Özel Plaka Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Özel Plaka Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Özel Plaka Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Özel Plaka Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Özel Plaka Nasıl Alınır? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücülerin merak ettiği özel plaka nasıl alınır sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki özel plaka nasıl alınır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Özel plakaların istek dahilinde kişilerin kullanabileceği ve özellik oluşturabileceği değerde yaptırdığı kişiye özel plakalardır. Aracı kişiselleştirme olarak ta nitelendirilebilir. Özel plakaların ayrıcalık ve değer bakımından farklılıkları vardır. Bunların elbette bir karşılığı vardır. Maddi açıdan daha külfetli olan bu durum herkes tarafından ilgi görmemektedir. Bazı özel durumların oluşumu ve buna istinaden arabalarda özel plaka tercihen hoş ve güzel bir görünüm sağlar. Kullanım odaklı olarak siyasi partilerin kullandığı kurum arabalarında veya şahısların siyasi değerlerini yansıtmada plaka kullanımı ön plana çıkar. Özel plaka kullanımında bazı şartlar ve özel durumların sağlanması esas alınır. Bu şartların oluşumu sonrası İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak gereken detayları ve istenen prosedürlerin oluşmasını sağlamak ve kişisel bazda yönlendirmelerin yapılmasını sağlamakta öncüdür.

 

 Özel Plaka Almak İçin Neler Gerekir

 

Özel plaka almak bazı şartların oluşmasıyla mümkündür. Bu satın alma işleminde ile aşağıdaki yolları izlemek gerekir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak bunları madde halinde sıralayalım.

 

Satın almak üzere başvuracağınız özel plakanın il kodu ile paralellik göstermeniz icap eder. İkamet edilen il ile özel plaka aynı olmalıdır. Bu konuma sahip değilseniz özel plaka almak imkansızdır. Şu şekilde düşünürsek başkent İstanbul’da ikamet eden biri özel plakayı yine İstanbul plaka kodu olarak alabilir. Bulunduğu ilin ikametgah ettiği il olması şartı özel plakalarda mecburidir. Bu şartlara uyum sağlıyorsanız il emniyetine giderek plaka sorgulatabilir ve istediğiniz plakanın boş olması durumunda alabilirsiniz.

 

Şahıs özel plakalarında ikametgah şartı konurken şirket bazında il sınırlaması konulmamıştır. Şirketlerin bu ayrıcalığa sahip olması yıllık ödedikleri vergilerin artmasına tekabül etmektedir. Özel plaka talep eden şirketler vergilendirmede değişen ve artan bir vergi ile karşılaşırlar. Bu vergi ödemelerini özel plaka için tercih edebilirler. Özel plaka alımlarında İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızdan da bilgi edinebilirsiniz. 

 

Özel olan her şeyin elbette bir bedeli olur. Plaka olarak özellik istiyorsanız bu bedeli ödemelisiniz. Bu konuda bağış yoluyla yapılan bedeli ödeyebilirsiniz. Sabit bir bedelin olmaması plaka niteliğine göre farklılık gösterebilir. Plakanın satın alma talebine göre bağış farklılığı oluşur. Mesela futbol kakımı kısaltmalarını almak isteyenlerin talep olasılığı fazla olması buradaki bağış yapma miktarını artırır. Fakat isim kısaltmalarında fazla talep olmadığından düşük bağışlar ödenir. Bu konuda İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak tüm bu işlemlerin temini sağlanır.

 

 Özel Plaka İşlemleri

 

Araç alımlarında plaka alımı iki şekilde olur. Sıfır araba alımlarında trafik şubelerinden temin edilen plaka kullanılırken ikinci el araba alımında araba üzerindeki plaka kullanılır. İstenildiği takdirde ikinci el araba alımında plaka değiştirilebilir. Özel plaka talebi üzerine bazı işlemlerin yapılması gerekir. Bu işlemler İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak şu şekilde ön görülmektedir.

 

Sıfır araç alımlarında plaka işlemleri gereği özel plaka sorgulaması yapılır. Plaka araştırması emniyet müdürlüğünce sorgulanabilir. İnternet yolu ile bulunduğunuz ilin emniyet müdürlüğü sitesinden sorgulatmak ta mümkündür. Bu yollarla elde ettiğiniz plaka durumlarını rezerve edebilirsiniz. Talep edilen plakanın görevli memur tarafından bağış miktarı öğrenilebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz. Ödeme yapıldıktan sonra aldığınız makbuzu notere götürerek araç satışı öncesi plaka değişimi yapılmasını temin edebilirsiniz. Noter işlemlerinin bitmesi ile Şoförler ve Otomobilciler odasından alınacak olan plaka için işlemlerin başlamasını isteyebilirsiniz. 

 

 Özel Plaka Alımında Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

 

Özel plaka alımında şahıslar için sadece kimlik bilgileri yeterli olacaktır. Şirketler bazında son 6 ay faaliyet gösterimi belgesi ile imzalı belgelerin gösterimi ile özel plaka alınabilir.

 

 Özel Plaka Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Online işlemleri ile plaka sorgulamaları yapılabilir. Bulunduğunuz ilin Emniyet Müdürlüklerine ve sitelerine girerek plaka sorgulatma yapılabilir. 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak özel plaka kullanımı için yapılacak işlem ve tedariklerin sonucunda özel plaka sahibi olabileceğinizi bloğumuzda açıkladık.