Otomobilde Konforu Arttırmak İçin 5 Öneri Otomobilde Konforu Arttırmak İçin 5 Öneri - 5sCarRental

Blog

Otomobilde Konforu Arttırmak İçin 5 Öneri


Otomobilde Konforu Arttırmak İçin 5 Öneri

Otomobilde Konforu Arttırmak İçin 5 Öneri

 

Dünya üzerinde pek çok insan daha konforlu bir ulaşım sağladığı için otomobilleri tercih etmektedir. Ülkemizde ise toplu taşımaya alternatif olarak otomobiller görülebilir. Yakıt ile çalışan motorları sayesinde pek çok otomobil modeli ortaya çıkmıştır. Son yıllarda otomobil markalarının ve satışların artması ile beraber otomobiller içinde birçok çeşit ortaya çıkmıştır. Ayrıca otomobillerin konforlu oluşu tüm detayları ile otomobilin bütününü anlamamızı sağlar. Yani konfor ürünün tüm detaylarının üstün teknoloji ile yenilikçi bir tasarımla sağlanabilir. Bu yazımızda otomobilleri konforlu kılan detayları ve İstanbul Havalimanı araç kiralama önerileri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

 

 1. Mekanik Yapısının Kalitesine Dikkat Edin

 

Araba kiralarken ya da satın alınacağı zaman pek çok detay açısından iyi bir inceleme yapılması gerekmektedir. Bu incelemeler sonucunda hangi aracın daha konforlu olduğu sonucuna varılabilir. Bir aracı konforlu kılan pek çok nedenden birisi de mekanik yapısının kaliteli olmasıdır. Teknik donanımının sağlam olması, sağlam aletlerle üretilmesi, motorunun kuvveti önemlidir. Motor güçleri silindir sayılarına göre değişim göstermektedir. Satın alacağınız ya da Havalimanından kiralayacağınız bir araba da dikkat etmeniz gereken noktalardan biride budur. Örnek verecek olursak İstanbul Havalimanı araç kiralama için size sunulan ürünlerde silindir sayısına göre en kuvvetli motorun hangi araçta olduğunu anlayabilirsiniz.

 

 2. Aracın Teknik Donanım Özelliklerini İnceleyin

 

Bir araç içerisinde teknik donanım özellikleri de aracın konforunu arttıran unsurlardan olacaktır. Aracın teknik donanım özellikleri döşeme yapısı, bagaj biçimi, sensor özellikleri, süspansiyon ile ilişkilidir. Konsol bölümünde yer alan ekranın size farklı bilgiler sunabiliyor olması önemlidir. Ayrıca hacmi geniş olan bir bagaj aracın kullanım kapasitesini arttıracaktır. Koltuk döşemelerinin terletmemesi, kokmaması, kolay bir şekilde silinebilmesi önemlidir. Ayrıca koltukların hareket ettirilebilmesi önemlidir. Araçtaki yolcuların rahat bir şekilde ulaşımı sağlayabilmek için süspansiyonun doğru seçilmesi gerekmektedir. Araç içerisindeki sesin yalıtılması da hem diğer araçların rahatsız olmaması hem de kullanan kişinin rahatlığı için önem arz etmektedir. Araç içi içerisinde yer alan ışıkların renkleri de önemli olmaktadır. Sensör için ise yağmur sensörünün bulunması gereklidir.

 

 3. Aracın Tasarım Özelliklerini Araştırın

 

Araç tasarım özellikleri ise daha çok kullanıcının zevki ile alakalı bir ilişki içerisindedir. Birçok modelin sağlanıyor olması kullanıcılara verilmek istenen imkanlardan kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla da bu durum konforun önemli bir parçasıdır. Araba kiralamak isteyenler için araç kiralama firmaları bu duruma dikkat etmektedir. Özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama için 5s CarRental tercih edebileceğiniz firmalardan birisidir. Araçların tasarımı için ise cam modelleri, aracın boyaması, ayna modelleri, koltuk modelleri ve renkleri, ön ve arka lamba biçimleri önemlidir. Cam modelleri içerisinde camın kalitesi, ışığa olan hassasiyeti kadar hava durumuna göre değişen modellerde sağlanmalıdır. Ayrıca camların renkleri ve araç içini görmeyecek şekilde kaplanması da bir başka önemli noktadır. Araç renklerinde lekeleri ve çizilme durumunda çizikleri göstermeyecek renklerin seçilmesi iyi olur. Elektrikle çalışan aynalarda günümüzde konforlu araçların vazgeçilmezlerindendir.

 

 4. Kendi Aracınız Yerine Araç Kiralayın

 

Araç kiralamak farklı otomobil modelleri ile tanışmanızı sağlayacaktır ve kendi aracınızı konforlu hale getirme konusunda size öneri sunacaktır. Havalimanlarından ulaşım adına pek çok araç yer almaktadır. Gerek toplu taşıma ile gerekse araba kiralayarak gitmek istediğiniz mevkiye erişim sağlayabilirsiniz. Gerek İstanbul gerekse Ankara İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi havalimanlarında size yardımcı olabilecek kiralama şirketleri vardır. Havalimanı içerisinde araba kiralayabileceğiniz firmalardan birisi de 5scarrental firmasıdır. Bu firma Çalışanlar için büyük bir konfor sağlayacak birçok araba modeline ev sahipli etmektedir. Bu firma birçok mevkiye erişim sağlamakla birlikte İstanbul Havalimanı araç kiralama içinde tercih edebilirsiniz. Ayrıca İstanbul Havalimanı araç kiralama için size sunacağı arabalar içerisinden belirttiğimiz ölçütlere göre anlaşma sağlayabilirsiniz.

 

 5.Tabanı Basık Araba Modellerinden Kaçının

 

Özellikle son yıllarda hem yüksek hem de basık tabanlı birçok araba modeli üretilmiştir. Ancak bilinmelidir ki basık tabanlı arabalar, sert yol koşulları için uygun değildir. Uzun dağ yolları, köy yolları, virajlı yollar gibi aracı yoran güzergahları sık tercih eden biriyseniz yüksek tabanlı arabalar her ortama uyum sağladığı için konforunuzu arttıracaktır.