Mineral Yağ Mı Sentetik Yağ Mı Tercih Edilmeli? Mineral Yağ Mı Sentetik Yağ Mı Tercih Edilmeli? - 5sCarRental

Blog

Mineral Yağ Mı Sentetik Yağ Mı Tercih Edilmeli?


Mineral Yağ Mı Sentetik Yağ Mı Tercih Edilmeli?

Mineral Yağ Mı Sentetik Yağ Mı Tercih Edilmeli?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? sorusu hakkında biz yazı oluşturduk. Peki mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Pek çok kişi arabalarının motoru için hangi yağ türünün daha iyi olduğunu merak etmektedir. Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? sorusu da bu konu hakkında sıkça sorulmaktadır.

 

Dilerseniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan 5s CarRental olarak bu konuyu inceleyelim.

 

 Mineral Yağlar

 

Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? sorusu kapsamında bu iki yağ türünü de ayrı ayrı incelememiz gerekiyor.

 

Mineral yağlar, ham petrolün çıkartılması ile üretilir. Yağın rafine, yani ham halidir. Mineral yağlar daha sonra laboratuarlarda bazı işlemlerden geçirilebilir. Bu işlemlerle mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmesi sorusunun öznelerinden sentetik yağ oluşur.

 

Mineral yağ, işlenmiş sentetik yağa göre daha düşük verim düzeyine sahiptir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetimiz sırasında müşterilerimizin konforunu ön plana koyuyoruz. Bu sebeple araçlarımızda her koşulda en verimli yağ türlerini kullanıyoruz.

 

 Sentetik Yağlar

 

Sentetik yağlar, mineral yağlardan daha iyi performans gösterirler. Mineral yağlardan daha fazla miktarda arıtılmış baz yağı içermektedir. Bu sayede motorunuzu korumanıza yardımcı olur.

 

Bu tür yağlar ile araç motorları daha uzun kullanım ömrüne sahip olmaktadır. Bu tür yağlar da mineral yağlar gibi ham petrolden üretilmektedir. Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? sorusu saflık karşılaştırması yapmak için sorulmalıdır.

 

Sentetik yağlar, mineral yağlardan daha saf ve kaliteli yağlardır. Ham petrolde bulunan safsızlık sorunu sentetik yağlar ile giderilebilir.

 

Modern motorlar için daha uygun bir yağ türüdür. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti verilirken her zaman en yüksek kalite yağlar kullanılmaktadır. Müşterilerimizin olabilecek en konforlu şekilde yolculuk yapmalarını istiyoruz. Bu sebeple İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetimizi üst düzey kalite ile vermeyi amaçlıyoruz.

 

 Sentetik Yağ Ve Mineral Yağ Arasındaki Fark Nedir?

 

Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? cevabını vermek için İkisi arasındaki farklara bakalım.

 

Mineral yağlar, motorda biriken tortuları temizlemeyebilir. Sentetik yağlar ise motorunuzu tortulardan temizler. Sentetik yağlar motor parçalarını daha uzun süre korur. Mineral yağlar belirli bir süre sonra koruma özelliklerini yitirebilirler. Mineral yağlar düzgün çalışmak için daha çok süreye ihtiyaç duyar.

 

Bunun sebebi de mineral yağların çalışmak için sıcaklığa ihtiyaç duymasıdır. Sentetik yağlar ise daha düşük sıcaklıklarda performans gösterebilir. Sentetik yağlar turbo şarjı ve parçalarını da daha yüksek seviyede korur.

 

Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? konusunda bu farkları göz önüne alarak karar verebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız, sentetik yağ kullanımını önermektedir.

 

 Yağ Türlerinin Avantajları

 

Mineral yağ mı sentetik yağ mı tercih edilmeli? konusunu daha iyi anlayalım. Bu soruyu en iyi şekilde cevaplamak için hangi yağ türünün daha avantajlı olduğuna bakalım.

 

Sentetik yağların mineral yağlardan daha verimli olduğu bilinen bir gerçektir. Sentetik yağlar uzun vadede daha az masraf yapmanızı sağlayabilir. Sizi aniden oluşabilecek motor arızalarına karşı korur.

 

 Hangi Yağ Türü Tercih Edilmelidir?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında sentetik yağ kullanımını tavsiye ediyoruz. Sentetik yağlar daha konforlu bir yolculuk için siz değerli müşterilerimize yardımcı olmaktadır. Aracın performans özelliklerini uzun yıllar korumak için sentetik yağlar iyi bir tercihtir.

 

Daha temiz ve tortusuz bir motor için sentetik yağ kullanımı, uzmanlarca da önerilen bir yöntemdir. Bakım masraflarından tasarruf etmek için bu yağı kullanabilirsiniz.

 

Sorularınız için her daim bizlerle iletişime geçebilirsiniz.