Motor Arıza Lambası Neden Yanar? Motor Arıza Lambası Neden Yanar? - 5sCarRental

Blog

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?


Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

 

Motor arıza lambaları bütün araç markalarında bulunur. Musluk şeklinde olan sembolü araçta sürekli olarak yanmakta ise araç içerisinde motorun çalışmasını etkileyen bir durum meydana gelmiş demektir. Ne derece bir sorun olduğunu lamba yanış şeklinden kolaylıkla anlamanız mümkündür. Sürekli yanar vaziyette ise az aciliyet gösterdiğini ya da yanıp yanıp sönüyorsa çok aciliyetli bir sorun meydana gelmiş demektir. Çoğu araç kullanan kişiler motor arıza lambası neden yanar? diye düşünmektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak motor arıza lambası neden yanar? sorusunu bu makalede cevapladık. 

 

Motor Arıza Lambasının Yanma Sebepleri

 

Bunun sebebini öğrenmek için araç arıza teşhis cihazı ile bilgisayarların üretmiş oldukları arıza kodunu taratmak gereklidir. Bu cihazın vereceği bilgi oluşan problem hakkında genel bir bilgi vermedir. Bunu yapmak için motor arıza lambası neden yanar? diye bakan tamircinin görevidir. Kodu yorumlamakta tamiri yapan kişinin deneyimine bağlıdır.

 

Çalışma Esnasında Motoru Etkileyen Sistemler

1) Ateşleme Sistemi

2) Egzozdaki Sistem

3) Hava Emişi Sistemi

4) Yakıttan Kaynaklı Sistem

 

Bu sistemlerin herhangi birinde bir arıza meydana gelmesi durumunda motor arıza lambası neden yanar? sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Bunlardan kaynaklanmasa dahi bu sistemleri izleyen ve veri gönderen sensörler kirlenmiş veya gevşemişte olabilir. Bunun nedeniyle de lamba yanabilmektedir.

 

Yaygın Sebepler

 

Oksijen Sensör Arızası

Sensörlerden herhangi birinden veri gelmemesi arıza nedeni olabilir. Bozuk kirli veya kablosu gevşekte olabilmektedir.

 

Hava Filtre Tıkanması

Silindirlere geçen havanın pisliklerden arınması yapılır. Buda zaman zaman tıkanmaya yol açabilir. Bu nedenle motor arıza lambası neden yanar? Sorusunun cevabı bu olabilir. Hava filtresinin değişimi yıllık olarak yapılmalıdır.

 

EGR Valfinde Kurum Bağlaması 

En yaygın görünen sorunlardan bir tanesi de EGR valfinde kurum bağlamasıdır. Yaygın olarak görüldüğünden sürekli temizlenmesi gerekir. Eğer burada bir sorun var ise motor arıza lambası neden yanar? sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

 

Buji Arızası

Buji ateşleme sağladığı için düzgün çalışmaması halinde motor arıza lambası neden yanar? diye bakıldığında sık sık yaşanan sorunlar içerisinde olduğu için bujilerden de kaynaklanması yüksek bir ihtimal olarak değerlendirilmiştir. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

Uygun fiyatlarıyla kiralama yapmak için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kaliteli hizmet seçenekleriyle müşterilerine daima önem vermekte ve müşteri lokasyonunu geliştirmektedir. Gezeceğiniz yerlerin belirlemesini yaptıktan sonra Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama için firma ile iletişime geçerek aracınızı belirlemeniz mümkündür. Tatilinizi planladığınız zaman aracı kiralamak size rahatlık vereceğinden önceden küçük bir araştırma yaparak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yapmak için kısa bilgiler edinebilirsiniz.

7/24 hizmet veren Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ofisimizin çalışanları müşterilerini güler yüzle karşılayıp iletişim kurarken de yakın davranarak cezbedici olacaktır. Oto kiralama konusunda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak gizli maliyetle karşılaşmadan rahatlıkla işleminiz yapmanız mümkündür. Tatilinizde rahatlıkla gezmek ve yeni yerler keşfetmek için en iyi tercih Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olmalıdır. Nasıl bir araç istediğiniz ne rahatlıkta olmasını beklediğiniz aracı kafanızda tasarlayarak firma ile iletişime geçebilir gelir gelmez de işlemleriniz hızlı bir şekilde hallederek tatilinize vakit kaybetmeden başlayabilir, tatil keyfinize keyif ekleyebilirsiniz.

 

Ucuz Araç Kiralama

Samsun Çarşamba havalimanında aracınızı ucuza kiralamanız mümkündür. Ek maliyet göstergesi olmadan bütçenize en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Araç seçeneği çok olduğundan aklınıza takılan soru işaretlerinde iletişim hattından yetkililerle görüşebilir, fiyat bilgisi alabilirsiniz. Ofis çalışanlarından bölge hakkında küçük çapta bilgilerde edinebilmeniz mümkündür. Yetkililerimiz yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.