Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi? Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi? - 5sCarRental

Blog

Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi?


Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi?

Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi?

 

Araçların görünüşünde ve teknik unsurlarında yapılan değişikliklere modifiye adı verilir. Pek çok kişi modifiyeli araçlara kasko yaptırılıp yaptırılamayacağını merak etmektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? sorusunun cevabına beraber bakalım.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi hizmetleri sunan firmamız, tüm sorularınızı cevaplamak için hazır.

 

 Modifiyeli Araç Nedir?

 

Modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? sorusunu cevaplamadan önce modifiyeli arabanın ne olduğunu inceleyelim. Modifiye, bir aracın orijinal görünümünde ve özelliklerinde yapılan değişikliklerdir. Bu değişiklikler keyfi amaçlarla yaptırılmaktadır. Modifiyeli araçlar orijinalliğini kaybettiği için belirli bir modelin özelliklerini yansıtamaz hale gelir.

 

Modifiye, iç ve dış donatımda değişiklik yapılması anlamına gelebilir. Örneğin bir aracın boyası değiştirilebilir veya çeşitli far kitleri kullanmayı seçebilirsiniz. Modifiyeler genellikle araçların daha hızlı olmasını sağlamak için yaptırılır. Bununla beraber fren sistemlerinde de değişiklikler yaptırılabilir.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri verilirken orijinalliği korunmuş araçları beğeniye sunuyoruz. Bu sayede müşterilerimizin bahsi geçen araba modelleri hakkında tutarlı ve doğru bilgiler edinmelerini sağlıyoruz.

 

 Arabayı Modifiye Etmek Yasak mı?

 

Modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? konusunu daha iyi anlamak için modifiyeli araçların yasal durumuna bakalım.

 

Tüm arabalar belirli standartlarda üretilir ve belirli amaçlarla kullanılmak üzere satışa sunulur. Fakat bir araba modifiye edilerek ekstra özellikler eklendiğinde bu standart bozulmaktadır. Örneğin bir araba daha hızlı olması için modifiye edilmişse bu durum risk oluşturabilir. Arabalarda yaptırılan aşırı değişiklikler kaza yapma riskini oldukça arttırmaktadır.

 

Modifiyeli arabaların hava ve gürültü kirliliğine de sebep olması pek çok sorunu beraberinde getirmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bu konuda giden şikâyetler doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda modifiyeli arabalar halk güvenliğini tehdit ettiği gerekçesi ile 2014 yılında trafikten men edilmiştir.

 

Modifiyeli araçların tespit edilmesi durumunda araç sahiplerinin puanı düşürülmekte ve para cezası uygulanmaktadır. Bunun yanında araçta bulunan modifiyeler de çıkartılmaktadır.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti sırasında müşterilerimize sunulan tüm araçlar yasaya uygundur. 5s CarRental firmamızda yer alan filomuzun tamamı yasalara uygun şekilde hazırlanmıştır.

 

 Modifiyenin Dezavantajları

 

Araçları modifiye etmenin bir takım dezavantajları bulunmaktadır. Modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? sorusunu sormadan önce bu dezavantajları dikkate almanızı öneriyoruz.

 

Arabanız artık ait olduğu modelin özelliklerini göstermez

 

Aracın önemli aksamlarında hasar meydana gelebilir

 

Kaza riski artabilir

 

Geri dönüş zor olabilir

 

TÜVTÜRK muayenesinden geçilmesi zor olabilir

 

Tüm bu dezavantajların yanında modifiyeli araçların trafikten men edilmiş bulunduğu da unutulmamalıdır.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemleri sırasında müşterilerimizin güvenliğini en ön plana koyuyoruz. Bu yüzden modifiyesiz araçları filomuza ekliyoruz.

 

 TÜVTÜRK Muayenesi Nedir?

 

TÜVTÜRK, araç muayenesinde yetki sahibi olan tek kuruluştur. Bu kuruluş, araçların teknik özelliklerini muayene eder ve yeterlilik durumlarını belirler. Motorlu ve motorsuz araçların trafik ve yolcu güvenliğine uygun olup olmadığına bakar.

 

Bu muayene tüm toplumun güvenliği için gerekli olduğundan oldukça titizlikle yapılmaktadır.

 

Modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? sorusunun cevabı da bu muayene ile yakından alakalıdır. Çünkü modifiyeli arabaların TÜVTÜRK muayenesinden geçmesi oldukça zor, hatta imkânsızdır.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama uygulamasında kullanılan tüm araçlar TÜVTÜRK muayenesinden geçmiştir.

 

Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi?

 

Gelelim modifiyeli arabalara kasko yapılabilir mi? sorusuna. Modifiyeli arabaların trafiğe çıkmasının riskli olduğunu söylemiştik. 

 

Bu durum sonucu, son yapılan düzenleme ile birlikte sigorta şirketleri modifiyeli araçlara kasko yapmamaktadır.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız, sigortalı ve muayenesi tam araçlar kullanmaktadır.