Marş Motoru Arızaları ve Çözümleri? Marş Motoru Arızaları ve Çözümleri? - 5sCarRental

Blog

Marş Motoru Arızaları ve Çözümleri?


Marş Motoru Arızaları ve Çözümleri?

Marş Motoru Arızaları ve Çözümleri?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak marş motoru arızaları ve çözümleri konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki marş motoru arızaları ve çözümleri nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Temelde motorların genelindeki mantık elektriğin gelmesiyle birlikte fırçanın devreye girmesidir. Yani fırça devreye girince motorda farklı kutuplara arasında itme çekme fonksiyonları oluşur ve motor dönmeye başlar. Çıkış milinden aldığı dönme hareketini ihtiyaç nerede gerek duyuluyorsa oraya yollanır. Peki, marş motoru arızaları ve çözümleri giderilebilir mi?

                                                                                                           

 Arızaları Nelerdir ve Nelere Sebebiyet Verir?

 

Marş motorunun temelde basit bir motordan pek farkının olmaması arızalarını da azaltmaktadır. Genellikle içerisindeki sargıların bozulmalar yaşanmasıyla elektrik kaçaklarının oluşmasına neden olur. Bu durumda bozulmaların başlıca sebebidir. Marş motoru arızaları ve çözümleri oldukça basit yöntemler ile atlatılmaktadır. Motor da meydana gelen bozukluklar seslere ve kırılan parçaların daha büyük sorunlar çıkarmasına neden olmaktadır.

 

Yani kısaca marş motoru arızaları ve çözümleri görüldüğü gibi çok karışık sistemler üzerine oturmamaktadır. Fakat kullanıcılar aracın sesini dinleyerek sıkıntıları bulmaları oldukça önemlidir. Bunun haricinde özellikle araç kiralanırken araç sesine dikkat edilmelidir.

 

Örneğin İstanbul Havalimanı araç kiralama yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler vardır. Örneğin araç sesinin ilk motor çalıştığında dinlenilmesi oldukça önemlidir. Dinamo arızaları uygun müdahale yapılmazsa marşın basmamasına sebep olmaktadır. Genellikle fark edilme yöntemi marşa bastığımız anda aracın akü birmiş gibi davranmasıdır. Eğer siz marşa basmaya devam ederseniz de bu sefer dişliler takılı kalır. Sonuç olarak geri çekilmeyen dişli siz marşı bırakmanıza rağmen devam eder.

 

 Arıza Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılmaktadır?                       

 

Anlama yönteminin ilk aşması marş motorunda bir sürtünme benzeri ses gelmesidir. Bu tür durumlarda kesinlikle marş motoru değiştirilmelidir. Eğer marş motoru arızaları ve çözümleri bulunmazsa ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara yola açabilmektedir.

 

Eğer marş motorunuz hiç dönmüyorsa bu durum elektrik aksamıyla alakalı bir durum olabilmektedir. Özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinden önce bu durum göz önünde bulundurulmalı. Zamanla dişliler arasındaki girintili çıkıntılı tabakanın yenmesine neden olur. Bu durum sonucunda akü bitmesi gibi bir ses ile karşılaşılabilmesi mümkündür.

 

Bu durumların meydana gelmesi birden bire gerçekleşmektedir. Marş motoru arızaları ve çözümleri konusuna gelirsek en kolay yolu bir fırça yardımıyla gerçekleşir. Eğer elinize sağlam ve uzun bir sopa alıp marş motoruna hafifçe vuruşanız olarak sorun çözülür. Fakat bu çözüm geçicidir. Bir an önce müdahaleye gerek vardır.

 

 Marş Çalışıyor Fakat Motor Dönmüyorsa Ne Yapılmalıdır?

 

Bu durum başınıza gelmişse muhtemelen marşın sahip olduğu otomatikten kaynaklanmaktadır. Eğer sebep marş otomatiği değilse kırılmalar gerçekleşmiş olabilir. Eğer marş motoru arızaları ve çözümleri hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz derhal yardım alınız. Çünkü bu durum karşısında aracınız çalışmayacaktır ve aracınızı hareket ettirmeyiniz.

 

Bu gibi durumlar insanın başına birçok anda gelebilir. Örneğin İstanbul Havalimanı araç kiralama yöntemiyle bir araç kiraladınız diyelim. Bu durumla karşı karşıya kalırsanız profesyonel bir yardım almak zorundasınız. Yoksa size daha büyük masraflara yol açabilmektedir.

 

 Marş Dişlilerinin Takılı Kalması Neden Kaynaklanmaktadır?

 

Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalırsanız kesinlikle ilk fırsatta marş otomatiği değişmelidir. Bu parçalar değiştirilirken sağlam ve orijinal parçalar olmasına özen gösterilmelidir. Eğer kaliteli mal kullanırsanız uzun vadede maliyetinizi azaltmaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarının genel bakım taktikleri böyledir.

 

 Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

 

Genel manada bakıldığında modern hayat sisteminin getirdiği rahatlıklardan biride araç kiralamadır. Fakat araç kiralama işlemleri yapılmadan önce dikkat edilmesi gerek hususlar vardır. Özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama şirketleri gibi köklü şirketler değilse durum farklıdır.

 

Aracın marşına bastığımız andan itibaren araç ısınana kadar motor sisini dinlemek gerekmektedir. Devamında dinlenil seste her hangi bir hışırtı olup olmadığına kanaat getirilmelidir. Sonrasında başvuracağımız yöntemlerden en önemlisi de sistemsel bozukluklar olup olmadığı sorulmalıdır. Eğer sorun yaşanmasını istemiyorsanız İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarına bakabilirsiniz.