Radar Cezası Ne Kadar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Radar Cezası Ne Kadar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Radar Cezası Ne Kadar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Radar Cezası Ne Kadar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Radar Cezası Ne Kadar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kirama firması olarak radar cezası ne kadar sorusunun yanıtını merak edenler için bloğumuzda işledik. Peki 2020 yılı radar cezası ne kadar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Günümüzde artan trafik ile birlikte yasalar ve takipler de sıklaştırılmaktadır. Birçok kural ve uyulması gereken işaretler mevcuttur. Özellikle araçların yoğun olduğu bölgelerde ve şehirler arası yolculuklarda kontroller trafik polisleri tarafından da sürdürülmektedir. Kurallara uyulması ve hız takibi açısından oldukça önemli konulardır. Hız takibi için en fazla kullanılan yöntem ise radardır. Öncelikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak radar ve radarın çalışma prensibini açıklamak istedik. 

 

 Radar Nedir?

 

Radarların çalışma prensibi, sinyal gönderilmesi ve gönderilen sinyallerin geri alınmasına dayanmaktadır. Cihazların aldığı iki farklı türde sinyal vardır. Bunlar; radyo sinyalleri ve lazer sinyalleridir. Yolculuklarınızı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile yapabilirsiniz. 

 

 Radarların Çalışma Sistemi

 

Radarlar kendine gelmekte olan aracın plakasına doğru olacak şekilde sinyal göndermektedirler. Bu sinyaller iki farklı zamanda iki farklı türde gönderilmektedir. İlk gönderilen sinyalin geri dönüş hızı ile ikinci gönderilen sinyalin geri dönüş hızı saptanır. Bunların farkı dedektör decoderlerden geçmektedir. İşlemler sonucunda yaklaşık olarak yüzde 10 sapma ile ortalama hız tespit edilmektedir. Araçlarda bulunan uyarı sistemleri hakkında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sizlere yardımcı olmaktadır.

 

Radarların araç plakalarına odaklanmasının nedeni kimlik tespitinin mümkün olabilmesidir. Araçların plakaları da bu sisteme uygun olarak tasarlanmaktadır. Reflektör maddeden yapılan araç plakaları, üzerine hangi ışın gelirse gelsin yansıtma özelliğine sahiptirler. Radyo sinyali ile çalışan radar türlerinde araçların ani frenleme yapmaları sonucunda ceza alma olasılıkları daha düşüktür. Ancak lazer ışınları ile çalışan radarlarda durum farklıdır. Bunlarda hesaplamalar daha keskin ve mikro düzeydedir. Bu yüzden frene basamadan ceza alınmaktadır.

 

 Radarlar Ne Kadar Uzaklıktan Araçları Algılamaktadırlar?

 

Gelişen teknoloji ile birlikte radarlar çok daha keskin ve net sonuçlar elde etmektedirler. Hakim oldukları mesafe de oldukça fazlalaşmıştır. Radarın türüne göre değişmekte olup mesafe yaklaşık olarak 50 metre ve 1000 metre arasındadır. Bu sınırlar içerisinde hız limitini geçen araçlara ceza işlemleri uygulanmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak hız limitleri konusunda sizleri uyarmak isteriz. 

 

 Hız Aşımı Ceza Miktarları

 

Peki radar cezası ne kadar? Hız aşımında alacağınız cezanın miktarı, aşımın yüzdesine göre değişim göstermektedir. Radar cezası ne kadar diye merak edenler için; yüzde 10 ile yüzde 30 arasında hız aşımı yapmanız halinde ödeyeceğiniz miktar 288 Türk Lirasıdır. Yüzde 30 ile yüzde 50 aralığındaki aşım, 598 Türk Lirasıdır. Yüzde 50 ve üzeri aşımlarda ise 1228 Türk Lirası ceza alınmaktadır. Cezalara İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama tarafından dikkat edilmektedir.

 

Ancak bu cezalarda yüzde 25 oranında indirim almak mümkündür. Bunun için ise ceza aldıktan sonra 15 gün içinde ödemenin yapılması gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken tarih cezanın kesildiği tarih değildir. Önemli olan cezanın size tebliğ edildiği tarihtir. Cezanın bildirimi size ulaştıktan sonraki 15 gün içerisinde ödemeniz durumunda yüzde 25 indirim uygulanmaktadır.

 

İndirim sonucunda yüzde 10 ile 30 arasındaki kişilerin cezası 216 Türk Lirası olmaktadır. Yüzde 30 ile 50 arası 448,50 Türk Lirası, yüzde 50'den fazlası ise 921 Türk Lirası olmaktadır.

 

 Ceza Puanları

 

Ceza puanı, sürücülerin yıl içerisinde yaptıkları kural ihlalleri sonucu alınan puanlardır. Bunlar her yılın başında yenilenmektedir. Diğer ihlallerde olduğu gibi hız limiti aşımında da ceza puanı alınmaktadır. Hız aşımının yapıldığı yüzde oranına göre ceza puanları da değişim göstermektedir.

 

Yüzde 10 ile yüzde 30 aralığında hız aşımı sonucunda 10 ceza puanı alınmaktadır. Yüzde 30 ile 50 aralığında 15 ceza puanı, yüzde 50 üzeri aşımda ise yine 15 ceza puanı alınmaktadır.