Peugeot 3008 SUV Peugeot 3008 SUV - 5sCarRental

Blog

Peugeot 3008 SUV


Peugeot 3008 SUV

Peugeot 3008, 2019 Model Otomobilin Özellikleri

Peugeot'un 2019 model 3008 serisi otomobilleri görünüm itibariyle oldukça şık araçlar olmaktadır. Şıklığının yanı sıra arazi aracı olduğu için zorlu yol koşullarına da dayanıklıdır. 2019 model bu otomobilin genel ve teknik özellikleri değerlendirildiğinde kiralamak için oldukça doğru bir seçenek olduğu söylenebilir. Ucuz araba kiralama ile kiralayacağınız bu araç aynı zamanda minivan özelliğine de sahiptir.

Peugeot'un 2019'da piyasaya sürdüğü 3008 serisi SUV araç sınıfına dahil bir otomobildir. Sport utility vehicle(SUV) olan bu otomobiller; station wagon ve minivan özelliklerini bulundurur. Hem asfalt hem de arazi şartlarına elverişli olduğu için; arazi aracı yada dört çeker olarak bilinirler.

Peugeot 3008, 2019 model otomobilin özellikleri iki ayrı kategoride değerlendirilebilir. Bu kategoriler hem genel özellikler hem de teknik özellikler olarak yer alır. Özellikle teknik özellikler kategorisinde bu model otomobilin yakıt tüketimi oldukça önemlidir. Bu aracı kiralamak isteyenler için bu ayrıntının da bilinmesi gereklidir. Sabiha Gökçen araç kiralama hizmeti sunan 5S CarRental'da, Peugeot 3008 serisi otomobillerin yakıt tüketim performansı incelenerek detaylanmış

Birçok avantajı ile bulunan, kullanım için oldukça uygun Peugeot 3008, 2019 model otomobilin incelemesine aşağıda yer verilmiştir.

Araç Kiralamak İçin Peugeot 3008 Tercih Edilir Mi?

Araç kiralamak için Ucuz araba kiralama hizmetini sunan 5S CarRental, geniş filosunda Peugeot 3008 serisi otomobiline yer vermektedir. Firmanın özellikle yakıt tüketiminde tasarrufu sağlayan performansta araçları filoda bulunmaktadır. Dolayısıyla Peugeot 3008 otomobili için yakıt tasarrufu konusunda doğru bir tercih olduğu söylenebilir. Diğer yandan Peugeot'un dizel otomatik otomobili olan bu seri, yakıt tüketiminde diğer araçlara göre daha ekonomik çözümdür.

Yakıt tüketim performansı değerlendirildiğinde ekonomik olması tercih için doğru bir nedendir. Bir diğer nedeni ise otomobilin kullanışlı olmasıdır.

Peugeot 3008 Araçların Yakıt Tüketimi

Sabiha Gökçen araç kiralama ile teslim aldığınız Peugeot 3008'de de yakıt tüketimi ortalama tüketimin altında bulunmaktadır. Bu değerlendirme diğer otomobillere kıyasla yapılmaktadır. Kiraladığınız bu araçla ortalama yakıt tüketimi 130 HP Peugeot 3008 modelinde kilometrede 40 kuruş kadar oluyor. 100 kilometre yol aldığı vakit de yaklaşık 8 litre tüketiyor. Peugeot 3008 model araçların motor hacmi yüksek diğer serilerinde ise kilometre başına yakıt tüketiminin arttığı görülüyor. Dolayısıyla kilometre başına kullanılan litre miktarı da artıyor.

Peugeot 3008, 2019 Model Otomobilin Özellikleri

Ucuz araba kiralama ile kiralayacağınız Peugeot 3008, 2019 model otomobilin genel ve teknik özellikleri 2016 modeline göre daha gelişmiş şekilde bulunmaktadır. Özelliklerin bütünün de araç performansı ve aracın kullanışlı olması durumları geliştirilmiştir. Araç performansı olarak özellikle motor hacmi yüksek seri otomobillerinde de yakıt tüketimi konusu geliştirilmiştir. Bu sayede motor hacimleri arasındaki kilometre başına litre kullanımı farkları azalmıştır. Aracın kullanışlı olması için de özellikle konforu geliştirilmiştir.

1. Genel Özellikleri

Aracın genel özellikleri temelde teknik özelliklerini de kapsayan bir kategori olarak bulunur. Ancak Peugeot 3008, 2019 model otomobilin genel özellikleri, teknik özellikleri dışında değerlendirilmiştir.

Öncelikle kesinlikle belirtilmelidir ki 2019 modeli diğer modellerden daha farklı tasarlanmıştır. Dijital ve animasyon özellikleri genel olarak modele şıklık katmıştır. Dış tasarımı diğer modelleri ile kısmen örtüşse de farklılıklar da bulunmaktadır. Daha gelişmiş olarak görüntüsü bulunmaktadır. Kısacası tam bir dört çeker profiline uygun üretilmiştir. Diğer yandan iç tasarımı oldukça kullanışlı olarak bulunmaktadır. Özellikle Sabiha Gökçen araba kiralama işlemi gerçekleştirecekler için tavsiye niteliğinde bir otomobildir. İç tasarımında daha kullanışlı donanımlara yer verilirken döşemelerde de tasarımlara yer verilmiştir. Bu sayede araç daha modernize görünüm kazanmıştır.

2. Teknik Özellikleri

2019 model Peugeot 3008'lerde dizel yakıt pompaları daha gelişmiş olarak bulunmaktadır. Yüksek basınçla çalışan bu mekanizma geliştirilerek yakıt tüketiminde ortalamadan daha az tüketim sağlamaktadır. Bu sebeple diğer 1.2, 1.5, 1.6 ve 2.0 serilerinde yakıt tüketim farkları daha az olmaktadır. Genel özelliklerinde de belirtildiği üzre iç tasarımda fonksiyonel donanımlara yer verilmiştir. Aracın daha kullanışlı olmasını sağlayan bu donanımlar, Ucuz araba kiralama ile aracı kiralayacaklar için de önemli bir ayrıntı olarak bulunmaktadır. Diğer yandan daha gelişmiş sensörlere bu modellerde yer verilmiştir. Müzik ve multimedya sistemleri ile de elektronik cihazlar daha gelişmiş bulunmaktadır.

Peugeot'un 3008 serisi modellerinde üretiminde büyük çalışmalar gerçekleştirilen aydınlatma sistemleri de bulunmaktadır. 2016 modellerinde de aynı şekilde yer alan aydınlatma sistemlerine 2019 modellerinde ilaveten geliştirilmiştir. Çok daha kullanışlı tasarlanmıştır.

SUV Sınıfı Peugeot Aracın Yakıt Sarfiyatı

Peugeout'un SUV sınıfı araçlarında yakıt sarfiyatı, 3008 serisi otomobillerin tükettiği yakıta göre yer almaktadır. Arazi gibi zorlu yol koşullarına dayanıklı tasarlanan 3008 serisi Sabiha Gökçen araba kiralama ile araç kiralayacaklar için de etkili bir seçenek haline gelmektedir.

Peugeot'un SUV sınıfı 3008 serisindeki otomobillerde kilometreye göre ortalama yakıt tüketimi Peugeot'un diğer araçlarına göre daha uygun bulunmaktadır. Özellikle motor hacmi düşük modellerinde kilometreye göre yakıt tüketimi daha az olmaktadır.

1. Peugeot 3008, 1.2

Peugeot'un 3008, 1.2 motorlu aracında ortalama yakıt tüketimi 10 kilometrede 0.7 litre civarında bulunmaktadır. Bu tüketim ortalaması Peugeot 3008, 1.2'nin PureTech modeli için geçerlidir. Diğer PureTech EAT6 modelinde ise 10 kilometrede 0.8 litre kadar bulunmaktadır. Kilometrede ise her ikisi için ortalama 50-55 kuruş yakıt tüketiminin gerçekleştiği söylenebilir.

2. Peugeot 3008, 1.5 HDi

1.5 HDi modelinde ise ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 5.8 litre olarak bulunmaktadır. Diğer modeli 1.5 HDi EAT8'de ise 100 kilometrede 6 litreyi bulmaktadır. Dizel yakıt tüketimi ile daha ekonomik olan araç modelinde kilometre başına sırasıyla 40 kuruş ve 45 kuruş civarında bulunmaktadır.

Yakıt tüketiminde en uygun modeller arasında yer alan Peugeot 3008, 2019 modelleri Ucuz araba kiralama ile kiralanabilmektedir. 5S CarRental filosunda yer alan aracın düşük motor hacimli modelleri daha az yakıt tüketmektedir. Dolayısıyla tercihen öncelikli olan modeller düşük motor hacimliler olmaktadır.

3 Peugeot 3008, 1.6

1.6 motor hacmiyle bulunan araçlar iki farklı model olarak bulunmaktadır. Bu modeller 1.6 PureTech EAT6; 100 kilometrede 7.8 litre ortalama like yakıt tüketir. Diğer modelse THP EAT6 100 kilometrede 9 litreye kadar yakıt tüketebilmektedir. Ortalama değerleri ile yer alan bu modeller diğer belirtilen modellerden farkı olarak yüksek motor hacmi ile yer almaktadır. Motor hacmi artan modellerde ise yakıt tüketiminin arttığı görülmektedir. Ancak genel itibari ile Peugeot 3008 modelleri arasında yer alan en yüksek motor hacimli araç, birçok araçtan daha az yakıt tüketmektedir. Bu iki model de kilometre başına sırasıyla 55 kuruş ve 65 kuruş değerinde yakıt tüketmektedir.

4. Peugeot 3008, 1.6 HDi

Peugeout'un 1.6 hacimli araçları iki model olarak bulunmaktadır. İkisinin arasında belirgin bir fark da bulunmamaktadır. Ortalama olarak ikisi de aynı şekilde 100 kilometrede 6 litre civarında yakıt tüketmektedir. Kilometre başına ise ortalama 40 kuruş değerinde yakıt tüketmektedir.

Peugeot'un 3008 modelleri için belirtilen yakıt tüketim ortalamaları Sabiha Gökçen araba kiralama ile kiralanan araçlarla aynı düzeyde seyretmektedir. Fabrikanın üretim esasına göre yakıt tüketimi bilgileri arındırılarak, gerçek yakıt tüketimi bilgileri aktarılmıştır.