularına en kaliteli ve güvenilir hizmeti sunmanın gururu içerisinde. Ülkemize ulaşım, dış ticaret, havacılık ve teknoloji hizmetleri ile öncülük etmektedir. Tıpkı yıllar önce Sabiha Gökçen ' nın idealist bir yaklaşımla dünyada ilkleri başardığı gibi başarılara katkı sunmaya devam ediyor.