Motorda Vuruntu Sesi Neden Olur? Motorda Vuruntu Sesi Neden Olur? - 5sCarRental

Blog

Motorda Vuruntu Sesi Neden Olur?


Motorda Vuruntu Sesi Neden Olur?

Motorda Vuruntu Sesi Neden Olur?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği motorda vuruntu sesi neden olur? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki motorda vuruntu sesi neden olur? Detaylar bloğumuzda. 

 

Motorda vuruntu sesi birçok arızayı gösterebilir. Bu nedenle, motordan bir vuruntu sesi geliyorsa, bir uzmanın aracı derhal tamir ettirmesi gerekir. Bu, motordan gelen bir vuruntu sesi olduğunda da çok önemlidir. Hangi viteste, hangi sıcaklıkta, hangi hız aralığında vb. Vuruntu sesi birçok koşul dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Peki motorda vuruntu sesi neden olur?

 

 Burada böylesine detaylı bir problem için söyleyebileceğimiz tek şey; Muhtemelen motorun bir veya daha fazla parçası gevşektir ve bu nedenle bu akşamlar her devirde vurup ses çıkarırlar. Bu nedenle dokunma ciddiye alınmalı ve mümkün olan en kısa sürede bir uzmana gösterilmelidir. Araç çok düşük hızda seyrederken motor vuruntusu da normaldir. Araç düşük devirden normal RPM'ye giderken vuruntu durursa, muhtemelen arıza yoktur.

 

 Motordan Vuruntu Sesinin Nedenleri 

 

Motorda vuruntu sesi neden olur? sorusunu açıklamak gerekirse; normal yanma koşulları altında, yakıt-hava karışımı buji alanında tutuşur ve alev, bir kürenin yüzeyi gibi yaklaşık 20 m / s'lik ortalama bir hızla yanma odasına yayılır. Bu sırada gazların sıcaklığı ve basıncı artarak basınç dalgalarının yanma odasında yayılmasına neden olur. Tabii ki, hala yanmamış karışımın sıcaklığı ve basıncı aynı anda yükselmeye devam eder. Yanmamış bölgedeki sıcaklık yakıtın tutuşma sıcaklığından daha yüksek olursa bu bölgede kendiliğinden yanma meydana gelecek ve yeni basınç dalgaları ortaya çıkacak ve bu basınç dalgalarının etkisi bir vuruntu sesi oluşturacaktır. Böylelikle aracın motor çarpmasının ana nedenleri sıralanabilir.

 

Sürücünün araçta ne tür bir sorun olduğunu kendi kendine teşhis etmesi neredeyse imkansızdır. En önemlisi, bu tür vuruntu sesleri ortaya çıktığında, doğru teşhis konulmakta ve araç buna göre müdahale edilmektedir. Bir servis atölyesine veya motor vuruntu uzmanına gittiğinizde, aracınızdan bu tür bir sesin tam olarak ne zaman geldiğini söylediğinizden emin olun. Örneğin; Bu sesler araç değişirken işitilir, sürüşte ve hareket halindeyken bu sesler vardır vb. Detaylı söylenecek olursa aracın tamiri de aynı şekilde doğru ve yerinde olacaktır. Motor vuruntusu olarak kabul edilen diğer birçok ses, motor vuruntusu olarak algılanabilir. En yaygın hata, vuruntu sesini, motorun içindeki ve çevresindeki gevşek bağlantılardan kaynaklanan seslerle karıştırmaktır.

 

 Vuruntu Sesi Nasıl Önlenir?

 

Motorda vuruntu sesi neden olur? sorusunun cevabını verdikten sonra vuruntu sesinin nasıl önleneceğini açıklayalım. Vuruntu, motor çalışırken meydana gelirse, ciddi hasarı önlemek için derhal düzeltici önlem alınmalıdır. 2. Motor bir geliştirici tarafından tasarlanacaksa, vuruntuyu önlemek için her türlü imalat ekipmanı kullanılmalıdır. 3. Yakıt üreticisi, vuruntu direnci yüksek yakıt üretmelidir. İlk durumu analiz edelim. Vuruntu hızlanma sırasında veya yüksek hızda meydana gelirse, motor her iki durumda da aşırı yüklenir. Hızlanma tam gazda ve düşük motor devrinde gerçekleşir. Bu durumda, vitesin bir adım indirilmesi yardımcı olabilir. Bu sayede güç sabit kaldığında motor devri artar ve tork azalır. Bu durumda gaz kelebeği biraz daha kapandığında silindir dolumu azalacak, sıkıştırma basıncı biraz düşecek ve vuruntu ortadan kalkacaktır.

 

Yüksek araç hızlarında yüksek hızda vuruntu meydana gelebilir. Yüksek hızlarda klik sesi duymak kolay değildir. Bu nedenle, gerekli önlemler alınamadığı için karşılıklı yanma nadirdir. Hız azaltılırken bir vuruntu sesi duyuluyor. Normal benzin kullanıldığında çarpan motorda süper benzin Kullanılırsa, vuruntu ortadan kaldırılabilir. Vuruntu, ateşleme ivmesini biraz azaltarak da önlenebilir. Silindirdeki basınç hafifçe düşeceğinden, hızlanma azalacağından dolgunun kendiliğinden tutuşma olasılığı azalır. Ancak bu durumda motor gücü biraz düşecek ve yakıt tüketimi artacaktır.

 

 Motor Vuruntu Sensörü Nedir?

 

Dizel motor vuruntusu veya benzinli motor için motor vuruntu titreşimini algılamak ve ayarlamak için kullanılabilen sensörlerdir. Sensör; araç motorundaki olası vuruntu, titreşim veya diğer sesleri algılayarak araç üstü elektronik kontrol birimini bilgilendirir. Motor kontrol ünitesi, motorun yakıt enjeksiyonu ve ateşleme gibi temel işlevlerini kontrol eder ve gönderilen sinyallere göre yakıt ve ateşleme ayarlarını yeniden düzenler. Elektronik kontrol ünitesi, vuruntunun gücüne ve boyutuna göre standart bir değere çarpmayı ortadan kaldırmak için aracın motorunun yakıt enjeksiyonunu ve ateşleme ilerlemesini ayarlar. Bu sensör, motordan gelen vuruntu sesini önlemek veya düzeltmek için gereklidir.

 

 Motor Vuruntusu Yaşandığının Belirtileri Nedir?

 

 Motor çekiş gücü düşer, motorunuz ilk çalıştığında zorluklar yaşıyor, motor devri rölanti devrinde sürekli oynatılır, kırmızı ışıkta durduğunuzda, debriyaja bassanız bile motor durmayacaktır. Sarı motor uyarı ışığınız yanıp sönmeye devam edecektir. Böyle bir başarısızlıkla karşılaşırsanız, önce sözde teşhis tekniğini izlemeniz önerilir. Aracınız LPG ile çalışıyorsa, lütfen yukarıdaki maddelerden kaçının ve size uygun olup olmadığını kontrol edin. Bu sorun genellikle LPG sisteminden kaynaklanmaktadır. Bu sorunlar genellikle sadece hava akışı ayarlarının ayarlanmasıyla çözülebilir.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul'a geldiğinizde kolaylıkla İstanbul Havalimanı araç kiralama yaparak ve İstanbul'u tüm güzellikleriyle keşfedebilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmasının fiyat tekliflerine göz atarak en uygun kiralık araçları bulabilir, fiyatları karşılaştırarak bütçenize uygun aracı bulabilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama çözüm ortağınız olan 5scarrental.com.tr adresinden online olarak İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama, günlük kiralama, aylık araç kiralama ve yıllık araç kiralama gibi çeşitli seçeneklerle dilediğiniz zaman dilediğiniz bir aracı kiralayabilirsiniz. Ayrıca çok konumlu iade ve kolay iptal işlemlerinden de yararlanabilirsiniz.