Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır? Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır? - 5sCarRental

Blog

Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır?


Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama olarak bu yazımızda mazot kokusu nasıl giderilir? konusu işleyeceğiz. Peki mazot kokusu nasıl çıkarılır? Detaylar bloğumuzda. 

 

Aracına gözü gibi bakan araç sahipleri düşünüldüğünde araçta oluşacak herhangi bir sorunun nasıl devlet meselesi haline geleceği anlaşılabilir. Bu büyük devlet meselesi haline gelebilecek sorunlardan birini de mazot kokusu oluşturmaktadır. Aracın içine mazot dökülmesiyle oluşacak leke ve koku araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelmektedir. Şayet aracın içinde kaldığında mazot, çok kötü oluşturabilmektedir.

 

Ayrıca bu rahatsızlığın yanı sıra Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan yerlerden alınan kiralık araçlar düşünüldüğünde oluşabilecek mazot lekesi ve buna bağlı olarak kokusu ek ücrete sebep olacaktır. Bu nedenle akıllara gelen tek soru mazot kokusu nasıl çıkarılır? olacaktır.

 

 Araçlarda Mazot Kokusu Nasıl Giderilir?

 

Kişilerin kendi araçlarında ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sağlayan firmalardan kiralanan araçlarda mazotun dökülmesiyle oluşan mazot kokusu çok rahatsızlık vericidir. Ayrıca bu sorunla ilgilenilmedikçe mazot kokusu daha kötü bir hale gelerek baş belası bir hal almaktadır. Aracın içindeki atmosfer boğucu ve itici hale gelmektedir. Bu dökülen mazotun oluşturduğu kokunun ise bekledikçe giderilmesi zorlaşmaktadır. Bu nedenle mazot kokusu nasıl çıkarılır? sorusunun cevaplanması gerekmektedir. Araçtaki mazot kokusu şu yöntemlerle çıkarılabilir:

 

 Araç Temizlik Firmaları

 

Aracına mazot dökülen birinin aklına gelebilecek ilk yollardan biri araç temizlik firmalarıdır. Gerek kendi aracı olsun gerekse Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yoluyla kiralanan araç olsun mazot kokusunun çıkarmak çok zor olduğundan mazot kokusu nasıl çıkarılır? sorusunun en zahmetsiz cevabı araç temizleme firması olacaktır. Şayet araç temizleme firmaları bile gayet güçlü temizleyiciler kullanmasına rağmen koltuklara dökülen mazotu çıkarmakta fazlasıyla zorlanmaktadır.

 

Su ve Yüzey Temizleyici

 

 Bir kişinin kendi aracının ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yoluyla edindiği kiralık aracın döşemelerine dökülen mazotu çıkarmak için öncelikle döşemeleri araçtan çıkarmak gereklidir. Çıkarılan döşemelerdeki mazot kokusu nasıl çıkarılır? sorusunun cevabı ise basittir. Çıkarılan döşemelerdeki mazot dökülen yerlere su dökülerek mazot akıtılmalı daha sonra güçlü bir yüzey temizleyiciyi o bölgeye dökerek halı fırçasıyla mazotu temizlemek gerekmektedir. Kuvvetli fırçalamayla mazottan kurtulmak mümkündür.

 

 Tüm bu işlemlerden sonra döşemeler köpüklü olacağı için onları bu köpükten arındırmak gerekmektedir. Bunun için araç içini yıkayan yerlere gitmek mantıklı olacaktır. En tazyikli su burada bulunabileceğinden buralarda yapılacak durulama işlemi kesin sonuç verecektir. Basınçlı su sayesinde köpüklü su ve mazottan döşemeler rahatça arındırılabilecektir.

 

Su Buharı

 

Bir önceki gibi döşemelerde oluşabilecek mazot kokusu nasıl çıkarılır? sorusunun bir diğer cevabını ise su buharı oluşturmaktadır. Kişinin kendi aracı veyahut da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan yerlerden alınan kiralık aracı içerisindeki döşemelerde oluşabilecek mazot sorunu için su buharı kullanmak daha etkili olabilecektir.

 

Su buharındaki ısı ve nem sayesinde döşemeler mazottan kolayca arındırılabilecektir. Su buharı uyguladıktan sonra su ile döşemeler iyice durulanmalıdır. Ancak kesin sonuç alınmak isteniyorsa çıkarılan döşemeler çamaşır makinesinde yıkanarak mazot kokusu kalma ihtimali ortadan kaldırılabilir.

 

Limon

 

 Kendi aracında ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunan araç kiralama firmalarından edinilen kiralık araçta oluşabilecek mazot kokusu nasıl çıkarılır? sorusunun başka bir cevabı ise limondur. Mazot dökülen bölgeye ilk aşamada tuz dökülmeli ardından tuzun üstüne limon suyu sıkılarak o bölge iyice ovalanmalıdır. Ardından durulandığında araçtaki mazot lekesinin de mazot kokusunun da giderildiği görülecektir.

 

 Forklift Tarzı Araçlarda Önlem

 

Forklift araçlarına sürekli mazot takviyesi yapıldığından mazot lekesi ve kokusu olma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle bu araçlarda bazı önlemler alınabilir. Buna göre, 3d bagaj havuzu denilen şey forklift araçlara yerleştirilerek mazot lekesi ve dolayısıyla kokusu oluşma ihtimali için önlem alınabilecektir.