Mini Hasar Sigortası Nedir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Mini Hasar Sigortası Nedir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Mini Hasar Sigortası Nedir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Mini Hasar Sigortası Nedir? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Mini Hasar Sigortası Nedir?

 

Sigorta poliçelerinde görülen teminatlardan birisi mini hasar sigortası teminatıdır. Bu kapsamda poliçe geçerliliği süresi boyunca küçük ölçekli bir takım hasarlara bedel ödenmeden onarım anlamına gelmektedir. Bu sayede araçta oluşan göçük, çizik, ön cam tamiri gibi mini onarımlar ücretsiz şekilde yapılabilmektedir. Çoğu durumda hasarsızlık oranını da etkilemediğinden İstanbul havalimanı araç kiralama sırasında mini araç sigortası yaptırmak çok faydalı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

 

 Mini Hasar Tavsiyeleri

 

Özellikle de büyük şehirlerde trafikte her an sorunla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu nedenle bir dizi önlemler alır ve anlık maddi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bir yerden araç kiralamayı düşündüğünüzde sırf aracın başına bir iş gelebilir diye aracı kiralamaktan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Kiraladığınız aracınız da huzur ve güvenle yolculuk yapabilmek adına İstanbul havalimanı araç kiralama sırasında öneri olarak sunulan mini hasar sigortasını yaptırabilirsiniz. Bu sayede ufak çizikler, göçük, ön cam hasarı gibi problemlerle karşılaşmanız halinde ekstra bir maliyetle karşılaşmamış olursunuz. Araç kiralarken birincil eylemleriniz arasına mini hasar sigortasını yaptırmayı eklemelisiniz.

 

 Mini Onarım Hakları Nelerdir?

 

Araçlarda oluşan mini hasarlar kasko sigortaları sayesinde onarılabilmektedir. Kasko poliçesinin geçerlilik süresi dahilinde mini onarım teminatı sayesinde hiçbir ücret ödemeden onarım yaptırılabilmektedir. Standart kasko sigortaları içerisine muhakkak dahil edilmesi gerekli ek teminatlardan birisi olan mini onarım ufak sorunların büyümemesine katkıda bulunan kurtarıcılardandır. Minik problemlere hem bütçenizi sarsmadan çözüm bulursunuz hem de riskli alanlarda başınıza gelebilecek ufak sıkıntılara hazırlıklı olursunuz.

 

 Mini Onarım Nedir?

 

Düşük maliyetli küçük hasarlarda tazmin sağlayan mini onarım kapsamında boya istemeyen kaporta göçükleri, herhangi bir darbe sonrası oluşan göçük orijinallik korunmak suretiyle düzeltilebilmektedir. Araç boyasında oluşabilecek bir hasarda da yine mini onarım yapılabilmektedir. Tampon sıyrıkları, vuruklar, çizikler, çamurluk üzerinde oluşan sıyrıklar mini yama yöntemi ile onarılmaktadır. İç mekanda oluşan deri yırtığı, halı, kumaş yırtık ve çizikleri de yine mini onarım kapsamında tamir edilebilmektedir. Ufak gibi görünse de mini onarım sigortası olmadığı takdirde bu sorunlar daha maliyetli bir hal alabilir.

 

 Araç Kiralamada Mini Onarım Kapsamı

 

Mini onarımın limit ve teminatı belirlidir. Bu nedenle araç tamiri kısa sürede gerçekleşir ve hasarsızlık indirimine bir zarar gelmeden sorun çözülmüş olur. Araçta oluşan küçük hasarları 1000 lira limite kadar İstanbul havalimanı araç kiralama firmamız tarafından karşılanmaktadır. Araç kiralarken araç içerisinde oluşabilecek hasarlar konusunu sıkıntı yapmamanın tek yolu mini hasar sigortasından yararlanmaktır. Bu sayede şehrin güzelliklerini dolaşırken ekstra önlemlere ve korkulara gerek kalmaksızın İstanbul havalimanı araç kiralama firmamızdan kiraladığınız araç ile rahat bir yolculuk yapılabilir. Bu onarımların ne olduğuna bakacak olursak;

 

Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme: Dış darbe kaynaklı metal yüzeyde meydana gelen göçüklerin düzeltilmesidir. Pdr tekniği sayesinde orijinal görüntüye zarar verilmeden yapılabilmektedir.

 

Boya Hasarlı Göçük Düzeltme: Darbe sonucu boya üzerinde oluşan ezik vuruk ve göçüklerin düzeltilmesi işlemidir. 10 cm’ye kadar olan ezik vuruk ve göçükler düzeltilebilmektedir.

 

Boya Tamiri: Genellikle araçların kapı, tampon ve çamurluklarında oluşur. Mini yama yöntemiyle hasar giderilebilmektedir.

 

Ön Cam Tamiri: Araç ön camının dış yüzeyinde oluşabilmektedir. Yine orijinalliğe zarar vermeden çatlaklar düzeltilebilmektedir.

 

Pek çok ufak ayrıntıyı hesaplamak suretiyle İstanbul havalimanı araç kiralama firmamız güvencesiyle sizlere öneri olarak sunulan mini sigorta kapsamını değerlendirmenizde yarar vardır. Müşteri memnuniyet odaklı çalışan firmamız karşılaşacağınız sorunlarda sizlerin yanında olabilmek adına mini sigorta önerisini sunmaktadır. Sürüş keyfini rahatlıkla çıkarabilmek, şehrin tadına varabilmek için mini sigorta önerisini kabul etmeniz sorunlara baştan önlem almanıza yardımcı olacaktır.