Motor Üflemesi Ne Anlama Gelir? Motor Üflemesi Ne Anlama Gelir? - 5sCarRental

Blog

Motor Üflemesi Ne Anlama Gelir?


Motor Üflemesi Ne Anlama Gelir?

Motor Üflemesi Ne Anlama Gelir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça sorulan araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Motorlu araçlar ilk çıktığından bu yana hep bir sorunla karşılaşılmaktadır. Motorun yağ akıtması, akünün bozulması ve daha birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Yine bu sorunlardan bir tanesi de şimdi anlatılacaktır. Bu sorun motor üflemesidir. Bu sorunu ilk duyanların aklına araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? gibi bir soru akla gelecektir. Motor üflemesi, segmanların aşınması nedeniyle araçtaki motorun yeterince basınç oluşturamamasıdır. Motor üflemesi kişisel araçlarda olduğu gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmaların araçlarında da meydana gelebilen bir sorundur.

 

Motor patlama anında yeterli basıncı sağlayamadığı için üfler. Başta oluşan basınç problemi yağ yakımıyla devam eder. Zamanında müdahale edilemezse kişisel araç sahipleri de Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmalar da araçlarının motorunu tamamen yenilemek zorunda kalabilecektir. Bu halde de araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? sorusunun da hiçbir önemi kalmayacaktır.

 

 Motor Üflemesi Nedir?

 

Araçlardaki motorun yağ yapağından hava salması motor üflemesi oluştuğunu göstermektedir. Silindirler ya da pistonlar hem kilometreye hem de kullanım şekline bağlı olarak aşınma gösterecektir. Motordaki bu önemli parçaların ömrü kısadır. Bu parçalar aşındığında yanma sonucu oluşacak gaz parçaların arasına girecektir. Bu halde de motor daha az performans gösterecektir.

 

Motor üflemesi, motorun işe yaramaz hale gelmesine sebep olabildiği için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firmaları ve kişisel araç sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle de araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? sorusundan sonra bu halde ne yapılmalıdır sorusu da önem kazanmaktadır.

 

 Motor Üflemesi Halinde Ne Yapılmalıdır?

 

Yağ çubuğunu çektikten sonra sıkışmayacak şekilde aşağı indirmek gerekir, bu halde eğer üfleme yani gaz varsa ve çubuğu yukarı ittiği gözlemlenirse problem oluşmuş demektir. Bu durumun hemen fark edilmesi halinde segmanlar değiştirilmesi ile arızadan kurtulmak mümkündür. Ancak sorun önemsenmezse sorun motor değişimine kadar gidebilecektir.

 

Bu sorunla karşılaşan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işler yürüten firma sahipleri ve kişisel araç sahipleri birden fazla ustaya danışarak sorunu çözümleyebileceklerdir. Birden fazla ustaya gösterilmesi tavsiyesinin nedeni ise zorlayıcı ve pahalı bir işlem olması, ayrıca motor değişimini de gerektirmesindendir. İşte anlamayan bir oto tamircisi araç yağ yakmadığı halde motorun üflediğini ve değişiminin gerektiğini söyleyebilir. Bu da gereksiz masraf demektir. Motor yağ yakmadığı hallerde motorun üflediğini söyleyen ustalara itibar etmemek gerekmektedir. Başka bir ustaya göstermek daha faydalı olacaktır.

 

Yukarıda açıklanan sebeplerden dolayı araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? Ve çözümü nedir gibi soruların cevabını az da olsa bilmek gerekmektedir.

 

 Sıfır Araçlarda Motor Üflemesi

 

Kişisel araç sahipleri ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işleri yürüten firma sahipleri aldıkları sıfır araçta da motor üflemesiyle karşılaşabilirler. Aracın sıfır olmasına güvenilerek tedbirsiz hareket etmemek gerekmektedir. Motor üflemesini tespit edebilmek için araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? ve çözümü nedir gibi soruların cevaplarına vakıf olmak gerekmektedir.

 

Sıfır araçlarda kullanım süresi düşük olsa dahi gaza fazla yüklenilmesiyle motor hava üfleyebilecektir. Sıfır aracın açılması için yüksek devirde kullanılması söz konusu olabilir ancak ayarını kaçırmamak gerekmektedir.

 

 Kiralık Araçlarda Motor Üflemesi

 

Sıfır araçlarda dahi görülebilen motor üflemesi, çok fazla kullanılmış Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi işler yürüten firmaların araçlarında pek tabii ki sıklıkla görülebilir bir sorundur. Her ne kadar bu araçların kullanımı titizlikle kontrol edilse de motor üflemesi gibi bir sorunun oluşması muhtemeldir. Bu nedenle araçlarda motor üflemesi ne anlama gelir? gibi soruların cevaplarını araç kiralayan firma sahiplerinin ya da yetkililerinin de bilmesi gerekmektedir.