RFT Lastik Nedir? RFT Lastik Nedir? - 5sCarRental

Blog

RFT Lastik Nedir?


RFT Lastik Nedir?

RFT Lastik Nedir?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak merak edilen RFT lastik nedir? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki RFT lastik nedir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Bir zamanlar lastik üreticilerinin çözmek istediği asıl sorun patlak bir lastikti. Yıllardır bu sorunu çözebilecek bir teknoloji aranmış ve bu konuda çeşitli çalışmalar ve testler yapılmıştır. Güçlendirilmiş kendinden destekli yanak prensibine dayalı Run On Flat lastikleri geliştirirken bu yönde radikal bir çözüm bulundu. Peki RFT lastik nedir? 

 

RFT lastik nedir? diye merak edenler için konuyu detaylıca inceleyelim. Patlama durumunda bile çalışacak şekilde tasarlanan RFT lastikleri, kuvvetlendirilmiş yanak yüzeyi sayesinde bir süre havasız seyahat etme özelliğine sahiptir. Bu şekilde, sürüş sırasında bir lastik kırılsa bile, patlak lastikler aracı en yakın servis istasyonuna götürebilecek. Patlak bir Run Flat lastiği, yol koşullarına ve araç ağırlığına bağlı olarak 80 km / s'de 80 km'ye kadar seyahat sağlar. Hafif tasarımları nedeniyle daha yakıt tasarruflu olan lastikler, nitrojen ile doldurulmaya da uygundur.

 

 RFT Lastiğin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 

RFT lastik nedir? diye açıkladıktan sonra, RFT lastiklerin avantajları ve dezavantajlarına bakalım. Bu lastikler sıradan lastiklerden daha ağırdır ve otomobilin ağırlığının artmasında önemli rol oynar. Ancak avantajları yüksektir. Arabaları anlamayan insanlar lastikler patladığında yolda zorlanacak olsa da, run-flat lastikler kullanıyorsanız, aracı en yakın onarım noktasına sürün ve aracı yetkililere teslim edin. Bu sayede sürücü araca dokunmadan teknik destek alma imkanına sahip olur. Hava yastıklı bir araba satın aldıysanız, lastikler kullanım ömürlerinin sonuna geldiğinde normal lastiklere geçmeyin, çünkü sigorta zor durumlarda sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

 

 Run Flat Lastikler Nasıl Çalışır?

 

Patlak lastikleri çalıştırmanın en büyük farkı, patlamış olsa bile aracınızı hala destekleyen güçlendirilmiş bir yanak yapısına sahip olmalarıdır. Güvenli bir sürüş sağlayan güçlendirilmiş yanaklar kullanılır. Continental gibi lastik üreticileri tarafından güvenliği ve sürücü deneyimini iyileştirmek için geliştirilmiş bir teknolojidir. Bununla birlikte, patlak lastiklerin Lastik Basıncı İzleme Sistemi (LBKS) ile birlikte kullanılması önemlidir. LBKS tarafından sağlanan otomatik uyarı olmadan, LBKS olmadan patlak lastiğiniz olup olmadığını anlamak sizin için zor olacağından, patlak lastikleri kullanmak zor olacaktır. Bir delinme durumunda maksimum sürüş mesafesi olan 80 km sınırını aşmamanız da önemlidir.

 

 Run Flat Lastikler Normal Lastiklerle Değişim Yapılabilir mi ?

 

Run flat lastikler yerine, çok daha ucuz olan normal lastikleri kullanabilirsiniz. Baştan çıkarıcı görünse de, bu iyi bir fikir değil. Run flat lastikler, araçla birlikte orijinal fabrika ekipmanı olarak verilir. Bu nedenle, patlak lastikli araçların bagajındaki stepne alanı farklı şekilde değerlendirilir. Yedek lastik olmadan tasarlanmıştır.

 

Bu nedenle, patlak bir lastik kırıldığında, normal bir lastiği takarsınız ve bu normal lastik tekrar kırılırsa, yedek lastiğiniz olmadığı için yolda takılıp kalabilirsiniz. Tüm bu nedenlerden dolayı, run flat lastiklerin kullanılması çok önemlidir ve güvenlik nedeniyle tavsiye edilir. Güvenlik faydalarının yanı sıra yedek lastik ihtiyacını da ortadan kaldırır. Sert yapısı sayesinde aracınızın konfor seviyesini bir nebze olsun azaltabilir. Bununla birlikte, yüksek hızlarda patlamalardan kaynaklanan kazalar göz önüne alındığında, patlak lastiklerin kullanılması kesinlikle daha güvenli bir yolculuk sağlayacaktır.

 

 Her Araca Run Flat Lastik Takılır mı?

 

Run flat lastikler, belirli araçların teknik özelliklerine göre geliştirilmiş teknolojik lastiklerdir. Aracınızın rft lastikleri kullanıp kullanmayacağını öğrenmek için araba bagajınızın tabanında bir yedek lastik veya lastik onarım kitiniz varsa, aracınız patlak lastik kullanmıyordur. Orijinal lastik aracınıza takılırsa, küçük bir "RunFlat" lastik bilgisi lastik paterninin yanında lastiğin yan duvarına yazılır. Run Flat lastikleri genellikle BMW, Mini Cooper ve Mercedes araçlarında orijinal ekipmanlardır. Bu araçlarda bir lastik hasar görürse tekrar stepne taşımaya gerek yoktur. Stepnenizin ve aracınızın tekerleğinin ağırlığını hesaba katarsak, aracınızın yakıt ekonomisi yüklenmediğinde azalacaktır. Run Flat lastiklerin jantlı kullanımına bakmamız gerekirse, o zaman herhangi bir standart jant bu lastiklerle uyumludur, ancak standart olmayan jantları kullanmak yine de daha sağlıklıdır çünkü lastik basıncı düştüğünde lastiğin janttan düşmesini önler. RFT lastik nedir? sorusunu bu şekilde açıklayabiliriz. 

 

 Ucuz Araç Kiralama 

 

Ucuz araç kiralama hem fiyat hem de vergi avantajı açısından firmalar için oldukça avantajlıdır. Ucuz araç kiralama fiyatlarına göre çok daha düşük fiyatlarla aylık araç kiralayabilirsiniz. 1 aylık kiralama süresi sonunda kiralama süresini uzatmak istediğinizde aynı fiyatlardan kiralamayı uzatabilir veya seçtiğiniz ucuz araç kiralama süresi sonunda aracı iade edebilirsiniz. Ucuz araç kiralama bir aylık araç kiralarken herhangi bir taahhütte bulunmanıza gerek yok.

 

3 ay, 6 ay, 12 ay, 24 ay veya 36 ay taahhütte bulunmadığınız için araç kiraladığınızda rahat hissediyorsunuz. Artık ihtiyacınız kalmadığında aracı iade edebilirsiniz. Fiyatlar Türk Lirası (TL) cinsindendir ve Euro veya Dolar kuruna bağlı olmadığı için kur riskiniz yoktur. Euro veya dolar kurunda ne kadar artış olursa olsun bu durum ucuz araç kiralama maliyetini etkilemeyecektir.