Oto Servis Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Oto Servis Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - 5sCarRental

Blog

Oto Servis Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Oto Servis Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oto Servis Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ucuz araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak oto servis seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir blog hazırladık. Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Deneyimli, donanımlı ve güvenilir atölyelerde araca zarar vermek çok önemlidir. Doğru hizmeti seçmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Şimdi bir araba servisi seçerken doğru seçimi yapabilmeniz için sormanız gereken soruları listeleyelim. Servis gerekli araç bakım ve onarımı alanında gerekli yetkinliklere sahip mi? Aracınız için gerekli tüm bakımı ve gerekli parça ve hizmetlerin uygunluğunu yapabileceklerini bilen çalışanları değerlendirin. Maliyet açısından beklentileri karşılıyor mu? Hizmet seçimi aşamasında beklenen hizmetin maliyetinin benzer hizmetlerle karşılaştırılması önemlidir. Bu noktada en ucuz veya en pahalı hizmet yerine yapılacak iş açısından karşılaştırmak size en doğru sonucu verecektir.

 

 Sigorta şirketi hizmet önerileri sunuyor mu? Sigorta şirketi tarafından önerilen hizmetler genellikle araç sahiplerine sigorta kapsamı ve fiyat gibi ek faydalar sunar. Hizmetin bulunduğu yere yakınlığı nedir? Evinize veya iş yerinize yakın bir hizmet, aracınızı hiçbir ekstra ücret ödemeden bırakıp teslim almanıza olanak sağlayarak paradan tasarruf etmenizi sağlar. Fatura ve maliyet belgelerine saygı duyuluyor mu? Araç problemine göre araç bakım onarım hizmetlerinin kapsamı ve maliyet faturalandırması, hizmetin güvenilirliği ile doğru orantılıdır. Çevrimiçi müşterilerin yakın çevresi ve deneyimleri olumlu mu? Diğer müşterilerin ve yakın çevrenin deneyimlerini ve fikirlerini hesaba katmak, hizmet seçiminde yardımcı olur. Hizmet bilgileri ve çevrimiçi incelemeler de değerlendirme aşamasında yararlıdır.

 

 Doğru Servisi Seçiminin Avantajları Nelerdir?

 

 Alanında uzman olan servisler, test cihazları ve muayeneler ile araç tamiri sırasında arızaları daha doğru tespit ederek çok daha hızlı çözümlenmesi gereken hizmetleri gerçekleştirir. Zaman zaman çeşitli marka ve model araçlar için yedek parçalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda uygun servis seçimi, araç için orijinal yedek parçaların servisini ve onarım hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlar. Araç ve trafik sigortacısının önerdiği hizmetler, indirim ve fiyat avantajları yanında satış sonrası bakım avantajları da sunuyor. Örneğin MAPFRE Sigorta müşterilerine özel avantajlar sunan genel bir hizmet, araç onarım merkezlerinde deneyimli kadrosu ile her türlü araç ihtiyacınıza çözüm sunmaktadır. Doğru hizmeti seçmek, otomobillerin onarımı ve bakımı için bir garanti almakla ilişkilidir. Bu şekilde olası bir arıza herhangi bir ek maliyet içermez. Deneyimsiz işçiler aracı hatalı tamir edebilir. Doğru hizmet seçimi, onarımın en sağlıklı şekilde yapılma olasılığını artırır ve bu yöndeki giderlerin artmasını engeller.

 

 En İyi Oto Servis Nasıl Bulunur?

 

 Konforlu ve güvenli sürüş için en önemli faktörlerden biri aslında bir araba servisidir. Başarılı araba tamircileri, sizin ve araçtaki diğer yolcuların güvenliği açısından son derece önemlidir. Ayrıca aracınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız güvenilir, deneyimli ve kaliteli bir araç hizmeti seçmelisiniz. Seçtiğiniz hizmetler genellikle yakın çevrenizden duyduğunuz araba hizmetleridir. Ayrıca, karşılanabilirliğin kötü hizmet anlamına geldiğini de biliyoruz. Ancak, araç hizmetinin yüksek kalite ve hizmet güvenliğini sağlamak için yüksek ücretler alması gerekmez.

 

 Uygun fiyata kaliteli hizmet veren birçok firma olmasının yanı sıra, müşterilerini dolandıran ve dolandıran sadece yüksek fiyatlı firmalar bulunmaktadır. Bu dolandırıcı şirketler sizi yasal olarak aldatmamış olsalar da, gerçekleştirmedikleri bir hizmeti yerine getiriyormuş gibi davranabilir veya işçilik maliyeti denilen daha yüksek tutarlar talep edebilirler. Maalesef günümüzde böyle olunca araba servisi seçmemiz zor. Dürüst olmayan şirketler sizden sadece çok fazla para almakla kalmaz, hizmet kalitesizliği yüzünden hayatınızı da ihmal ederler.

 

 Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi tercih Etmeli?

 

 Oto onarımında, özel ve yetkili onarım işi arasındaki ayrım, tercihleri ​​etkileyen bir ayrımdır. Özel bir servis ile yetkili servis arasında sadece fiyat farkı açısından değil, hizmet ve kalite açısından da farklılıklar vardır. Ancak özel veya yetkili bir servisin tüm detaylarıyla daha iyi olduğunu söyleyemeyiz. Her ikisinin de kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Yetkili oto tamirhanelerinde daha kurumsal bir hizmet sunulmaktadır. Yetkili servis personeli, üretici tarafından eğitilmiş yetkin çalışanlardır. Yetkili servis merkezinde her araç için orijinal yedek parça kullanılır. Yetkili servislerin fiyatları, özel servislerin fiyatlarından çok daha yüksektir.

 

 Çok iyi ustalar da özel hizmetlerde hizmet verebilir. Özel bir hizmette, aracınız ile neler olup bittiğini takip edebilir ve istediğiniz soruyu kaptana sorabilirsiniz. Ancak yetkili servis merkezinde bu mümkün değildir. Araç bakım ve onarım hizmetleri için orada müşteri bulunamaz. Her zaman bir şikayette bulunma ve yetkili bir servis merkezine geri dönme seçeneğiniz vardır. Kişiye özel hizmet verilmesi durumunda yapılan işlemler hatalı kabul edilemez. Hem yetkili hem de özel hizmetlerin çeşitli avantajları ve dezavantajları değerlendirilerek bir seçim yapılmalıdır. Yetkili servis merkezinin en büyük avantajı, orijinal yedek parça kullanmasıdır. Ancak teslim edilen parçanın yetkili servis merkezinde araca monte edilmesi mümkün değildir.

 

 Bayi, aracınızın garanti kapsamında olması için en iyi çözümdür. Bununla birlikte, garanti içeren özel hizmetler de vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta garanti kapsamı ve orijinal yedek parça kullanımıdır. Aracınız için belirli aralıklarla bakım ve muayene planı sunan, teknik beceri ve deneyime sahip, geri çağırma hizmeti veren oto servislerini tercih etmelisiniz.

 

 Ucuz Araç Kiralama 

 

 Ticari işletmeler adına ucuz araç kiralama , sanatta vergiden indirilebilir olarak sınıflandırılan bölümde. Gelir Vergisi Kanunu'nun 40. maddesi olan ticari işletmeler tarafından ucuz araç kiralama kar amaçlı kullanılan taşıtların maliyetleri, amortisman giderleri, bakım ve onarım giderleri ile yakıt giderlerini ayırdıkları sürece doğrudan gider olarak kaydedilir. İndirimin kazançlardan elde edilebileceği belirtiliyor. Elbette bu noktada ticari araç satın alımı ve ucuz araç kiralama için yakıt maliyetleri ile bakım ve onarım maliyetlerinin de geçerli olduğunu belirtmeyi unutmayalım.

 

 Şirkete ucuz araç kiralama en önemli yolu uzun vaade de araç kiralanmasıdır. Bunun için 25.000 TL'ye alınan ticari bir araç için 5.000 TL gider gösterirken, 1.000 TL'nin üzerinde kiralanan bir araca 1 yıl boyunca aylık iade alabileceğiniz tutar 12.000 TL'dir. Bu, ucuz araç kiralama vergi mükellefi için ciddi bir vergi indirimi anlamına gelir. En önemli avantajlarından biri de motorlu ev sigortası, kasko sigortası, yol yardımı, lastik değişimi gibi maliyet ve külfetler olmadan ucuz araç kiralama  düşük kilometreli yeni bir araba kullanıyor olmanızdır. Vurgulamamız gereken bir nokta daha var. Kiralanan aracın, vergi mükellefi veya firmadan ticari amaçla kullanılması faydalı olacaktır. Aksi takdirde vergi indirim oranı dalgalanacak ve kağıt işlemler uzun sürebilir.