Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor Mu? Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor Mu? - 5sCarRental

Blog

Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor Mu?


Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor Mu?

Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor Mu?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sizleri motor yağ kaçağı önleyiciler konusunda bilgilendirmek istedik. Peki motor yağ kaçağı önleyiciler işe yarıyor mu? Detaylar bloğumuzda. 

 

Motor Yağ Kaçağı Önleyici Ne İşe Yarar?

 

Motor yağ kaçağı önleyiciden önce kısaca motorda yağ kaçağının neden olduğunun anlatılması gerekir. Motorda yağ kaçağının temel sebebi bakımsızlıktır. Bu tam anlamıyla arabanın hiçbir şeyiyle ilgilenmemek anlamında değildir. Doğru aksamlarıyla yeterince ilgilenmemektir. Hava şartlarının etkisiyle ve zaman geçtikçe eskiyen conta gibi aksamlar görevini yerine getiremeyebilir. Bu parçalar motor ile birlikte ısınıp soğuduğundan zamanla gevşeme yaşanması normaldir. Bunun sonucunda ise motorda yağ kaçağı söz konusu olacaktır.

 

Motorda yağ kaçağı kişisel araçlarda oluşabileceği gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmaların araçlarında da söz konusu olabilir. Bunun çözümü olarak motor yağ kaçağı önleyici kullanmak tabii ki akla ilk gelen çözümlerden olacaktır. Asıl konuya gelindiğinde ise sorulacak soru, motor yağ kaçağı önleyicinin ne işe yaradığıdır.

 

Temel olarak motor yağ kaçağı önleyici ya da diğer adıyla sızıntı önleyici; sertleşmiş ve kurumuş olan lastikleri ve kauçuk contaları yenilemektedir. Dolayısıyla da bunlardan yağ damlamasının önüne geçmektedir. Kişisel araçlarda ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işler yapan firmaların araçlarında kullanıma uygun olan motor yağ kaçağı önleyiciler yağın incelmesine karşı da etkilidirler. Böylece motorun segmanlarını destekleyerek yağ tüketimini minimum seviyeye düşürecek ve motorun ses çıkarmasını önleyecektir.

 

 Özellikleri ve Faydaları

 

Temelde motor yağ kaçağı önleyici ya da sızıntı önleyicinin ne işe yaradığını açıkladıktan sonra kısaca özelliklerini ve faydalarını anlatmak gerekecektir. Buna göre, kişisel araçlarda ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işler yapan firmaların araçlarında kullanıma uygun olan motor yağ kaçağı önleyiciler;

 

Lastikleri ve kauçuk contaları yumuşatır ve tazeler.

 

Motorun sesiz çalışmasını sağlar.

 

Egzozda mavi duman oluşmasının önüne geçer.

 

Contalardan ve lastik keçelerden yağ kaçmasını önler.

 

Yağ sızıntılarını önleyerek çevrenin korunmasına yardımcı olur.

 

Dizel ve benzinli motorların yağ tüketimini olabildiğince azaltır.

 

Tüv muayenesinin öncesinde sızıntıları keser.

 

 Kullanıldığı Yerler

 

Kişisel araçlarda ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmaların araçlarında kullanıma uygun olan motor yağ kaçağı önleyici ya da sızıntı önleyiciler dizel ya da benzinli motorlarda tüm motor yağları ile birlikte kullanılabilir.

 

 Kullanım Şekli

 

Kişisel araçlarda ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işler yapan firmaların araçlarda motor yağ kaçağı önleyici 5 litre motor yağı için 300 ml kadar kullanılmalıdır. Motor yağ önleyicinin kullanmadan önce genelde çalkalanması gerekir. İlk adımda motorun rölantide 10 dk. çalıştırılarak yağın ısıtılması gerekir. Sonrasında motor durdurulacak ve çalkalanan sızıntı önleyici motor yağ kapağından dökülecektir.

 

Yağ önleyici döküldükten sonra motor 10 dk. rölantide çalıştırılacaktır. Yağ önleyicinin etkisini yaklaşık 600 ila 800 km sonrasında göstereceği söylenmektedir. Yağ önleyicinin etkisinin kalıcılığının sağlanabilmesi için her yağ değişiminde tekrar uygulanması gerektiği önerilmektedir.

 

 Motor Yağ Kaçağı Önleyiciler İşe Yarıyor mu?

 

Genel kanıya göre motor yağ kaçağı önleyici ya da sızıntı önleyiciler işe yaramamaktadır. Ancak bu kanıyı oluşturanlar araba ustaları değil araç kullanıcılarıdır. Biraz araştırıldığında görülecektir ki doğru uygulamada yağ kaçağı önleyicilerin işe yaradığı söylenmektedir. Hatta bunu uygulamalı videolarla gösteren birçok kişi vardır.

 

Doğru sızıntı önleyici kullanıldığında ister kişisel araçlarda olsun isterse Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmaların araçlarında olsun yağ kaçağının önlendiği görülecektir. Doğru ve düzenli uygulamayla yağ sızıntısı sorunundan kurtulduğunu söyleyen birçok kişi mevcuttur. Ancak yine de hala şüphesi olan araç kullanıcıları tamircisine sorarak yağ önleyici kullanıp kullanmayacağına karar verebilir.