Periyodik Araç Bakımı Nasıl Olmalı? Periyodik Araç Bakımı Nasıl Olmalı? - 5sCarRental

Blog

Periyodik Araç Bakımı Nasıl Olmalı?


Periyodik Araç Bakımı Nasıl Olmalı?

Araç Bakımı Nasıl Olmalı?

Sürücü ve yolcuların güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için araçların periyodik bakımlarının mutlaka yapılması ve bunun da belli bir çizelge doğrultusunda hazırlanması gerekir. Yapılacak olan bu çizelge belli kilometreleri kapsamış olacağından dolayı bu sureler içerisinde aracınızın ihtiyacı olan her turlu gereksinimler fark edilecek ve değişimi sağlanacaktır. Periyodik araç bakımı yaptırmanın sağlamış olduğu en önemli avantaj aracınızın zaman içerisinde daha büyük masraflar açmasının önüne geçmesidir. Bunun yanı sıra aracınızın periyodik bakımlarını yaptırdığınızda performansında önemli bir artış olduğunu da görürsünüz.  

Periyodik Araç Bakımı Nedir?

Periyodik bakımlar aracın yedek parçasının sıvılarının belli zaman aralıklarında kontrol edilmesini sağlamaktır. Eğer ki bir araçta bu gibi işlerden herhangi birisi yapıldıysa periyodik bakım olarak tanımlanmaktadır. Periyodik bakım sayesinde aracın performansı en üst seviyede kalır, yolcu ve sürücü konforu kusursuz bir hale getirilmiş olur. Biz Ankara oto kiralama firması 5SCarRental olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz tüm araçlarımızın periyodik bakımlarını düzenli olarak yaptırır ve yolculuk esnasında hiçbir sorun yaşamamanızı sağlarız.

Otomobil Bakım Çizelgesi Nedir?

Ankara oto kiralama firmamızda tüm araçlarımız belli bakım çizelgesi doğrultusunda hazırlanır. Yani bakım çizelgesi aracın düzenli bir şekilde kontrol altında tutulmasını sağlamak, olası görünmeyecek olan ihtiyaçlarının tespit edilerek değişim ve yenilenmesini sağlamak maksadıyla yapılan bir işlemdir. Bakım çizelgeleri aracın markasına, modeline göre belirlenir ve oluşturulmuş olan bu tablolar aracın kontrolü sırasında kilometresinin yazılmasıyla listelenmiş olur. Bu listeleme sayesinde aracın bir sonraki bakım takvimi de belirlenmiş olur.

Periyodik Bakım Neleri Kapsar?

Periyodik bakımlar aracın markasına ve modeline göre değiştiğinden dolayı her araç için farklılık söz konusu olabilir. Ancak standart bir bakımdan bahsedecek olursak aracın yağı, suyu, filtreleri ve frenlerinin kontrolü sağlanır. Periyodik bakım sırasında eğer normalin dışında bir durum söz konusu olmamışsa bu durumda aracın kayışları 60 bin km’de bir kontrol edilir.