MPV Araçlar ve Özellikleri MPV Araçlar ve Özellikleri - 5sCarRental

Blog

MPV Araçlar ve Özellikleri


MPV Araçlar ve Özellikleri

MPV Araçlar ve Özellikleri

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de sunan 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda MPV araçlar ve özelliklerini ele aldık. Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Bir MPV (çok amaçlı araç) araç veya insan taşıyan araç da diyebiliriz, tipik olarak altı veya daha fazla oturma yeri olan büyük bir hatchback tarzı araçtır.

 

Ford marka araçlarda olduğu üzere, ondan daha hacimli ve kullanışlıdırlar. Ancak Land Rover Discovery Sport gibi bir SUV yani sportif kullanımlı araç için, off-road yeteneğinden de yoksundurlar. 

 

MPV'ler tipik olarak daha fazla koltuk sunduğundan, fiziksel farklar da belirgin şekilde ortadadır. Popüler MPV'ler arasında Renault Scenic ve Seat Alhambra yer alıyor. Geleneksel olarak MPV'ler, çok sayıda insanı ve eşyaları bir noktadan diğerine rahatça taşımak isteyen herkes için, ucuz araç kiralama sınıfına dahil olarak, özellikle kalabalık aileler ve arkadaş grupları için oldukça fazla şekilde tercih edilen bir araç çeşididir.

 

 MPV Özellikleri Nelerdir?

 

 1- Dış şekillerinden, iç tasarımlarına kadar hız ve performans yerine, daha çok pratikliği ve fonksiyonelliği talep eden bir hedef kitle doğrultusunda, bu pazarda yer edinmiş olan ucuz araç kiralama seçeneklerini de beraberinde getiren MPV'ler, pratik kullanımı açısından detaycı mühendislik harikaları ile üretilmiştir.

 

 2- Görülecek olan şey, MPV'lerin stilinin, markadan bağımsız olarak, genel olarak daha çok benzer nitelikler taşımasıdır. Önden çapraz kesilmiş bir şekle sahip olduğu üzere görünürler. Ondaki bu duruş, daha çok, kalabalık aileler ve arkadaş grupları için, büyük iç hacim talepleri ve daha fazla koltuk sevdasından kaynaklanmaktadır. Sonuçta, yolcular en arkaya oturacaksa, zaten içi geniş ve derin bir tavan boşluğuna ihtiyaçları olacak. MPV araçlar bunu fazlasıyla karşılar.

 

 3- Ayrıca, tekerleklerin ötesine uzanan çok dar bir araba gövdesine sahipler. Normalde bir arabanın dingil mesafesinin içinde oturulduğu için bu, yolcular ve bagaj için alan genişliğinin, aracın uzunluğuna göre maksimize edildiği anlamına gelir.

 

 4- İnsan taşıyanları da bir hatchback modeli seçeneğindeki şekle sahiptir. Yani farklı koltuk türleri ile mevcut olarak sunulur. Bu nedenle, büyük eşyalarla beraber insanları oturtmak çok kolaydır. Seat Alhambra ve Ford Galaxy gibi daha büyük MPV'lerde, üçüncü bir koltuk sırası veya en azından seçeneği ile yani altı yolcu ve bir sürücü sığdırılabilecek bir normdur.

 

 5- Dış cephe olarak, en azından piyasanın daha pratik, üstyapı açısından çok basit olma eğilimindedirler. Bunun nedeni, daha karmaşık bir gövde panelinin değiştirilmesi daha pahalıdır.

 

 6- Önceden ilk üretilen MPV araçlar, gerek satın alma, gerek ise ucuz araç kiralama kategorisinde değildiler. Fakat değişen ve gelişen araç seçenekleri ve de artan çeşitlilik vasıtasıyla fiyatlarda gözle görülür bir indirime gidilmiştir.

 

 Avantajları:

 

 1- 7 kişilik koltuk sayısına kadar seçenek sunarlar.

 2- Büyük SUV'larla kıyaslandığında oldukça potansiyel olarak maliyet açısından tasarruf ettirir.

 3- Çocuklu aileler için idealdir.

 4- Son teknoloji ile geliştirilmiş MPV araçlar, özellikle dizel yakıtlı olanlar için ciddi maliyet tasarrufu sağlanır.

 5- Kiralama fiyatları açısından da, ucuz araç kiralama klasmanına dahildirler.

 

 Dezavantajları:

 

 1- Birçok sürücüye sürüşte keyif vermeyebilir.

 2- Bazı aileler için daha az talep görebilir.

 3- Görüntüsü belli çoğunluk tarafında hoşa gitmeyebilmektedir.

 

 Uygun Kiralama Fiyatları :

 

Son derece geniş ve esnek yapıda olan MPV araçlar, iç kabini arzu ve ihtiyaçlara göre kolaylıkla gerçek bir 5, 6 veya 7 kişilik oturma odasına dönüşebilir. Çocuklar ayrı bölmede, kabinde veya bagajda çok sayıda saklama alanı ve nefes kesen dış manzarasıyla güven içinde olacaklardır. Uzun yolculukları keyifli sürüşlere dönüştüren bu harika arabaların üzerindeki konfor dikkat çekicidir.

 

Son zamanlarda, araç kiralama firmaları tarafında, ucuz araç kiralama kıstasları dahilinde, MPV araçlar daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Çünkü daha fazla kişiyi ya da eşyayı daha makul fiyatlarla taşımak ucuz araç kiralama seçeneklerini gözetleyen çoğu araç sevdalıları açısından da önem teşkil eder.

 

Nitekim MPV araçlarının dizel motoru, özellikle otoyollarda yakıt tüketiminde ustalaşabilir. Araba kullanmak da çok güzel çünkü bu araçlar şehir içi alanlarda bile çok kullanışlıdır.