Radar Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Radar Cezasına Nasıl İtiraz Edilir? - 5sCarRental

Blog

Radar Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?


Radar Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Radar Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen radar cezasına nasıl itiraz edilir? sorusu konusunda bir makale hazırladık. Peki radar cezasına nasıl itiraz edilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Trafik cezası alırsanız, lütfen bildirimden sonraki 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurunuz. Zamanı kaçırmamaya dikkat edin. % 25 indirimden mümkün olan en kısa sürede yararlanmak için ulaşım biletini önceden ödediyseniz, lütfen dilekçede IBAN numaranızı belirtin. Bu miktarın banka hesabınıza geri ödenmesini isteyin.

 

Radar cezasına itiraz etmek kolaydır. Ancak işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız, bu noktada evraklarınızı da hazırlamanız gerekiyor. Hazırlayacağınız evrakları da şu şekilde ifade edebiliriz: 

 

1- Trafik karar tutanağının fotokopisi

2- Kimliğinizin fotokopisi

3- Ruhsatınızın fotokopisi

4- Karar tutanak tebligat evrakının fotokopisi

 

Yukarıda belirtilen evrakların asıllarını da başvuru sırasında yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Radar cezasına itiraz ederken, sizlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak bu yerden yere göre değişebilir. 

 

İtirazınızda Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Yargıtay içtihadına radar cezasına nasıl itiraz edilir? göre yolda "hız" ve "radar" uyarı levhaları bulunmalıdır. Lütfen itiraz ederken aşağıdakileri aklınızda bulundurun:

 

 1- Ceza uygulanan yolda hız sınırı kaç kilometredir?

 2- İmza atarken hız limitleri doğru gösteriliyor mu?

 3- Yolda radar uygulaması olan uyarı tabelası var mı?

 4- Araç hızı, ölçüm sırasında ceza raporuna kaydediliyor mu?

 5- Rapordaki araç bilgileri, tarihi ve yeri doğru mu?

 

Radar cezası bu kriterleri radar cezasına nasıl itiraz edilir? karşılamıyorsa, itirazda bulunmamalısınız. Aksi takdirde davanızı kaybederseniz, ceza ile birlikte ajansın avukatlık ücretini de ödemeniz gerekebilir.

 

Sürücü Hız Kuralına Uymak Zorunda

 

Karayolu Trafik Kanunu ve Karayolu Trafik Yönetmeliğine göre, arabaların hız limitleri lokasyona göre 50, 90, 110 ve 120 kilometre olarak belirlenmiştir. Sürücüler aksi yönde karar alınmadıkça ve işaretleme yapılmadıkça yönetmelikleri aşmamalıdır. Madde 100'deki hız sınırı. Araç çalışırken, radar cezasına nasıl itiraz edilir? hız, radar ve benzeri teknik ekipmanların yanı sıra astronomik saatler veya diğer yöntemlerle ölçülebilir.

  

Karayolunun Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hangi kısmında ve ne zaman radar hız kontrolünün yapılacağı "Trafik Kontrolü ve Trafik Kazalarında Alınacak Tedbirlere İlişkin Talimatlar" ın ilgili hükümlerine radar cezasına nasıl itiraz edilir? göre yol kullanıcıları bilgilendirilmelidir.

 

Yargıtay Görüşü

 

Yargıtay'ın yerleşik emsal ve emsali, gerekli işaret ve işaretlerin kontrol noktalarına konulması gerektiğidir. İnsan ve mal güvenliğini radar cezasına nasıl itiraz edilir? sağlamak için trafik teftişlerini beklediğinden, sürücüye haber vermeden kuralları ihlal etmek trafik kurallarının amacına uygun olmayacak ve araç sürücüsü için "tuzaklar" Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kurulacaktır. Bu durum çağdaş hukukun üstünlüğü ilkelerine aykırı olduğu gibi kabul edilemez de.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Samsun'da gezilecek ve görülecek yerler nereler ve en ucuz Samsun Havalimanı araç kiralama nerede? Ordu, Sinop, Tokat ve Amasya illerine komşu olan Samsun'dan bu illere Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama rahatlıkla seyahat edebilir ve çok daha keyifli bir güzergah planlayabilirsiniz.

 

Samsun'un Ayvacık Adası'nı ziyaret edenler; Yeşil Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama dokusu ve eşsiz doğası sayesinde çok rahatlatıcı ve güzel bir manzara sunar. Samsun'a giderken bu adayı ziyaret edebilirsiniz. Çarşamba Ovası'nda yürüyüşe çıkabilir veya kamp yapabilirsiniz. Ayrıca ovadan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama lezzetli sebze ve meyvelerle hazırlanan yemeklerin tadına bakabilir, doğada yetişen hayvanlardan et ve sütle hazırlanan menünün tadını çıkarabilirsiniz.

 

Samsun Havalimanı'nda araç kiralayıp birbirinden farklı araç kiralama firmaları aracılığı ile birbirinden lezzetli restoranları keşfedebilirsiniz. Ordu gibi yakın ilçelerden geliyorsanız araç kiralayarak Ordu Havalimanı'na kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Kabaceviz Şelalesi ve Akdağ mevkiinde sıklıkla yürüyüş gezileri düzenlenmektedir. Samsun Müzeleri, tarihi eserler ve hazineler açısından zengindir. Amisos Hazineleri bunlardan biridir. Tamamen altından yapılmış çok zengin bir mücevher koleksiyonu olan Amisos Hazineleri, Samsun Arkeoloji Müzesi'nde görülebilir. Samsun sembolü, Onur Anıtı ve Atakum sahili Samsun geziniz sırasında görmeniz gerekenler arasında.