Multijet Ve Multijet 2 Arasındaki Fark – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Multijet Ve Multijet 2 Arasındaki Fark – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Multijet Ve Multijet 2 Arasındaki Fark – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Multijet Ve Multijet 2 Arasındaki Fark – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Multijet Ve Multijet 2 Arasındaki Fark – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Multijet bir tür dizel motordur. Genellikle bu tür motorun varyasyonları, Fiat, Jeep ve Alfa Romeo gibi araçlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda Citroen, Peugeot ve Opel gibi markalarda bazı modellerinde bu tip motorları kullanmaktadır. Multijet, piyasadaki pek çok araç üzerinde kullanılan ve oldukça fazla tercih edilen bir motor türüdür. Eğer İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti satın alacaksanız, 5S CarRental firmasında multijet motor kullanılan araçlar bulunmaktadır. 

 

 Multijet Motorların Çalışma Prensibi Nedir?

 

Multijet motorların yapmış oldukları şey, elektronik kontrollü olarak yüksek basınç püskürtmektir. Multijet motorların çalışma prensibi buna dayanır. Multijet motorlar maksimum püskürtme sayısını 8'e kadar çıkarabilmektedirler. Multijet motorların özellikle iyi sonuçlar verdiği nokta performanstır ve aynı zaman yüksek yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Multijet motorların diğer tüm dizel motorlardan farkı, motor devrinin ve püskürtme sayısının birbirine yakın olmasıdır. Basıncın yükselmesini sağlayan şey, yakıtın rail adı verilen bölmeden sıkıştırılmasıdır. 

 

Hem performans anlamında hem de yakıt tasarrufu konusunda yüksek verimlilik almak istiyorsanız ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti alacaksınız, bu tarz araçları da 5S CarRental firmasında bulabilirsiniz. 

 

 Multijet 2 Nedir?

 

Multijet 2, ikinci nesil bir dizel motordur. 2009 yılında Fiat Powertrain tarafından geliştirilmiştir. Multijet 2'de motor tamamen yenilenmiştir. Püskürtme akıllı ve dozajlı olarak ve motor devrine de uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Multijet 2'nin sunmuş olduğu motor hacimleri 1.3, 1.6 ve 2.0 motor hacimlerini kapsar.

 

Bu konuda daha detaylı bilgiyi otomobil eksperlerinden alabileceğiniz gibi, araç satın alacağınız ya da kiralayacağınız firmalardan da alabilirsiniz. Çünkü bu firmaların çalışanları uzman kişilerdir. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti alacaksınız, bu konuda en uzman ekip 5S CarRental firmasından alabilirsiniz. 

 

 Multijet 2'nin Çalışma Prensipleri ve Çeşitleri Nelerdir?

 

Motorlar hacimlerine göre farklı beygirler üretmektedirler. Örneğin, 1.3 hacme sahip bir motor 95 beygir üretir, 1.6 hacme sahip bir motor 120 beygir üretir ve 2.0 hacme sahip bir motor da 170 beygirlik bir güç üretir.

 

Multijet 2'nin öne çıkan en belirli özelliği düşük yakıt tüketimidir. Genelde Multijet 2 motorlu araç kullanan kişilerin bu motoru tercih etmelerinin sebebi budur. Yakıt püskürtme kalitesi ve devir başına gerçekleştirdiği püskürtme sayısı kullanıcılar için oldukça belirleyici olmaktadır. Bir diğer belirleyici özelliği de, multijet 2 motorların neredeyse hiç ses çıkarmadan çalışmasıdır. 1.3 hacimli motorlarda neredeyse hiç ses duymazsınız.

 

Multijet 2 yüksek devirlerde etkilidir. Yani bir dezavantaj ya da olumsuz bir özellik olarak multijet 2 düşük devirlerde güçsüz kalmaktadır. Yani multijet 2 motordan yüksek verimlilik alabilmek için, aynı zamanda yüksek devirlerde kullanmak gerekir. 

 

5S CarRental, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda hizmet vermekle beraber, aynı zamanda multijet 2 motorlu araçları da kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır. 

 

 Multijet ve Multijet 2 Arasındaki Farklar

 

Genel olarak bakıldığı zaman aslında göze çarpan tek fark, enjektör farkıdır. Fakat kullanan kullanıcıların gözüne bazı belirgin farklar çarpmaktadır. Örneğin multijet gürültülü çalışırken, multijet 2 daha sessiz bir şekilde çalışmaktadır. Multijet'in performansı yakıt tasarrufu konusunda zayıf kalırken, multijet 2 yakıt tasarrufu konusunda üst düzey verimlilik sağlar.

 

Eğer İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetini 5S CarRental firmasından alacaksınız, bu konuda firma çalışanları size daha detaylı bilgi verebilirler. Aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti konusunda 5S Car Rental firması en çok tercih edilen firma olma özelliğini taşır.