Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama


Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama firması olarak şehir içinde park yeri seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir içerik ele aldık. Peki park yeri seçerken nelere dikkat edilmeli? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Günümüzde artık beş insandan dördünün arabası bulunmaktadır. Herkes yürüme, metro, otobüs ya da taksi gibi uğraştırıcı yollardansa kendi aracı olmasını tercih etmektedir. İnsanlar kendi araçlarına sahip olmasalar da ucuz araç kiralama yoluyla araç kiralamaktadırlar.

 

Bu durumlar nedeniyle sıklıkla birçok şehirde park yeri sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle daha kalabalık olan şehir merkezlerinde, alışveriş yapılan alanlarda ya da AVM gibi yerlerin otoparklarında daha çok park yeri sıkıntısı olmaktadır. 

 

Park yeri bulmak ayrı bir sorunken park etmekte başka bir sorun halini almaktadır. İki araçlık park yerinin ortasına araç park edenler gibi, park etmiş aracı görmezden gelerek zorla aracı iterek aracını park etmeye çalışanlar gibi kişiler nedeniyle aracını park etmek bir savaş halini alabilmektedir.

 

Kendi aracını ya da ucuz araç kiralama yoluyla edinilen aracı park ederken en önemli hususlardan biri park yeri seçimi iken bir diğer önemli husus ise park ederken dikkat edilmesi gereken kurallardır. Bu hususlardan ayrıca bahsetmek gerekir.

 

 Park Yeri Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Park yeri seçerken ilk dikkat edilmesi gereken park edilen yerin trafik kurallarına uygun olarak park yapılacak bir alan olmasıdır. Dükkan ya da ev önlerine, alışveriş merkezlerinin önünü kapatacak şekilde ya da kaldırıma yayaların geçişini engelleyecek şekilde araç park edilmemelidir.

 

Park yeri olarak kullanıldığı trafik kurallarınca açık olan ya da park yapma izninin olduğu yazıyla açıkça belirtildiği ve yahut da park ücretinin belirtildiği yerlere araçlar park edilebilir. Bu tarz meşru park alanları tercih edilmelidir. Mahalle araları düşünüldüğünde başkasının evinin önüne ya da başkasının aracının geçişini engelleyecek şekilde araçlar park edilmemelidir.

 

Park yeri olarak kapalı ya da açık garajları, site otoparkları gibi yerler tercih edilmelidir. Ancak ucuz araç kiralama yoluyla araç kiralayan ya da kendi aracıyla farklı bir yerden gelenler park yeri olarak daha umumi alanlar seçmelidirler.

 

Uzun süreli araç park yeri arayan kişiler ise havaalanlarında ya da başka binalarda bulunan kapalı otoparkları kullanabilirler. Örneğin bir şehirden başka şehre yolculuk yapmış olan biri yaşadığı yerdeki aracını evinin önüne ya da kapalı bir otoparka park edebileceği gibi gittiği şehirde ucuz araç kiralama yoluyla araç kiralayan kişi ise havaalanına park edilmiş aracını alarak trafik kurallarının el verdiğince izin verilen park alanlarına park edebilecektir.

 

 Araçlar Park Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Bir kişi kendi aracını veya ucuz araç kiralama yoluyla edindiği aracı park ederken ilk önce trafik kurallarına uymalıdır. Park yapmak yasaktır, şeklinde açıkça belirtilen yerlere aracını park etmemelidir. Kaldırımlara, dar alanlara, başka araçların çıkış yönünü kapatacak şekilde ya da başka araçların park etmesini engelleyecek şekilde aracını park eden kişi trafik kanunlarında öngörülen cezalarla cezalandırılmaktadır. Bu fiillerin bazıları suç teşkil etmese de ahlaki olarak yanlış olduğu için yapılmaması gerekir.

 

Mesela, komşusunun girişini ya da çıkışını kapatacak şekilde araç park edenler ahlaki olarak suçludur. Ve yahut da kaldırımlara araçlarını park edenler diğer vatandaşlara karşı saygısızca davranmış olmaktadır.

 

En önemlisi ise kendi araçlarını ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindiği aracı tamamen yasal olan bir yere park eden kimsenin aracını iki park yerini birden kapatacak şekilde park etmesi veya bir başka aracın kapısı açılamayacak kadar yakına park edilmesi gibi ahlaken çok yanlış olan durumlardır. Çünkü park yeri tamamen yasaldır ancak bir başka insanın hakkı yenmektedir.

 

Tüm araç sahipleri gerek kendi aracıyla gerekse ucuz araç kiralama yoluyla edindiği araç yoluyla hem trafik kurallarına uyarak hem de diğer insanların haklarına saygı gösterip ahlaklı davranarak araçlarını park etmelidir.