Otomobilin Çekişi Neden Düşer? Otomobilin Çekişi Neden Düşer? - 5sCarRental

Blog

Otomobilin Çekişi Neden Düşer?


Otomobilin Çekişi Neden Düşer?

Otomobilin Çekişi Neden Düşer? 

 

Otomobilin Çekişi Neden Düşer? İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak otomobilin çekişi neden düşer? sorusunu merak edenler için bir içerik oluşturduk. Peki otomobilin çekişi neden düşür? Detaylar bloğumuza.

 

Profesyonel yöntemlerle kiralık araç hizmeti veren şirketimiz, araç bakımı ile ilgili konuları dikkatli bir şekilde takip etmektedir. Araç çekişi de yıllık otomobil bakım programında yer alan konulardan biridir. Otomobilin çekişi neden düşer? Şimdi bu konu hakkında bilgi verelim. 

 

Otomobil dünyasında araçların çekiş gücünün düşmesinin birçok nedeni vardır. Motor performansı ve yakıtla ilgili olan çekiş gücü problemi otomobillerin kullanım kalitesini düşürmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetimizde araç motor bakımı önemlidir. 

 

 Motor Yağı

 

Otomobillerde motor yağının eskimesi, hem motora zarar verir, hem de motorun çekiş gücünü düşürür. Yaz aylarına ve kış aylarına girmeden önce motor yağını mutlaka değiştirmelisiniz. Motor yağı pistonların kayganlığını artırır ve aşınmayı önler.

 

Motor yağı özelliğini kaybettiğinde veya eksildiğinde parçalar birbirine sürter ve motorun çekiş gücü düşer. Motor yağı değiştirilmediği zaman motor yanabilir. Otomobilin çekişi neden düşer? sorunun cevabı genellikle motorla ilgilidir. Ön düzen bakımı yapılmadığı zaman da aracın çekişi düşebilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ekibimiz yazlık ve kışlık bakım işlemlerini düzenli takip etmektedir. 

 

 Kalitesiz Yakıt

 

Benzin ve motorin gibi yakıtlar çekiş problemi meydana getirmez. Otomobilin çekişi neden düşer? sorusu cevabı için çekiş düşme nedenlerinden biri de kalitesiz LPG'dir. Sıcak yaz günlerinde öğle sıcağında alınan LPG yakıtlar hava yapar ve bu durumda motor teklemeye başlar. LPG kullanıcıları kaliteli yakıt almaya özen göstermelidir ve her zaman aynı petrolden yakıt almalıdır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama filomuzdaki yer alan araçlar için kaliteli yakıt kullanılmalıdır. 

 

 Elektriksel Problemler

 

Motor sisteminin üst performansta çalışması için elektrik probleminin olmaması gerekir. Otomobilin çekişi neden düşer? sorusunun cevabı olarak elektriksel problemleri de gösterebiliriz. Özellikle bujiler yeterli seviyede değilse motor tekler ve çekişi düşer. Elektrik bobini yeterli elektriği üretmediğinde de yine motorun hareket kabiliyeti düşer. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetimizde görev alan araçların bütün bakımları yapılmaktadır. 

 

 Yakıt Pompası Problemi

 

LPG, motorin ve benzin yakıt sistemlerinin farklı pompa sistemleri vardır. Motorinde ve benzinde pompa sistemi benzerdir. Otomobilin çekişi neden düşer? sorusunun bir cevabı olarak da yakıt pompası problemleri yer almaktadır.  Pompa yeterli yakıtı pompalamadığı zaman araç zor çalışır ve tekler. LPG sisteminde de LPG beyni işlevini yitirdiğinde motor zor çalışır ve araç tekler. Motora yakıt istenilen seviyede ulaşmaz ve motor teklemeye başlar. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama programımızda bakımlar düzenli bir şekilde takip ediliyor. 

 

 Motorun Yıpranması 

 

Bütün araçlarda motorlar belli bir süre sonunda yıpranır ve performansı düşer. Yağ yakmaya başlayan bu motorların çekiş gücü düşer. Motorun bakımı yapıldığı zaman çekişi artar ve yakıt tüketimi düşer. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama araçlarında motor bakımı titiz bir şekilde gerçekleşmektedir. 

 

 Motor Çekişi Nasıl Artırılır?

 

Çekiş artırmanın en iyi yolu bujilerin ve yağın kontrol edilmesidir. Yağ ve bujiler değiştirilmelidir. Ayrıca ekstra motor kaydırıcısı eklenmelidir. Araç performansı kaydırıcı ile artar. Motor çekişini artırmak için aracı benzinde kullanmak daha iyidir. Özellikle yokuş yukarı çıkılacaksa lpg’den benzine alınmalıdır. Aracın çekiş gücü artar ve araç yokuşu kısa sürede çıkar. Böylece motor yorulmaz ve performansı artar. Lpg ile yokuş yukarı çıkan araçlarla motor yorulur ve yokuşu çıktıktan sonra araç hızlanmaz. Bu durumda motoru dinlendirmeniz gerekir.

 

 Profesyonel Otomobil Kiralama Hizmeti

 

Deneyimli elemanlarla otomobil kiralama hizmeti sunan şirket elemanlarımız güncel otomobil kiralama çözümleri sunmaktadır. Aracın bütün bakımlarını zamanında gerçekleştiren ekibimiz, motor bakımını periyodik bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bütün araçlarımızda performans maksimum seviyededir.