Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır?

Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır? - 5sCarRental

Blog

Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır?


Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır?

Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır?

 

Müşterilerine ucuz araç kiralama imkanı da tanıyan 5s CarRental olarak sürücülerin sıkça sorduğu motor yağı neden çabuk siyahlaşır? konusunda bir içerik hazırladık. Peki motor yağı neden çabuk siyahlaşır? Konu hakkında detayları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araçlar bireylerin yaşam koşullarını kolaylaştırır. Otomobillerin insan hayatında bu sebepten dolayı önemli bir yeri vardır. Artan otobüs fiyatları da bireyleri tasarrufa götürerek zor şartlar altında da olsa otomobil sahibi olmaya itmiştir. 

 

Dünyayı saran virüs salgını nedeniyle de bireyler toplu taşıma araçlarını kullanmayı sağlığa tehdit edici faktör olarak görmektedir. Kendisine ait özel otomobili olmayan bireyler ise özellikle de uzun yolculuklarda araç kiralama yöntemine başvurmaktadır.

 

Gidilen şehirlerde yapılan yolculuklarda kısa zamanlı da olsa ucuz araç kiralama firmaları büyük önem arz etmektedir. 

 

Birey veya kiralama hizmeti veren firmalar motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorusuyla baş etmektedir. Sorunun çözümü için teknik bütün bilgileri araştırarak bilmektedir. Çünkü motor aracın kalbini oluşturur.

 

 Motor Yağı Neden Çabuk Siyahlaşır?

 

Bireylerin ucuz araç kiralama işinde dikkat etmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Bu noktalar aslında sadece kiralamada değil kendi araçlarında da dikkate alınması gereken mevzuları oluşturur.

 

Bu sebepten dolayı özellikle de araç kiralarken firma çok önemlidir. Firma kaliteli ve aracın bakımıyla ilgili her şeyi karşılamış bir firma olmalıdır. İnsanlar yaptıkları uçak yolculuklarının ardından gittikleri şehirde konforu yakalamak amacıyla havalimanlarından araç kiralar.

 

İstanbul, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Samsun Çarşamba havalimanlarında hizmet veren 5s CarRental firmasına bu konuda güvenebilirsiniz. 

 

Bütün otomobillerde aracın kalbi olarak bilinen motor sisteminin doğru çalışması gerekir. Bu konuda ise merak edilen soru motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorusudur.

 

Motor ile ilgili çok daha farklı sorunlarla da karşılaşılabilir. Siyahlaşma sorunun yaygın bir nedeni ise, zor koşullarda çalışan motordur. Zor koşullarda çalışan araç motoru aşırı ısınma yapar. Bu ısınma nedeniyle yağın da sıcaklık derecesi artar.

 

Sonuç olarak yanar ve rengi yanık rengine dönüşür. Bu değişim motor yağının siyahlaşmasını ifade eder.

 

 Motor Yağının Siyahlaşmasının Nedenleri

 

Birçok durumda özelikle de ucuz araç kiralama konusunda da dikkat edilmesi gereken motor sorunlarının oluşmaması için bazı püf noktalar mevcuttur.

 

Bu motor problemi sorularından motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorusuyla karşılaşmamak için bazı çözümler mevcuttur. Bu noktalara dikkat edildiği taktirde bu sorun ile karşı karşıya kalınmaz.

 

Motor yağının yanarak siyah rengi almaması için motor yağı değişimine önem verilmelidir. Bu değişim doğru şekilde yapılmalıdır. Aksi halde motor zor şartta çalışır. Bu çalışma sonucunda da yağ ısınır. Isınmayla da yanar. 

 

 Motor yağı değişimi için öneriler:

 

- Otomobillerde yağ seviyesini gösteren sinyaller yer alır. Bu sinyaller takip edilmelidir. Çünkü uyarılar motor yağı ile ilgili bir sorunun işaretini verebilir.

 

- Seviye doğru olmadığında ise yağ değişiminin gerekli olup olmadığı ölçülmelidir. Bu ölçüm yağ ölçüm çubuğu ile yapılır.

 

- Yeni yağı eklemeden önce kalan yağın boşaltılması gerekir.

 

- Mutlaka otomobil markasına ve motor yapısına göre hangi yağın kullanılması gerektiği doğru bir şekilde bilinmelidir. Yanlış yağ seçimi yağın yanmasına neden olabilir.

 

- Kullanılmış yağ çevre şartları için oldukça zararlı içeriklere sahiptir. Bu nedenden dolayı değişim öncesi boşaltılan depodaki yağ çöp kutularına atılmamalıdır. Geri dönüşüm yerlerine teslim edilmelidir.

 

 Motor Yağı Neden Siyahlaşır Doğrular ve Yanlışlar

 

Öncelikle şu bilinmelidir ki 5s CarRental firmasından ucuz araç kiralama yöntemini havalimanlarından teslim aldığınızda motor ile ilgili sorunlarla karşılaşmazsınız.

 

Bu sayede yolculuğunuz ya da geziniz keyifle başlar ve devam eder. Çünkü firma araçların bakımlarını en iyi şekilde gerçekleştirmiş halleriyle teslimatı gerçekleştirir. Bu oldukça önemli bir konudur. 

 

Firmanın dikkat ettiği konulardan biri de motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorusunun cevabını iyi bir şekilde bilip uygulamaya koymasıdır.

 

Bu anlamda da müşterilerini zor durumda bırakmamaktadır. Bunun nedeni ise sektördeki tecrübesinden kaynaklanmaktadır.

 

Firma haricinde bireyler motor yağının yanması ile ilgili doğru ve yanlış olan noktaları tam olarak bilmeyebilir. 

 

Motor yağı aracın hareketli parçalarını yağlayarak koruyucu etki görevindedir. Böyle önemli bir göreve sahip alanın ısınarak yanması renginin siyahlaşması önemli sorunları doğurur.

 

Motor yağının aşırı ısınmasını önleyen madde motor yağının markası ve değişim sürecidir. Aynı zamanda yağ kirlilik oluşumunu da kontrol altında tutmaktadır. Sızdırmazlık sağlamaktadır. Bununla birlikte de sürtünme ve aşınmayı azaltır.

 

Bu önemli noktalar bilindiği taktirde doğru yağ değişimi ile motor yağının siyahlaşması engellenir. 

 

 Motor Yağı Neden Siyahlaşır Bunda Yağ Değişiminin Önemi Nedir?

 

Bireyler araçlarının yağ değişimini yaparken yanlış seçimlerin nelere sebep olacağını bilmeyebilir. Bu konuyla ilgili tecrübeli firmalara danışılmalıdır. Örneğin ucuz araç kiralama hizmeti veren bir firma olan 5s CarRental firması bu konuya özenle dikkat etmektedir.

 

Hangi aracın hangi yağa ihtiyacı olduğunu bilmektedir. Zamanlamayı ve seçimi doğru yaparak araçlarına kaliteli bir şekilde bakmaktadır. 

 

Önemli bir soru olan motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorusunun bir diğer cevabı ise doğru yağ seçiminin yapılmasıdır. Çünkü her otomobil farklı yağ seçimine sahip olabilmektedir. Bunu bilerek yağ değişimi yapılmalıdır.

 

Kiraladığınız ya da sahip olduğunuz otomobilin hangi motor yağına sahip olduğunu bilmelisiniz.

 

Doğru motor yağı seçimini etkileyen bazı özellikler vardır. Bu özelliklere göre yağ seçimi yapılmalıdır. Bu özellikler şunlardır:

 

- Mutlaka aracın markasına göre yağ seçimi yapılmalıdır. Aracınız için uygun motor yağını araştırarak servisler aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

 

- Mevsime göre yağ seçimi yapılmalıdır. Yazın ya da kışın kullanılan yağ aynı olmak zorunda değildir. Doğru olan da budur.

 

- Çünkü kış soğuk bir mevsim iken yaz sıcak bir mevsimdir. Sıcak yaz günleri ısıyla yağı yakabilir. Bu duruma uygun yağ seçimi yapılarak yağın erkenden siyahlaşması engellenebilir.

 

 Motor Yağı Neden Siyahlaşır ve Yağ Değiştirme Şartları

 

Motor yağının kısa sürede siyah rengini almaması için her insan yağ değiştirme şartlarını bilmelidir. Araç kiralama hizmeti veren 5s CarRentalucuz araç kiralama firması bu şartları en ince ayrıntısına kadar bilmektedir.

 

Bu sayede müşterilerine uygun araçları vermektedir. Bireyler de yağ değişimini kendileri yapabilir. Bunun için şartları iyi bilmelidir. Böylece motor yağı neden çabuk siyahlaşır? sorununu doğru değişim şartlarıyla zamanlamada tasarruf sağlar.

 

Yağın kararmasının doğal bir nedeni vardır. Bu neden çalışma esnasında gerçekleşen siyahlaşmadır. Bunun sonucunda zararlı bileşenler motora ciddi zarar verir.

 

Bu doğal oluşumun verdiği zararı en erken şekilde engellemek için doğru süre aralıkları ile yağ değişimi yapılmalıdır. Uzun süre değişim yapılmadan motor bekletilmemelidir.

 

Yapılması gereken bu yağ değişiminin uzmanlar tarafından önerilen süresi her 2 ya da 3 bin kilometreden sonra kontrol sağlanarak yapılmasıdır.

 

Belirlenen bu mesafe gidildikten sonra motor doğal olarak değişim yapılmadığı için kararır. Değişimde de uygun yağ doğru zamanlama ile yapılmalıdır. Bu sayede erken kararma engellenir.

 

Sorunun nedeni olan aşırı ısınma da engellenmiş olur.