Otomatik Vitesteki Harfler Ne Anlama Gelir?

Otomatik Vitesteki Harfler Ne Anlama Gelir? - 5sCarRental

Blog

Otomatik Vitesteki Harfler Ne Anlama Gelir?


Otomatik Vitesteki Harfler Ne Anlama Gelir?

Otomatik Vitesteki Harfler Ne Anlama Gelir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? Sorusu konusunda bir içerik hazırladık. Peki otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Araba kullanmaya yeni başlayanlar veya ilk defa otomatik vitesli araba kullanacaklar vites kullanımında zorlanabilir. Günümüzde gittikçe daha fazla seçilen otomatik vites arabalar, sektörü domine etmeye başlamıştır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti alırken otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? sorusunun cevabını merak edebilirsiniz. Bu sorunun cevabını yazımızda sizler için açıkladık.

 

 Otomatik Vites Nedir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti alırken otomatik vites kullanmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? otomatik vites arabaların mantığı nedir konularını öğrenmelisiniz.

 

Öncelikle vites kavramını açıklayalım. Vites, bilindiği üzere arabalarda çekiş ve hız gibi konularda ayarlama yapılmasını sağlar. Vites bir dişliler düzeneğinden meydana gelmektedir.

 

 Otomatik ve Manuel Vites Farkı Nedir?

 

Otomatik vitesli arabalarda vites araç tarafından kontrol edilir. Çoğu zaman sürücü vites geçişlerini fark etmez bile. Manuel viteslerin aksine sürücü için daha konforlu bir deneyim sunar. Çünkü manuel viteslerin aksine otomatik viteslerde debriyaj ile kavrama yapılmaz. Otomatik araçlarda kavrama görevi tork konventörünündür. Otomatik araçlarda debriyaj pedalı bulunmamasının sebebi de budur.

 

Araç kullanmaya düz yani manuel vites ile başladıysanız otomatik vitese alışmanız zaman alabilir.

 

 Otomatik Viteste Bulunan Harfler

 

Gelelim otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? sorusunun cevabına 5s CarRental firmamızdan Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama hizmeti alan müşterilerimizden bu konuda sorular gelmektedir.

 

Öncelikle otomatik vites kolundaki harflerin ve rakamların anlamlarının değişiklik gösterebildiğini bilmelisiniz. Bu değişiklik araç modeline ve markasına göre gerçekleşebilir. Firmamızın geniş araç filosundan istediğiniz aracı seçtikten sonra bize bu konuda danışabilirsiniz. 5s CarRental olarak müşterilerimize her konuda yardımcı olmayı görev biliyoruz.

 

Yine de genel olarak vites kollarındaki semboller aynı anlama gelir. Vites üstünde yer alan semboller şu şekildedir:

 

P

 

D

 

R

 

N

 

S (veya O)

 

1,2,3 rakamları

 

 Otomatik Viteste Bulunan Harflerin Anlamları Nelerdir?

 

Otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? vites kolundaki sembollerin anlamı nedir konularını sizlere açıklayalım.

 

P – Park anlamına gelir

 

D – Sürmek demektir

 

R- Ters anlamına gelir. Geri gidilirken kullanılır.

 

N- Nötr anlamına gelir

 

S veya O- Aşırı hız demektir

 

1,2 ve 3 rakamları- araçta bulunan sabit vitesleri işaret eder

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemleri sırasında aklınızda yer eden başka soruları da bize yöneltebilirsiniz.

 

 Otomatik Vites Kolu Nasıl Kullanılır?

 

Araç sürmeyi otomatik vitesle öğrendiyseniz Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sırasında otomatik vites kullanmakta sorun yaşamayacaksınızdır. Fakat araba kullanmaya manuel yani düz vites ile başlayanlar bu konuda bazı sıkıntılar yaşayabilir.

 

Otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? sorusunun cevabını öğrendiğimize göre daha fazla bilgi verebiliriz. Ama yine de Otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? sorusu ile aklınıza takılan sorular olursa bize sorabilirsiniz. Otomatik vites kullanmak aslında oldukça kolaydır. Sadece vites kolundaki harflerin anlamlarına uygun olarak sürüşü gerçekleştirmek gerekir. 

 

Aracı tamamen durdururken vitesi ‘P’ konumuna getirmelisiniz. Araç ile seyir haline geçilirken vites ‘D’ konumuna, yani sürüş konumuna getirilmelidir. Arabayı geri geri yaparak çıkartmanız gerektiğindeyse kullanmanız gerek konum ‘R’ harfidir.

 

Otomobilin herhangi bir sebeple beklemesi gerektiğinde (örneğin kırmızı ışık) vitesi ‘N’ konumuna getirmeniz gerekir. Düz vites kullananlar bu konumu ‘boş vites’ olarak da bilmektedir.

 

Otomatik vitesteki harfler ne anlama gelir? öğrenirken de söylediğimiz gibi, S harfi hızlı sürüş içindir. Bu vites O harfi ile de gösterilebilir. Vites kolu bu durumdayken daha hızlı vites değiştirir. Bu durum da daha fazla yakıt harcanacağı anlamına da gelir. O harfi ise rampalar için kullanışlıdır.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olarak her konuda bizi arayarak bilgi alabilirsiniz.