Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir? – Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir? – Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir? – Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir? – Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız müşteri memnuniyeti için araçlardaki sigara kokusu kokusunda hassas davranmaktadır. 

 

Araçların bakımı ve temizliği çok önemlidir. Hem kullanımı daha konforlu hale getirmekte hem de kullanım süresini uzatmaktadır. Temizlik aracın içini ve dışını kapsamaktadır. Araca girildiğinde hissedilen temizlik kokusu ferah bir ortam oluşturmaktadır. Bu konuda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama çok dikkatli davranmaktadır.

 

Araç içinde temizlik yapılsa dahi bazı durumlarda bu hissedilememektedir. Temizliği perdeleyen en büyük etken sigara kokusudur. Sigara içilen ortamda bulunan kişilere de araca da koku sinmektedir. Özellikle sigara içmeyen kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Bu yüzden aracınıza siz haricinde binecek kişiler için kötü bir durum oluşacaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız araçları teslim aldıktan sonra sigara kokusunu gidermektedir. 

 

Araçtaki Sigara Kokusunu Gidermenin Yolları 

 

Kişilerin uzun yıllar sigara kullanımından sonra araçlarda kalıcı denebilecek derecede sinmiş koku oluşmaktadır. Ancak sigara kullanımı bırakıldıktan sonra sürücüler bu durumdan şikayetçi olmaktadırlar. Aracın koltukları ve döşemeleri ağır şekilde sigara kokmaktadır. Ayrıca tavanda is oluşma durumu ve kararmalar da oluşmaktadır. Bunun önüne geçmek için bazı çözüm yolları mevcuttur. Bu konuda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar da bu çözüm yollarını kullanarak sigara kokusunu giderir ve müşteri memnuniyetini sağlar. 

 

 Buharlı Temizlik

 

Araçtaki istenmeyen kokulardan kurtulmanın en iyi çözüm yollarından biri buharlı temizliktir. Bu tür temizlik profesyonel bir yöntemdir. Maliyeti biraz yüksek olsa da verdiği sonuç açısından oldukça yararlıdır. Buharlı temizliği bu konuda bilgili ve tecrübeli kişilere yaptırmanız gerekmektedir. Kendi imkanlarınız ile yapabileceğiniz bir tür temizlik değildir. Ekipmanlar oldukça önemlidir. Eğer bunun için yeterli bütçeniz yok ise sizin için farklı yöntemler de mevcuttur. 

 

 Sigara İçiminde Kullanılan Eşyalar

 

Sigaraya ait eşyalar siz fark etmeseniz dahi etrafa koku yaymaktadır. Uzun süre kullanılmış küllükler gibi sigara ile direkt olarak temas eden noktalar bulunmaktadır. Bunlardan kesinlikle kurtulmanız gerekmektedir. Aksi halde sigara kokusunu tamamen gidermeniz imkansız olacaktır. Küllük haricinde sigara içtiğiniz zamanlardan kalma eşyalarınıza da veda etmeniz gerekmektedir. Çok değerli olmayan ancak hala atmadığınız bu eşyaları temizlenmesini istediğiniz ortamda bulundurmamalısınız. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları araçların temizliği konusunda hassas davranmaktadır. 

 

 Döşemelerin Temizliği

 

Aracınızda bulunan döşemeler sigara kokusunun en çok sindiği bölgelerden biridir. Bu bölümlerin temizlenmesi en önemli adımdır. Bu konuda döşemelerin çıkabilir olması işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer çıkabiliyorsa her bir döşemeyi yıkamanız gerekmektedir. Daha sonra aracınızda bulunan paspasları güzel kokulu maddeler ile yıkamalısınız. Bunların yanı sıra kapı döşemeleri ve tavan döşemeleri de ayrı ayrı çıkarılarak temizlenmelidir. 

 

Araçların bu bölümlerinin temizliğinde istediğiniz deterjanı ya da maddeyi kullanabilirsiniz. Ancak bunun için özel olarak hazırlanmış temizlik malzemelerini de tercih edebilirsiniz. Bunlar işinizi kolaylaştıracaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araçların sigara kokusundan arındırılmış olması, konforlu bir seyahat yapmanızı sağlayacaktır. 

 

 İç Yüzeyler

 

Aracınızda bulunan en belirgin kir ve kalıntıları giderdikten sonra ayrıntılar ile ilgilenebilirsiniz. Bu işlem için çok amaçlı temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Her noktayı gözden kaçırmadan özenle temizlemeniz gerekmektedir. Herhangi bir yeri atlamanız kokunun yok olmamasına sebep olacaktır. Bu işlemde kullanacağınız ürünler oldukça uygun fiyatlıdır. Herkes bunlara kolaylıkla ulaşabilmektedir. Yüzey temizleyici ile aracın dış kısımlarını, farlarını, kapılarını ve kollarını temizleyebilirsiniz. Emniyet kemeri de asla atlanmamalıdır. Her noktasını bu maddeler ile temizlemelisiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları araçların temizliklerini aksatmamaktadır. 

 

 Kabartma Tozu

 

Kabartma tozunun birçok kişinin bilmediği bir özelliği vardır. Bu madde koku moleküllerini emebilmektedir. Ayrıca antibakteriyel özelliğe sahiptir. Aracınızın içinde ulaşamadığınız yerler için kabartma tozu kullanabilirsiniz. Bu kısımlara kabartma tozu dökmeniz ver bir gün kadar bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonra süpürge yardımı ile temizleyebilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yaptığınız taktirde siz de kabartma tozu ile araç içini temizleyebilirsiniz. 

 

 Hava Filtreleri

 

Aracınızda bulunan hava filtreleri dışarıdaki kötü kokuların içeri girmesini engellemektedir. Ancak zaman içerisinde bu hava filtreleri tıkanmaktadır. Temizliğe ve bakıma ihtiyaç duymaktadır. Hava filtresi sigara kokusuna maruz kaldığında ise aracınızın havasının değişmesi pek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple mutlaka hava filtrelerini ayrıntılı bir şekilde temizlemelisiniz.