Motor Yağı Aracın Performansını Etkiler Mi? Motor Yağı Aracın Performansını Etkiler Mi? - 5sCarRental

Blog

Motor Yağı Aracın Performansını Etkiler Mi?


Motor Yağı Aracın Performansını Etkiler Mi?

Motor Yağı Aracın Performansını Etkiler Mi?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sıkça sorulan motor yağı aracın performansını etkiler mi? konusunda bir blog hazırladık. Peki motor yağı aracın performansını etkiler mi? Konu hakkında detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç motorlarında motor yağı önemlidir. Hareketli parçalar içerisinde kayganlık oluşturan motor yağı aracın performansını korumak ve ömrünü uzun ömürlü hale getirmek için önem arz etmektedir. Araç kullanımında motor yağı aracın performansı etkiler mi?, motor yağının işlevi nedir? diye birçok araştırma yapılmıştır. 

 

 Motor Yağı İşlevi 

 

Düzenli olarak yapılan yağ değişimi motorun sürekli temiz kalmasını sağlar. Hava ile yakıtın bir araya geldiği partiküller, tortu ve metal çapak filtreden temizlenmelidir. Düzenli aralıklarla değiştirilmediği zaman arındırma işlemi zorlaşmaktadır. Yoğunluğunu kaybeden yağ metal yüzey arasında aşındırmaya yol açarak aşırı ısınma sorunlarına yol açar. Eğer motor yağı aracın performansı etkiler mi? diye düşünüyorsanız bu sorunun cevabını evet etkiler olarak anlayabilirsiniz. Motor yağının değişimi aracın ömrünü yükseltmektedir.

 

 Ne Zaman Değiştirilmeli?

 

Yağ değişimi yapılırken aracın kullanım alanı ve iklimdeki şartları dikkate alınarak değiştirme işlemi yapılmalıdır. LPG ve dizel araçların yağ değişim aralığı farklıdır. Genel olarak önerilen yağ değişimi 5000 ile 15.000 km arasında olmalıdır. Yağ değişim kartına bakılarak hem uygun olan motor yağını hem de en son ne zaman değiştirilmiş öğrenebilirsiniz.

 ​

 Değiştirilmezse Ne Olur?

 

Kullanılan otomobilde motor yağı aracın performansı etkiler mi? diye bakıldığı zaman şunlar söylenebilir;

 

Motor yağı eskime yapınca içeriği bozulmaktadır. Bozulduğu zaman yağ özelliğini yitirmektedir. Yüzeye iyi tutunamadığından da işlevini yerine getiremez. Bu yüzden motor aşırı ısınmaya neden olduğundan yıpranmaya yatkın hale gelerek hem performansını düşürmekte hem de ömrünü kısaltmaktadır. Eskiyen motor yağı araçta birtakım seslerin oluşmasına da zemin hazırlamaktadır. İyi bir motor performansı için motor yağına dikkat edilmelidir.

 

 Yağ Değişimi Ve Araç Performansı

 

Aracın performansını etkileyen etkenler doğrultusunda motor yağı aracın performansı etkiler mi? veya performansını ne düzeyde düşürür? Bu açılardan bakacak olursak motor yağının işlevi aracı etkileyen hususlar içerisinde yer alır. Birçok otomobil kullanıcısı motor yağı aracın performansı etkiler mi? sorusunun cevabını bilmemekte ve etkilerini de bilmediği için otomobillerinde sorunlar oluşmaktadır. Araç motoru etkili bir yağlama gerektirdiğinden hareket parçaları rahat çalışır. Performansının düşmemesi için yeterli yağlamayı sürdürdükten sonra verimli bir şekilde çalışmaktadır. Kullanıcıların takıldıkları motor yağı aracın performansı etkiler mi? sorusunun cevabına istinaden bu yanıtları verebiliriz.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan boğazın eşsiz güzellikler ile beraber her semtte bulunan yurt içi ve yurt dışından her yıl İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları çok sayıda müşterileri ağırlamaktadır. Çok sayıda insana ev sahipliği yapan İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama firmalarından 5s CarRental, müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutarak hizmetlerini genişletmiştir.

 

Araç fiyatlarının uygunluğu ve rahatlığı müşterilerine unutulmaz İstanbul anıları yaratmaktadır. Seçilen aracın ne derece olduğunu ofis çalışanları vasıtasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri tanıtılmakta ve ekstra maliyet çıkartılmamaktadır. Müşterinin her zaman memnuniyeti ön plandadır. Uygun fiyat ve araç seçenekleriyle firma daima 7/24 değerli müşterilerine daima hizmet vermektedir. Büyük markalardan ucuz olanları tercih edebilir İstanbul yolculuğuna İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental vasıtasıyla farklı imaj katabilirsiniz. 

 

www.5scarrental.com.tr adresinden online olarak araç kiralamak da mümkündür. Kafanıza takılanları 0850 360 06 55 iletişim destek hattı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yetkililerine sorabilir ve danışabilirsiniz. Lüks ve ekonomik araçlarla beraber hem ailecek hem de şahıs olarak rahat bir şekilde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayacaklar için araç müsaitliğinin günden güne değişebileceğini hatırlatmak isteriz. Online olarak kiralanan araç için kredi kartı ile ödeme alınır. Böylece planınızı yaptıktan sonra küçük bir araştırma ile firmamız hakkında bilgi edindikten sonra kalan işlemlerinize devam edebilirsiniz.