Otomobil Kışa Nasıl Hazırlanır? Otomobil Kışa Nasıl Hazırlanır? - 5sCarRental

Blog

Otomobil Kışa Nasıl Hazırlanır?


Otomobil Kışa Nasıl Hazırlanır?

Otomobil Kışa Nasıl Hazırlanır?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak otomobilin kış bakımlarının nasıl yapılması gerektiği konusunda bir blog hazırladık. Peki otomobil kışa nasıl hazırlanır? Detaylar bloğumuzda.

 

Çok sevdiğiniz otomobilinizi kışın zorlu şartlarından korumak elinizde. Araç kış bakımı yapılarak bu zorlu şartların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Peki, otomobil kışa nasıl hazırlanır? Ya da bir başka demeyle otomobile kış bakımı nasıl yapılır?

 

Kışın arabada yapılması gerekmekte olan bakımlar ve püf noktaları ile kış lastiği takıp çıkarma tarihleri gibi ayrıntıları sizin için yazdık.

 

Tüm bu kontroller ve bakımlara ek olarak bazı tedbirler almak sizin elinizde. Her türlü kötü pozisyona hazırlıklı olmak bagajınızda yüksek seviyeli bir akü takviye kablosu, battaniye, yedek cam suyu katması, cam buz kazıyıcı bulundurmayı isteyebilirsiniz.

 

İlk olarak buz tutmuş cama sıcak su dökmemeniz ve cam buzlu pozisyonda iken cam rezistansını çalıştırmamanız hususunda sizi uyararak yazımıza başlıyoruz. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. 

 

 Lastikler

 

Kış şartlarında otomobiliniz üstünde doğru lastik olduğuna emin olmanız gerekiyor. Kışın kar lastiği kullanmanızı ehemmiyetle tavsiye ediyoruz. Kar lastiği yalnızca karlı havalar için tasarlanmış bir lastik değil esasında. Hava sıcaklığının 7 derece altına düşmüş olduğu, yağmurlu ve kaygan zeminlerde de ihtiyaç duyulacak aşikar. Peki otomobilinizde kar lastiği takılı olması yeterli bir durum mu? Cevabımız hayır. Lastiğinizin diş derinliğinin en az 4 mm olması görevini sağlıklı biçimde tamamlayabilmesi için önem teşkil ediyor.

 

Bununla birlikte lastiğinizin üretim tarihi de önemli bir etken durumunda. Üreticiler lastiğin raf hayatının 10 yıl olduğunu söyleseler de her geçen sene lastiğin yumuşaklığını ve dolayısı ile tutunma özelliğini peyderpey kaybettiği de bizzat tecrübe edindiğimiz bir realite. Ayrıca yaz döneminde de hiç değiştirilmeden kullanılan kışlık lastiklerin özelliklerini daha çabuk yitirdiklerini de söyleyebiliriz. Bu sebeplerden ötürü mümkün olduğunca taze lastik kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. Otomobil kışa nasıl hazırlanır? başlığı altında lastikle ilgili tüm sorularınızın cevaplarını Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama adresinden bulabilirsiniz.

 

 Antifriz

 

Otomobilin soğutma suyu içinde antifriz bulunması çok önemlidir. Antifriz otomobilin soğutma sıvısının donmasını engeller. Bunun yanında sistem içinde korozyon olmasını, dolayısıyla paslanmayı engellemektedir. Otomobilinize antifriz koymazsanız motorunuz içindeki su donar. Motor bloğu alüminyum ise ve yahut da emniyet tapaları yoksa donmayla birlikte motor bloğu çatlar. Otomobilinde ciddi sıkıntılar oluşur. Bu nedenlerden ötürü otomobilinizde antifriz ölçümü yaptırmanız gerekir. Bu testi benzin istasyonlarında, otomobil servislerinde veya ustanızda yaptırma imkanınız var. Antifriz alırken sahte antifrizlere dikkat ediniz. Genelde her kış ucuza satılmakta olan merdiven altı imalatı sahte antifrizler piyasaya düşer. Otomobil kışa nasıl hazırlanır? konusu altında antifriz ilgili tüm sorularınızın cevaplarını Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız ile iletişime geçerek bulabilirsiniz. 

 

 Akü ve Şarj Dinamosu

 

Zorlu kış şartlarında otomobilin elektrik aksamının neredeyse hepsi aynı zamanda çalışır. Cam sileceği, kalorifer motoru, cam rezistansı, marş motoru, aydınlatma aletleri… Tüm bu donanım aynı anda çalışma durumuna geldiğinde şarj dinamosu ve akü görevini sağlıklı biçimde yerine getirmelidir. Eskimiş bir akü bu tarz zorlu zamanlarda kesiklik yapar ve sizi yarı yolda bırakır.

 

Şarj dinamosu da aynı biçimde görevini yerine getirmez ise yolda kalmanıza sebep olabilir. Bu sebeple bir akü satıcısında akünüzü test cihazı desteğiyle test ettirmenizi ve şarj dinamonuzun ölçümünü yaptırmanızı önemle tavsiye ederiz. Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama firması olarak otomobil kışa nasıl hazırlanır? başlığı altında sorularınızı yanıtlıyoruz. 

 

 Isıtma Sistemi ve Cam Silecekleri 

 

Soğuk havada ısınmanızı sağlamakta olan kalorifer sisteminin çalıştığını kontrol edin. Cam sileceği motorunun tüm zamanlarda doğru çalışması rahat bir kış geçirmenize katkı sağlayacaktır. Cam sileceklerinin ön tarafının yeni olması camları daha iyi silmesini sağlar. Bayatlamış cam sileceği lastikleri hava soğursa sertleşir ve camınızı düzgün silmez. Cam sileceğinizi değiştirirken orjinal silecekleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Otomobil kışa nasıl hazırlanır? başlığı içinde akü ve şarj ısıtma sistemi ve cam silecekleri ile ilgili tüm suallerinizin cevaplarını Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama adresinden bulabilirsiniz.