Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması Nasıl Kullanılır? Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması Nasıl Kullanılır? - 5sCarRental

Blog

Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması Nasıl Kullanılır?


Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması Nasıl Kullanılır?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak mobil kaza tutanağı uygulaması nasıl kullanılır? sorusu hakkında bir yazı hazırladık. Peki mobil kaza tutanağı uygulaması nasıl kullanılır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Mobil kaza tutanağı uygulaması nasıl kullanılır? sorusunu detaylı bir şekilde incelemek gerekirse; kaza raporu hazırlamak için öncelikle uygulamayı akıllı telefonunuza veya tabletinize indirmelisiniz. Hem Google Play Store'dan hem de Apple Store'dan temin edilebilen Mobil Kaza Raporu uygulamasını ücretsiz olarak indirmek mümkündür. Kayıt girebilmek için uygulamada "Yeni kaza ekle" butonuna tıklanarak yeni bir kaza raporu eklenmelidir. Olası kaza ile ilgili genel bilgi ekranından kazaya karışan araç sayısı bilgisini girerek kaza formunu doldurmaya başlayın.

 

Bilgiyi, gerçekliğini dikkate alarak sisteme girin ve kontrol ettiğinizden emin olun. Ardından katılan araçların ve kaza sitesinin fotoğraflarını "Kaza Fotoğrafları" başlığına ekleyin. Plakaların açıkça görülebildiği ve kaza mahallini farklı açılardan gösteren fotoğraflar eklemeye dikkat edin. Uygulamada 6 fotoğrafınız var ve bir sonraki adıma geçmek için tüm bu fotoğrafları eklemeniz bekleniyor. Sonucu etkileyecek en önemli faktörlerden biri oldukları için fotoğraflarınızın net ve alakalı olduğundan emin olun. Sonraki adıma geçmek için "Kaydet" düğmesini basılı tutun.

 

 Mobil Kaza Tutanağında Fotoğraf Yüklemesinden Sonraki Adımlar Neler?

 

Fotoğraflardan sonra, kazanın nerede olduğunu bulma zamanı. "Haritada göster" seçeneğini kullanarak kaza bölgesini harita üzerinde işaretleyebilirsiniz. Yanlış girerseniz, düzeltme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, aracınızı ve kazaya karışan diğer araçları trafiği engellememeleri için uygun bir yere sürüklemelisiniz.

 

Araç çektikten sonra uygulamada "Doğru yere çekme" butonu ile aracın doğru yere çekildiği bilgisini verebilirsiniz. Kazaya karışan araçların plaka, TC numarası veya vergi numarası bilgilerini doldurduktan sonra "Poliçe Bilgisi Al" butonuna tıklayarak sigorta poliçesi bilgi ekranına ulaşabilirsiniz. Politika bilgilerine bir QR kodu aracılığıyla da erişilebilir. QR kodlarını kullanan poliçelere erişim, Sigorta Şirket Merkezinin resmi adresindeki "Trafik kuralları hakkında sorgulama" adımından elde edilebilir.

 

Bilgilerinizi girdikten sonra "Tanık Ekleme" bölümüne gidebilirsiniz. Bir tanık eklemek için, "Tanık Ekle" düğmesine tıklayın ve tanığın adı, soyadı ve cep telefonu numarası gibi iletişim bilgilerini girin. Tanıkların kazaya karışan sürücülerin ayrıntılarını girmesi bekleniyor. Bu ekrandaki temel bilgiler sürücülerin e-postalarında verilmiştir. Bu nedenle, aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresini girmeniz önerilir. Çünkü kayıt işlemi tamamlandıktan sonra raporun son hali e-posta adresinize PDF formatında teslim edilir. SMS yoluyla bilgi almak istiyorsanız, cep telefonu bilgilerinizi girmeniz yeterlidir. Ehliyet bölümünde, ehliyetiniz varsa "Evet" i seçerek poliçenizden sürücü bilgilerinize poliçe sahibi bilgilerinizi otomatik olarak aktarabilirsiniz.

 

Ardından kazaya karışan araç sahiplerinin yazılı veya sözlü (ses kaydı) yorumlarını bırakabilecekleri "Yorum" bölümü geliyor. Bu alanda kazayı detaylandırmanız gerekir ve diğer bölümlerde olduğu gibi verilen bilgilerin doğruluğu çok önemlidir. Girilen bilgileri doğrulamak için e-postayla alınan belgeyi gözden geçirdiğinizden emin olun. Bilgilerde herhangi bir yanlışlık yoksa talep üzerine tarafların imzaları tekrar alınır ve son adım atılır.

 

İmzalandıktan sonra, 'İşlemi Bitir' düğmesini seçerek ve ekranda SBM rapor numarasını görüntüleyerek tutanaklarınızı SBM sistemlerine gönderebilirsiniz. Uygulama aracılığıyla, bir dakika içinde durum ve hata sayısı hakkındaki bilgileri takip edebilirsiniz. Rapor sonucu size hem e-posta hem de SMS ile gönderilecektir (numaranızı eklerseniz).

 

 Mobil Kaza Raporu Nedir?

 

Kazaların tespiti ile ilgili raporların daha anlaşılır ve pratik hale getirilmesi ve kısa sürede sigorta şirketlerine protokolde bilgi verilmesi amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen Mobil Kaza Kayıt uygulaması; kazanın meydana geldiği yer neresi olursa olsun, akıllı telefonla giriş yaparak hızlı bir şekilde rapor hazırlamanıza olanak tanır. Bu ücretsiz uygulama ile giriş yapabileceğiniz sistemde sigortacınıza raporunuz ile ilgili detayları verebilir ve kaza detaylarını raporlayabilirsiniz.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Seçenekleri 

 

Çok sayıda tarihi mimarinin yanı sıra erişilebilir birçok önemli kurum ve kuruluşun bulunduğu Türkiye'nin başkenti Ankara nedeniyle. Cumhuriyet yıllarına yol açan yapıları sayesinde her yıl yerli ve yabancı turistlere kapılarını açmaktadır. Bu nedenle Türkiye'nin en kalabalık havalimanlarından biri Havalimanı'dır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hem iç hem de dış hat uçuşlarından her ay çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bu nedenle pek çok Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı gibi birçok seçenek sunuyor.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama  

 

Ancak Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama dolaşırken zaman kaybetmek istemiyorsanız, havalimanına daha varmadan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları arasında fiyat karşılaştırmaları yaparak istediğiniz marka modeline göz atabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçeneğinde olduğu gibi tek tuşla dilediğiniz dönemi seçip Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları üzerinden bütçenize en uygun seçeneği bulabilirsiniz.