Otomatik Vites Ehliyeti İle Manuel Araç Kullanılır Mı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Otomatik Vites Ehliyeti İle Manuel Araç Kullanılır Mı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama yapacak sürücülerin merak ettiği otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanılır mı sorusunun cevabını bloğumuzda yer verdik. Peki otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanılır mı? Detaylar bloğumuzda…

 

2020 yılında birçok sürücü kursu "otomatik şanzıman ehliyeti" başvurusu alacak, direksiyon eğitimi için "otomatik şanzımanlı araçlar" kullanacak ve adaylar direksiyon testleri için "otomatik şanzımanlı araçlar" kullanacak. Sınav ücreti, "Manuel ehliyet" ile tamamen aynıdır.

 

Geçmişte, direksiyon testine katılan adayların direksiyon testinde "manuel şanzıman" kullanması gerekiyordu. Başka seçenek yoktu. Bazı adaylar sınava geçmekte güçlük çekiyor. Sürücü adayı direksiyon testini geçtikten ve "manuel şanzımanlı ehliyet" i aldıktan sonra, Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladıkları zaman "otomatik vitesli arabayı" kullanabilir. 

 

 Maneul Vites Ehliyeti Mi Almak Mantıklı Yoksa Otomatik Vites Ehliyeti mi?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti ile araç kiralayan veya genel pek çok sürücü adayının bilmek istediği ve en çok tereddüt ettiği sorulardan biri de "manuel vites" veya "otomatik şanzıman ehliyet" konusu.

 

 Manuel Vites Ehliyeti ile Otomatik Araç Sürebilir miyim? 

 

Bir "manuel şanzıman ehliyeti" aldıysanız, manuel şanzıman veya otomatik şanzıman sürebilirsiniz. Manuel ehliyet devri her ikisini de kapsar.

 

 Otomatik Vites Ehliyeti İle Manuel Araç Kullanılır Mı? 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama bir "otomatik şanzıman ehliyeti" alırsanız, "manuel şanzımanlı" araç kullanamazsınız. Yalnızca "otomatik şanzımanlı araçları" kullanabilirsiniz.

 

Otomatik Vites Sınavına Girip Başarılı Olanların Ehliyetinde Ne Yazar?

 

Yeni sistem sayesinde otomatik şanzımanlı araçlar konusunda eğitim almış ve sınavı geçenler "sadece otomatik şanzımanlı araçları kullanabilir". Yazmaktadır. Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayacak sürücülerin bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.

 

 Otomatik Vites Ehliyeti Alıp Daha Sonra Manuel Vites Ehliyete Çevirebilir miyim?

 

Evet, otomatik araç ehliyetinizi istediğiniz zaman manuel şanzıman ehliyete dönüştürebilirsiniz. Ehliyetin de sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabildiğini belirtenler, manuel şanzımanlı araç kullanmak için direksiyon eğitimi kursunun yarısını almaları yeterlidir. Otomatik vites ehliyete sahip sürücüler Antalya Havalimanı araç kiralama firmalarından otomatik vitesli araçları da tercih edebilir. 

 

 Otomatik Vites Ehliyeti Ayrı Bir Sınıf Mı? Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Anlaşılır?

 

Otomatik araç kullanacak olanlar için ek kurslar bulunmamaktadır. Uygulanacak ehliyet kategorileri arasında, ehliyette otomatik şanzımanlı araç kullanma ifadesini içerecektir. Örneğin, B Sınıfı ehliyet için başvuran bir kişi " otomatik şanzımanlı bir aracı sürebilir" yazacaktır.

 

 Otomatik Vites Ehliyeti Alıp Manuel Vitesli Ehliyet Kullanırsam Cezası Var mı?

 

Evet, cezalar var. Buna yetersiz ehliyet için ceza denir. Yaklaşık 1228 TL (indirimli değil). Aynı zamanda kişi araç sahibi değilse aynı miktar araç sahibine tahsis edilir. Bu kişinin ehliyetine de 20 puanlık ceza uygulanacaktır.

 

 Otomatik Vites Ehliyeti Yaş Sınırı Kaçtır, Sınıfı Nedir?

 

Genellikle B sınıfı bir otomatik şanzıman ehliyeti almak için yaş sınırı 18'dir.

 

 B Sınıfı Manuel Ya Da Otomatik Vites Ehliyeti İçin Masraflar Ne Kadar?

 

1- Sürücü kursu ücreti 1850 TL'dir. Ehliyetin alınacağı şehre göre değişiklik göstermektedir. (1500-1850 TL arası)

 

2- Teori sınavına giriş ücreti 90 TL (sabit)

 

3- Ehliyet sınavı giriş ücreti 120 Türk Lirası (sabit)

 

4- Harç ücreti + ehliyet Kartı Ücreti: 988 TL (sabit)

 

Otomatik vites ehliyeti aldıktan sonra manuel vites (düz vites) ehliyete dönüştürmesinin masrafı ne kadar?

 

 -860 Türk Lirası sürücü kursu ücretleri.

 

 -120 TL ehliyet sınavı ücreti.

 

 -988TL harç ücreti.

 

Gördüğünüz gibi, otomatikten manuel dönüşüme 2020 yılına kadar 1800'den 1950 TL'ye mal olacağı tahmin ediliyor. Bu masraflara bakarak ilk ehliyet alacağınız zaman ona göre karar vermelisiniz. , Antalya Havalimanı araç kiralama firmalarından araç kiralarken otomatik vites ehliyetine sahipseniz manuel vites araç kiralayamazsınız. Firmalarda otomatik vitese sahip araçlardan tercih yaparak kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.