Otomobil Yokuşta Neden Bayılır?

Otomobil Yokuşta Neden Bayılır? - 5scarrental

Blog

Otomobil Yokuşta Neden Bayılır?


Otomobil Yokuşta Neden Bayılır?

Otomobil Yokuşta Neden Bayılır?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen otomobil yokuşta neden bayılır? sorusunun cevabı konusunda bir içerik hazırladık. Peki otomobil yokuşta neden bayılır? Detaylar bloğumuzda. 

 

Otomobil dünyasında araçların yokuşta bayılması konusu aracın motor ve şase ağırlığı ile ilgili bir konudur. Bayılma nedenini anlayabilmek için kullanılan yakıt, motor hacmi ve kaporta ağırlığı gibi konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Otomobil yokuşta neden bayılır? sürücülerin merak ettiği bir sorudur.

 

Motor aşırı ısındığı zaman çekiş düşer. Bu şekilde araç kullanılmaya devam ederse araç su kaynatır. Yokuş yukarı çıkarken şoförün gözü motorun sıcaklık derecesinde olmalıdır. Yokuş yukarı araç yavaşlar ve su kaynatmaya başlar. Motor sıcaklığı sınıra gelmeden araç sağa çekilmelidir ve motorun soğuması beklenmelidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki araçlar çekiş gücü yüksek araçlardır.

 

Motor su kaynattığı zaman su kapağı yavaş yavaş açılmalıdır. Birden açılırsa kaynar su fışkırır ve bu durumda ciddi yanıklar meydana gelebilir. Soğutma sistemi ve motor sıcaklığı düştüğü zaman tekrar yola çıkılabilir. Peki Otomobil yokuşta neden bayılır? Bu durum motorun ısınması ile doğru orantılıdır.

 

 Benzinli Araçlar 

 

LPG’li araçla yokuş yukarı çıkarken araç bayılır yani motor çekişi düşer. Bunun birçok nedeni vardır. Benzinli araçlarda ise bu bayılma daha geç meydana gelir. Bunun nedeni benzinin çekiş gücünün fazla olması ve motoru daha az yormasıdır. İstanbul havalimanı araç kiralama filomuzda dilediğiniz yakıt tipinde araç bulunmaktadır.

 

Yokuşun ne kadar dik olduğu konusu da motorun bayılması ile ilgili kategoride önemli bir konudur. Yokuş çok dik ise bu durumda motor hacmi daha yüksek araçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca yükün de az olması gerekir. Yokuş dikleştikçe motor gücünün artması ve yakıtın da çekiş gücünün artması gerekir. Yani LPG’li bir araç benzinde yokuşta çok daha iyi çeker. Ancak motor küçük ise benzin de çekiş için yeterli olmaz.Otomobil yokuşta neden bayılır? sorusunun nedenlerinden biri de motor küçükse yokuşta araç bayılır.

 

Benzinli araçlarda da bayılma nedenlerinden biri motorun aşırı ısınmasıdır. Aşırı ısınan motor içerisinde hava genleşir ve çekiş düşer. Benzinli araçlarda da motorun sıcaklık derecesi takip edilmelidir. İstanbul havalimanı araç kiralama kategorisinde sorunsuz bir araç kiralama deneyimi için her zaman için kaliteli araçları kiraya veriyoruz.

 

 LPG’li Araçlar

 

LPG yakıtının çekiş gücü benzin ve mazota göre düşüktür. Bunun nedeni LPG’nin parlama ve yanma özelliğini daha düşük olmasıdır. Bu nedenle yokuş yukarı çıkarken aracın çekişi düşer. LPG’nin ayarını yükselttiğiniz zaman motora giden gaz artar ve çekiş artar. Otomobil yokuşta neden bayılır? sorusunun LPG araçlar için cevabı çekiş gücü yetersizliğidir.

 

LPG’li araçlarda çekiş daha çabuk düşer. Motor daha çabuk ısınır ve kaynama seviyesine gelir. Bu durumda sürücünün gözü motor sıcaklığında yani hararette olmalıdır. İstanbul havalimanı araç kiralama filomuzdaki araçların bakımları tam ve eksiksiz olarak yapılmakdadır. 

 

 Dizel Araçlar 

 

Dizel araçlarda da kural aynıdır. İstanbul havalimanı araç kiralama filomuzdaki dizel araçlar, motor gücü yüksektir. Motor hacmi küçük araçlar yokuş yukarı çıkarken çekişi düşer. Yük arttığı zaman çekiş gücü daha da düşer. Piyasada bulunan dizel araçlar içerisinde çekiş gücü yüksek olan modeller kasası hafif olan ve motor gücü yüksek olan araçlardır. Bu kural diğer yakıt türleri için de geçerlidir. Motorun ısınması ile birlikte motor sisteminde meydana gelen genleşme motorun çalışma performansını düşürür. Otomobil yokuşta neden bayılır? Motor zayıfsa her zaman çekiş problemi meydana gelir.

 

 Araç Yokuş Çıkarken Bayılırsa Ne Yapılır?

 

Yokuş yukarı çıkarken araç bayıldığı zaman araç sağa çekilmelidir ve motor kapağı açılmalıdır. İstanbul havalimanı araç kiralama araçlarımız bu sorunla karşılaşmamaktadır. Motor bu aşamada dinlenmeye geçen ve soğumaya başlar. Sıcaklığın verdiği basınç azalmaya başlar. Motor kapağını açarak içerideki sıcak havanın çıkması sağlanır. Aracı dinlendirdikten sonra çalışmazsa bir süre daha beklenmelidir. Motorun soğuması için bir süre daha beklendiği zaman motor kolaylıkla çalışacaktır. Özellikle sıcak havalarda motorun bayılması normaldir. Yokuş yukarı motor aşırı ısındığı için daha çabuk çekişi düşer. Otomobil yokuşta neden bayılır? sorusunun bir cevabı da aracın motoru bakım istiyorsa bu durumda da motor yokuşta bayılır.