LPG'nin Avantajları Ve Dezavantajları LPG'nin Avantajları Ve Dezavantajları - 5sCarRental

Blog

LPG'nin Avantajları Ve Dezavantajları


LPG'nin Avantajları Ve Dezavantajları

LPG'nin Avantajları Ve Dezavantajları

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak LPG’nin avantajları ve dezavantajları konusunda bir blog hazırladık. Peki LPG’nin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Detaylar bloğumuzda. 

 

LPG ile çalışan farklı avantajları olan araçların dezavantajları da vardır. Araç çekiş kaybı, LPG kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri sorunlardan biridir. Düşük performansa neden olabilen LPG aynı zamanda kuru yakıt olduğu için ilk birkaç dakika benzinle çalışma ihtiyacı hissediyor. Kış aylarında gazla birkaç kilometre harcadıktan sonra gazla çalışan LPG, maliyetlerinize bir miktar katabilir. Bu nedenle aracınızda benzin yokken kullanamazsınız.

 

Mevcut benzinli veya dizel otomobilinizi de dilediğiniz zaman LPG'ye dönüştürebilirsiniz. Ancak bu amaçla aracınızın bagajının bir kısmını teslim etmelisiniz. LPG, araçların bagajına veya bagaj altına takıldığı için çok yer kaplayabilir. Ek olarak, bu bölgedeki aksesuarların başka bir bölgeye taşınması gerekebilir.

 

Benzin ve dizel yakıta göre havayla daha kolay karışan gazlı LPG daha zararlı hale gelebilir. LPG tanklarında patlama olması durumunda çok ciddi kayıplar meydana gelebilir. LPG ile çalışan araçlarda çıkan yangınların, benzin ve motorin kaynaklı yangınlara göre daha fazla maddi ve hayati tehlike oluşturduğu da söyleniyor.

 

Diğer alternatiflerden biraz daha tehlikeli olan bir LPG seçeneği seçerken dikkatli bir şekilde yakıt kullanılması tavsiye edilir. Benzin ve mazottan LPG'ye dönüştürülecek araçlar da yetkili servisler ve profesyonel ruhsatlı kişiler tarafından kontrol edilmelidir. 6 ay veya 10.000 kilometre uzunluğunda bir aracın bakımı tavsiye edilir. Bu sayede LPG'li araçlara dönüştürülürken ve aracı çalıştırırken ortaya çıkabilecek tehlikelerin önüne geçebilirsiniz.

 

 LPG’nin Avantajları Nelerdir?

 

Pistonlar, halkalar, valfler ve bujiler üzerindeki aşınmadan kaynaklanan kurşun, boya veya karbon kalıntılarını serbest bırakmaz. Motorun kullanım ömrü uzar. LPG tankındaki basınçtan dolayı benzinli motorlarda olduğu gibi yakıt pompası kullanmaya gerek yoktur. LPG motorlarındaki karbüratör, birkaç hareketli parça ile kirlenmeyi önlemek için havalandırmasız basit bir mekanizmadır ve karbüratör bakımı ve onarımı neredeyse yoktur.

 

LPG ile çalışan motorlar, dizel motorlara göre aynı mesafelerde daha fazla beygir gücü (inç küp olarak) üretir. LPG ile çalışan bir motorun en önemli avantajı, düşük yakıt maliyeti ve yanma kalitesi, verimlilik ve daha az atık olmasıdır. Tamamen kapalı yakıt sistemi, sızıntı ve buharlaşma kayıplarını ortadan kaldırır.

 

Kısa kullanım süresi. LPG ile çalışan motorlar yılda daha fazla gün ve saat çalışabilir. Parçalar ve işçilik maliyetleri, kaybedilen üretim süresi üzerinde daha az etkiye sahiptir. Temiz yanma sağlar. Doğru kurulum ve uygun hizalama ile LPG'li araçlar benzinli araçlara kıyasla çok düşük egzoz emisyonları elde eder.

 

LPG benzine göre daha düşük sıcaklıklarda buharlaştığı için hava ile kolayca karışarak kurum oluşumuna neden olmadan tam yanma sağlar. Motor yağının kullanım ömrünü olumlu yönde etkiler. Hacimce propan (% 30) ve bütan (% 70) sayesinde benzine göre motor vuruntu direncini artırır. Yeni teknolojilerin Türkiye'ye girişini sağlar. Yeni bir iş alanı oluşturuldu. Temiz ve çevre dostu bir yakıttır.

 

 LPG ile Çalışan Araç Sahipleri Hangi Güvenlik Kurallarına Dikkat Etmelidir?

 

LPG'li araçlar kesinlikle kapalı alanlara veya ateş yakınına park edilmemelidir. Gaz kaçağı olması durumunda, aracı dışarıda, evden uzakta bırakmak ve derhal kalifiye yardım almak önemlidir. Yakıt sisteminin kurumasını önlemek için araçlar bir süre benzinle çalışmalıdır. Hiçbir bakımın atlanmaması önemlidir. Güvenilir ve sertifikalı benzin istasyonları dışında akaryakıt satın almamalısınız. LPG ile yakıt doldururken deponuzun% 80'inden daha fazla yakıt satın almak uygunsuz ve tehlikelidir. Sistemin eğitimli ve yetkili bir servis merkezi tarafından kurulması esastır.

 

 Samsun Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Samsun çarşamba Havalimanı araç kiralama ile rahatlıkla ve rahatlıkla gezebileceğiniz şehirlerimizden biridir. Samsun akarsuları açısından oldukça zengin olan Karadeniz'e, ülkemizin en uzun nehri olan Bafra ilçesinde denize dökülen Kızılırmak Nehri akmaktadır. Aynı zamanda bir şehir karakteri taşıyan Türkiye'nin en büyük 8. barajına sahiptir. Bu sayede sadece şehir merkezinde değil, mahallelerinde de pek çok cazibesi var. Bu şehri keşfederken Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şehir merkezini ve doğa ve tarih açısından zengin mahallelerini rahatça keşfetmeniz için. Bu şehri gezmek veya tatilinizi geçirmek istiyorsanız Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatlarını görüntüleyebilir ve bütçenize uygun aracı anında bulabilirsiniz.

 

 Samsun Havalimanı Günlük Araç Kiralama 

 

Göllere gelince, aileniz ve sevdiklerinizle bu şehre doğanın tadını çıkarmak için gelebilir, Amazon Adası'na gidebilir veya göl kenarında piknik yaparak şehrin stresini hiçbir zaman atabilirsiniz. Samsun Havalimanı, birçok araç kiralama ofisi ile şehre ve çevresine ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumdadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatlarını ve havalimanında kiralama ofisleri kiralama şartlarını kısa sürede veriyor. Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama firmasının teklifinden yararlanın ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatları arasından doğru seçeneği bularak şehri keşfetmeye başlayın.