ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücüleri ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar hakkında bilgilendirmek istedik. Peki hangi araçlar ÖTV zammından etkilenmez. Detaylar bloğumuzda.

 

Yerli otomotiv sektörü ülkemizde gelişim göstermektedir. Bu gelişme ise ülkemiz ekonomisine azımsanmayacak katkılar sağlamaktadır. Günümüzde artık yerli otomotiv üreticileri, spor, klasik modellerde son model aracı tüketicinin hizmetine sunuyor.

 

Ülkemizde artık otomotiv sektöründe lider markalar olarak kayda geçen yerli üretim büyük ilgi görüyor. Düşük vergi uygulaması ve uygun faiz olanaklarının da bu ilgide katkısı büyük görünüyor. Avantajlı krediler ve ödeme kolaylıklarının yanı sıra ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar kategorisine girmesi sayesinde ülkemiz yerli otomobillerine İstanbul Havalimanı araç kiralama ile ilginin oldukça artış göstermesi normal görülmektedir.

 

 Otomobil Fiyatlarına ÖTV Nasıl Etki Eder?

 

Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle belirlenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesin içerisinde yerli otomobillere etkisi merak konusu oldu. Yapılan son düzenleme ile belirlenen esaslara göre binek otomobil silindir hacim aralığına göre düzenlemeler gerçekleşmiştir. Bununda araç fiyatlarını yeniden belirlemesi etkisi doğmuştur. Düzenleme sonrası ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar araştırmalarına bakıldığında ise yerli araçların zamdan etkilenmediği görülmüştür.

 

 ÖTV Zammı İle İndirime Giren Otomobiller Hangileridir?

 

ÖTV düzenlemeleri bazı araç artırırken bir çok modelde düşük fiyat de beraberinde dile getirdi. Kimi modeller ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar  kategorisinde zamdan hiç etkilenmedi. Bu markalar; fiat, Hyundai, opel ve Renault markaları olarak gündeme geldi. Vergi düzenlemesinden etkilenmemesinin yanı sıra bir de indirime giren bu araçların 1600 cc altında kalan motor hacmine sahip olan araçlar gözlenmiştir.

 

Bazı yerli otomobiller de yine indirime girmesinin yanı sıra yeni düzenden de etkilenmemiş görünüyor. Örnek verecek olursak fiat marka otomobilin İstanbul Havalimanı araç kiralama yerli modeli olarak karşımıza çıkan egea serisinde beşbin liraya yakın indirim olması bekleniyor. Vergi düzenlemeleri hakkında olan son gelişmeler ile İstanbul Havalimanı araç kiralama firması aracılığı ile de yerli araç kiralama fiyatlarında farklılıklara sebebiyet vermesi kaçınılmaz olmuştur.

 

 Ülkemizin Yerli Otomobil Markaları

 

Ülkemizde yerli olarak üretilen ve günlük yaşantımızda adını sık sık duyduğumuz otomobil markaları yerli üretimi desteklemenin yanında ülkemize ekonomik anlamda oldukça büyük katkı sağlıyor. Yerli üretimi desteklemek adına ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar pek çok bankanın da özellikle yerli üretim otomobillere sunduğu taşıt kredisi olanakları yerli üretim araçlara ilgiyi daha da artırıyor. Bu sayede sektörde yerli üretim hareketliliği görülmesi sağlanıyor. Ülkemiz sınırları içerisinde üretilen yerli markalar ise; fiat, ısuzu, hyundai, ford, Renault, Toyota, hunda gibi İstanbul Havalimanı araç kiralama markaları sayabiliriz.

 

 Yerli Otomobil Modelleri Nelerdir?

 

Fiat fiorino: ticari araçlar arasında yerli üretim pazarında özellikle küçük işletmeler için vazgeçilmez bir modeldir. Ekonomik fiyatlarının yanı sıra İstanbul Havalimanı araç kiralama firmasından da temin edebileceğiniz uygun kiralama seçenekleri ile dayanıklı ve modern iç tasarım sunmaktadır.

 

Honca Civic: Gebze’de üretilen model Avrupa ve kuzey Afrika’ya da ihraç ediliyor. Binek otomobiller arasında en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Yerli üretim olması dolayısıyla ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar kategorisinde yer almaktadır.

 

Renault megane: bursa ilimizde üretimi yapılan model İstanbul havalimanı araç kiralama firması müşterileri tarafından da en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır.

 

 ÖTV Zammından Etkilenmeyecek Modellerden Bazıları

 

Ülkemiz sınırları içerisinde üretimleri yapılmak suretiyle ÖTV zammından etkilenmeyen araçlar sınıfında yer alan bazı araç modelleri aşağıda sıralanmıştır. Ülkemizde üretilmesi dolayısıyla ülke ekonomisine de büyük oranda katkı sağlamaktadır. Bu araçlar;

 

Fiat Panda

 

Fiat Linea

 

Ford Focus

 

Honda Civic Hatchback

 

Fiat 500

 

Dacia Logan MCV

 

Dacia Sandero

 

Citroen C3

 

Dacia Lodgy

 

Fiat Punto

 

Ford B-Max (

 

Hyundai i30